5 minuten

Leukste bestemmingen vanaf Eindhoven Airport

Ben je op zoek naar een voordelige vliegvakantie die óók nog eens een leuke plek als eindbestemming heeft? Kijk dan eens tussen de Eindhoven Airport bestemmingen; dit zijn er maar genoeg. En vanaf Eindhoven vliegen is ook nog eens heel erg fijn!

Vliegveld Eindhoven, wat een fijne plek!

Als je kiest voor de kleine maar fijne luchthaven in Brabant, profiteer je van een aantal pluspunten zoals:

  • korte wachtrijen;
  • een overzichtelijk vliegveld;
  • bescheiden maar complete taxfree zone;
  • voordelig lang én kort parkeren;
  • shuttleservices;
  • kiss & ride gedeelte.

Kortom: vliegen vanaf Eindhoven doet niet onder voor vliegen vanaf een grotere luchthaven als Schiphol! Zijn de bestemmingen dan ook net zo leuk?

bestemmingen vanaf Eindhoven Airport

Eindhoven Airport

De leukste bestemmingen vanaf Eindhoven

Het antwoord is ja! Goed nieuws: de bestemmingen op Eindhoven Airport breiden ook nog eens steeds verder uit. Transavia, Tui Fly, Ryanair, Corendon, WizzAir, Vueling vliegen al vanaf Eindhoven. Daarnaast zijn de vertrektijden over het algemeen heel gunstig. Dat is extra fijn de vakantie beginnen! En, staan er nog een aantal van deze onderstaande bestemmingen op jouw bucketlist?

Venetië: bestemming vanaf Eindhoven #1

“O sole mio!” Venetië is een bestemming uit duizenden. De waterstraatjes met de gondels spreken tot ieders verbeelding, maar er is meer! De Italiaanse keuken bijvoorbeeld… Daarvoor zou je toch gerust de hele dag binnen kunnen blijven zitten? De verse pizza’s, pasta’s en gelatos vliegen je hier om de oren. Gelukkig is er zoveel moois te zien op straat dat je je weg graag weer vervolgt als jij je buikje rond hebt gegeten. Wist je bijvoorbeeld dat Venetië één van de drie plaatsen ter wereld is met een Guggenheim Museum? In Bilbao vind je er een, net als in New York!

bestemmingen vanaf Eindhoven

Trattoria pizzeria in Venetië

De “waterstad”, hoe Venetië ook wel wordt genoemd, heeft een aantal jazzcafés met liveoptredens. Een aanrader voor bezoekliefhebbers! Als je kunt kiezen, reis dan in het vroege voor- of late najaar naar Venetië met vertrek vanaf Eindhoven. Het is dan misschien geen hartje zomer, maar je kunt in deze periode wel rustig over de bruggetjes wandelen zonder dat je bedolven raakt onder de toeristen met selfiesticks. Als je beweegruimte belangrijker vindt dan hoge temperaturen, is begin november de perfecte reistijd. Schilderachtig Venetië heeft op mij zo’n unieke indruk achtergelaten, dat ik thuis een grote foto heb hangen van het Canal Grande. Die ziet er ongeveer zo uit:

bestemmingen vanaf Eindhoven

Gondels in Venetië

Hurghada: bestemming vanaf Eindhoven #2

Wie denkt dat bestemmingen vanaf Eindhoven alleen geschikt zijn voor stedentripjes heeft het mis! Hurghada is een mooi voorbeeld van een vliegvakantie vanaf Eindhoven om een heerlijke meerdaagse vakantie te beleven. Het gros van de accommodaties wordt hier All Inclusive geboekt. Vaak is luxe hier wat de klok slaat, en dat ook nog eens voor een betaalbare prijs. Door het woestijnklimaat is Hurghada ook een perfecte bestemmingen om te overwinteren. De badplaats in Egypte heeft stranden waar zonaanbidders, duikers én watersporters hun vingers bij aflikken. Met het zout nog in je haar zit van een relaxte stranddag, plof jij met je neer bij de Caribbean Bar voor een drankje of hapje met uitzicht op de boten die dobberen op zee.

bestemmingen vanaf Eindhoven

Old Vic Beach in Hurghada

Corfu: bestemming vanaf Eindhoven #3

Op het mystieke Griekenland vind je het weelderig groene eiland Corfu! Dat komt door de ligging van het eiland; omdat Corfu het meest noordelijk ligt van alle Griekse eilanden, valt hier ook de meeste regen. Een fijne streek om te verblijven is Agios Gordios, in het westen van het eiland. Het eiland leent zich perfect voor excursies. Zo kun je het Achilleon paleis van keizerin Sissi bezoeken met een gids die alles vertelt over de vele kamers die een schat aan geschiedenis herbergen. Op een warme dag maak je een boottocht naar Parga/Paxos en Antipaxos. Tussendoor kun je een verfrissende duik in het kristalheldere water nemen, geen straf! Je kunt hier ook een champagneduik doen. Iemand gooit dan een fles champagne het water in; wie de fles het eerst te pakken krijgt, mag ‘m houden. Proost!

bestemmingen vanaf Eindhoven

Het strand bij Paleokastritsa

Onze SUNtip: Ga naar het klooster van Paleokastritsa en eindig je dag hier aan het mooie ondiepe strand. Hier kun je snorkels huren en met een waterfiets de rotsachtige kustlijn verkennen!

Marrakech: bestemming vanaf Eindhoven #4

Een van de verrassendste bestemmingen vanaf Eindhoven is Marrakech. Deze stad in Marokko ligt namelijk buiten Europa en daar vlieg je vanaf Eindhoven zomaar naartoe in nog geen 4 uur tijd. Je stapt uit het vliegtuig en plots sta je daar, in Noord-Afrika! Als er een plek is om al je zintuigen uit te dagen, dan is het hier. De medina’s, de uitgestalde kruiden, de muezzin die de locals oproept tot gebed… Je komt werkelijk terecht in een sprookje! Stap op een kameel, bezoek de olijfgaarden of lunch aan de voet van het Hoge Atlasgebergte. Duizend-en-één-nacht beleef je in Marrakech, natuurlijk met vertrek vanaf Eindhoven.

bestemmingen vanaf Eindhoven

De Koutoubia-moskee op de achtergrond

Alle Eindhoven bestemmingen

Een vliegvakantie vanaf Eindhoven, ik zou ’t doen! De keuze is reuze dankzij de ruim 80 bestemmingen voor jouw vliegvakantie vanaf Eindhoven. Hieronder vind jij ze allemaal! Welke zou jij kiezen?

bestemmingen vanaf Eindhoven

Ook fijn: vliegen vanaf Rotterdam!

Geschreven door: Alicia
Contentspecialist
Meer van Alicia