4 minuten

8x genieten bij deze mooiste plekken van Italië aan zee

Heerlijk eten, schitterende natuur en indrukwekkende steden. Italië is al jaren een populaire vakantiebestemming, wij bij SUNtip snappen wel waarom! Aan de kust zijn veel mooie plaatsen en bezienswaardigheden. Het zijn er zo veel, dat je soms niet meer weet welke je nu op jouw lijstje moet zetten. Om je op weg te helpen heb ik de mooiste plekken in Italië aan zee voor je verzameld.   

1.    De 5 mooie dorpjes: Cinque Terre 

Als je op zoek bent naar de mooiste plekken van Italië aan zee, is Cinque Terre daar zeker één van! Letterlijk vertaalt betekent dit ‘de mooie vijf dorpjes’. En daar is niets aan gelogen. De vissersdorpjes in dit gebied zijn Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. Ieder plaatse heeft weer haar eigen charme, maar ze hebben een aantal dingen gemeen. Zo zijn ze natuurlijk gelegen aan zee en hebben ze schilderachtig gekleurde huisjes. Wil jij ze tóch graag allemaal bezoeken? Er is een wandelpad van 12 kilometer, je doet er ongeveer 5 uur over om langs alle dorpjes te wandelen. Als je niet zo’n wandelaar bent, kun je ook de trein of huurauto pakken. Net zo makkelijk!   

Cinque Terra

Onze SUNtip: dit zijn de 8 mooiste steden van Italië 

2. Duik de zee in bij Sperlonga 

Sperlonga ligt aan de Tyrreense kust, met een blauwe vlag (internationale milieuonderscheiding) kan het ook niet anders dan dat dit plaatsje een plek op de lijst verdient. In het centrum hangt een gezellige sfeer. Op elke hoek van de straat is wel weer iets te zien. Zo zijn er gezellige pleintjes waar je een Italiaanse Aperol spritz drinkt, of in het zonnetje wat lekkers eet. Voor een dag aan zee ben je hier ook aan het juiste adres. Aan de halvemaanvormige baai is genoeg plek om jouw handdoekje neer te leggen. 

Mooiste plekken Italie aan zee

3.  Het witte kerkje van Tropea  

Eén van de mooiste plekken van Italië aan zee ligt in de streek Calabrië . Restaurantjes, terrassen en stranden, dat is (bijna) alles wat je nodig hebt op vakantie. Natuurlijk heb je dat ook in het Italiaanse plaatsje Tropea, maar er is hier meer te vinden.  Het letterlijke hoogtepunt is de Santa Maria dell’Isola. Deze witte kerk staat op een rots langs de zee en het strand. Het ziet er van een afstand al erg indrukwekkend uit. Als je de klim aandurft, kun je binnen een kijkje nemen. Vanuit de tropische tuin heb je het beste uitzicht over de badplaats Tropea. 

Tropea kerk

Onze SUNtip: ga goed voorbereid op reis met onze vakantietips 

4. Varen door het romantische Venetië 

Als je denkt aan de mooiste plekken van Italië aan zee, komt Venetië vast in je op. En dat is terecht! Deze romantische stad staat bekend om de vele modezaken, het Piazzo San Marco plein en natuurlijk de grachten. Wanneer je hier bent zou ik zeker een boottochtje onder de Brug der Zuchten door maken. Boek vooraf jouw gondelvaart, dat scheelt je weer tijd ter plaatse. Na de rondvaart kun je bij één van de vele ijskraampjes een échte Italiaanse gelato halen. Dat is nog eens lekker afkoelen!  

Venetie

5. Ontdek de haven van Portofino 

Als je foto’s opzoekt van Portofino, kom je als eerst het fotogenieke haventje tegen. Deze wordt gezien als een van de mooiste aan de Middellandse Zee.  Hier liggen vaak de meest luxe jachten. Het zal je dan ook niet verbazen dat dit een populaire bestemming is onder beroemdheden. Neem plaats om één van de vele terrasjes en misschien spot jij wel jouw favoriete acteur of zangeres! Naast lekker borrelen is het ook leuk om te wandelen door de sfeervolle straten van Portofino. 

Portofino

Onze SUNtip: dit zijn de mooiste plekken in Italië 

6. Waterpret aan het strand van Spiaggia Alimini 

Spiaggia Alimini is een prachtig zandstrand in Otranto, natuurlijk is dit één van de mooiste plekken aan zee in Italië. Het zand is hier heel licht en de zee felblauw en is het perfecte decor voor de mooiste vakantiefoto’s. Om jouw stranddag zo comfortabel mogelijk te maken, kun je hier ligbedjes en parasols huren. Natuurlijk kun je jouw handdoekje ook gewoon ergens neerleggen. Het strand wordt omringd door bomen, als het te warm wordt zoek je hier dus lekker de schaduw op. Ben jij wel weer klaar met ontspannen en heb je zin in wat actie? Wandel dan naar het tentje Aqua Speed. Hier doe je mee aan verschillende activiteiten die jou een adrenaline kick geven. Zo kun je op de bekende banaan, of durf jij het aan om te parasailen? Voor een onvergetelijke ervaring ben je hier aan het juiste adres. 

Parasail

7. Neem de boot naar het Ponza eiland 

Zin om een dag te genieten van het eiland-leven? Breng dan eens een bezoek aan Ponza! Dit eiland ligt voor de kust van Lazio. Neem de boot vanaf Napels, Formia of Terracina. Op het eiland geniet je vooral van de natuur en stranden. Beklim in de ochtend de Monte Guardia en kijk uit over de schitterende natuur. Vind je het te warm om deze klim te maken? Dan is de haven de perfecte plek om af te koelen. Rondom Porto de Ponza zijn veel restaurantjes en terrassen. Hier kun je de mooie boten bekijken terwijl je geniet van een verfrissend drankje. 

Ponza

Onze SUNtip: liever naar een groter eiland? Dit zijn onze tips voor Sardinië! 

8. Bezoek het witte Castello di Miramare 

Eén van de mooiste plekken aan zee in Italië is Castello di Miramare. Het witte kasteel is al vanaf veraf te zien en te herkennen. Je kunt hier zelfs naar binnen om de prachtige slaapkamers en balkonnetjes te ontdekken. Vanaf daar heb je het mooiste uitzicht over de golf van Trieste. Verder is er ook een gigantisch park van wel 22 hectare groot. Zeldzame bloemen, vijvers en standbeelden, de tuin is romantisch ingericht. Deze bezienswaardigheid wil je niet missen!

Italie plekken zee mooiste aan

Wat is voor jou de mooiste plek in Italië aan zee? 

Hou jij wel van lekker terrassen, of ben jij op vakantie liever actief bezig? Italië is zo’n veelzijdig land, dat je het hier allemaal kunt combineren. Pak je koffers maar in en maak je klaar om dit geweldige land te gaan ontdekken. Op vakantie naar Italië? Ik zou ’t doen! 

Geschreven door: Sanne van der Stelt
Reisspecialist
Meer van Sanne van der Stelt