3 minuten

Vliegen met kinderen: zo pak je dat aan

Van jengelende kinderen in een vliegtuig wordt niemand gelukkig. Daarmee bedoelen we niet dat alle kinderen die in een vliegtuig zitten bij voorbaat gillen, maar je snapt het, toch? Het maakt niet uit of jij voor het eerst gaat vliegen met kinderen of dat het al de zoveelste keer is: deze tips gaan je zeker helpen als je met kinderen vliegt. Zo ga je ontspannen het vliegtuig in, krijg je geen scheve gezichten onderweg en kom je er dus ook weer ontspannen uit. Fasten your seatbelts, hier komen ze!

1. Ben op tijd op het vliegveld

Ben jij gestrest, omdat je niet zeker weet of jullie wel op tijd bij de luchthaven zijn? Dan zijn de kids dat waarschijnlijk ook. Ze voelen dat gewoon aan en dat is iets wat je absoluut niet wil. Zorg dus dat jullie lekker op tijd vertrekken. De richtlijn is dat je zo’n twee uur voor vertrek op het vliegveld bent. Check dit wel altijd even op je reispapieren. Eenmaal op het vliegveld is er tijd genoeg om de kinderen voor te bereiden op de vlucht of om ze nog lekker even te laten uitrazen.

2. Koop een Trunki

Deze kinderkoffertjes zijn echt ideaal en zien er ook nog eens leuk uit. De kids kunnen er lekker op racen en jij hoeft hun bagage niet te tillen. You’ll thank us later.

Vliegen met kinderen

Handig hè een Trunki

3. Geef cadeautjes

Vliegen met kinderen is iets wat je hooguit een paar keer per jaar doet, dus het is iets speciaals. Maak er ook een speciale gelegenheid van door de kids ieder half uur een cadeautje te geven. Wedden dat ze poeslief naast je zitten?

4. Vermijd te veel suiker

Denk jij: ik neem wel een zak snoep voor ze mee, daar zullen ze vast wel een tijdje zoet mee zijn? Wrong! Doordat ze te veel suiker binnenkrijgen, worden ze alleen maar hyper. Volgens ons zit niemand te wachten op kinderen die op de stoelen springen of door het gangpad rollen. Beloon ze liever na de vlucht met iets lekkers.

vliegen met kinderen

Aaaaah. Zij verdient zeker een snoepje.

5. Geef aandacht

Ben betrokken bij de kinderen. Lees een boekje met ze, kleur ook een stukje van de tekening in, neem de kleine op schoot en kijk samen een filmpje of speel een spelletje. Er zijn genoeg manieren om de kids aandacht te geven, maar laat ze vooral tijdens de vlucht niet aan hun eigen lot over.

Vliegen met kinderen: klein maar fijn

Gaat jouw voorkeur uit naar een wat kleiner vliegveld om te vliegen met kinderen, omdat dit nét een tikkeltje overzichtelijker is? Wij hebben de bestemmingen vanaf Eindhoven Airport en Rotterdam Airport op een rijtje gezet.

Geschreven door: Lonne
Content specialist
Meer van Lonne