5 min

De 5 beste hotels van Spanje voor het hele gezin

Het heerlijke Spanje. Een fantastische bestemming voor iedereen. Of je nu komt om de Nederlandse winter te ontvluchten, een romantische stedentrip maakt naar bijvoorbeeld Valencia of Barcelona, of komt voor een méér dan geslaagde zonvakantie met het hele gezin. Spanje is een veelzijdige bestemming die iedereen bekoort. Maar over die laatste groep gaan we het even uitgebreider hebben. Over de gezinnen. Erg belangrijk voor een geslaagde vakantie, is een goed hotel. Daarom dus de beste hotels van Spanje voor het hele gezin!

1. Apartotel Green Garden**** op Mallorca

Green Garden is een apartotel gebouwd in 1997 met maar liefst 236 kamers. Dit vakantieparadijs heeft alles wat elk hartje uit het gezin maar begeert. Van excellente gastronomische voorzieningen, als een eigen restaurant, bar én een koffiehuis. Is dat niet delicioso. Er is zelfs een supermarkt aanwezig! Op het terrein vind je een prachtige tuin en speelplaats voor de kinderen. Mocht het op een zeldzame dag regenen, dan is er ook binnen nog een speelruimte. Er is tevens een binnen- én buitenbad. Die laatste heeft een superleuke glijbaan. Waterpret voor jong en oud dus! Ook niet onbelangrijk zijn de kamers. Doordat dit een apartotel is, hebben de kamers ook alle gemakken van een appartement. Oftewel: de gemakken van thuis. Er zijn gescheiden slaapkamers, kinderbedjes en er is een goed uitgeruste kitchenette met een koelkast, een magnetron en een thee-/koffiezetapparaat. Tevens biedt het balkon een prachtig uitzicht en zijn er ook gemakken als wifi en televisie. Ten slotte zijn er ook nog talloze sportarrangementen en biedt de omgeving van het hotel de mogelijkheid tot nordic walking of mountainbiken. Aan Green Garden kunnen we nog veel woorden wijden, maar de boodschap is duidelijk: dit is volgens ons het beste hotel van Spanje.

  • Voorzien van alle gemakken
  • Een prachtige omgeving die sportmogelijkheden biedt
  • Uitstekende voorzieningen voor de kids
  • Beoordeeld met een 9.3 uit meer dan 800 beoordelingen!

Green Garden

Meer over Green Garden

2. Dreamplace Gran Castillo Tagoro**** op Lanzarote

Een perfecte mix van wat de kinderen leuk vinden en wat papa en mama leuk vinden, vind je bij Dreamplace Gran Castillo Tagoro. Kinderen leven zich uit in het gigantische zwembad met drakenglijbaan, de televisieruimtes, speelkamers, binnen- en buitenspeeltuinen en de vrolijke pretparkachtige figuren die het hotel sieren. Er is ook een animatieteam en kidsclub aanwezig. De ouders zijn uiteraard welkom om met de kinderen mee te spelen, maar natuurlijk is ook aan hen gedacht. Rondom het zwembad zijn luxe ligbedden en je kunt volop ontspannen. Gebruik de sauna, een stoombad, de hammam, een schoonheidssalon of boek een massagebehandeling. Met de fitness-studio, tafeltennis en aerobics hoef je je ook geen zorgen te maken over het krijgen van genoeg beweging. Dat ze in dit hotel heel goed gedacht hebben aan zowel de kinderen als de ouders, zie je vooral terug in de kamers. De foto hieronder laat dat het beste zien. Dreamplace Gran Castillo Tagoro is niet alleen een van de beste, maar ook een van de mooiste hotels van Spanje.

  • De perfecte balans tussen faciliteiten voor kinderen en voor ouders
  • Een hotel dat eruitziet als een pretpark
  • Enorm veel activiteiten voor jong en oud
  • Beoordeeld met een 8.4 uit meer dan 100 beoordelingen!

Dreamplace gran castillo tagoro lanzarote

Meer over Dreamplace Gran Castillo Tagoro

3. Elba Carlota en Convention Centre**** op Fuerteventura

De term “hotel” doet Elba Carlota en Convention Centre eigenlijk niet helemaal recht aan. Het is namelijk meer een volledig vakantiedorp dan gewoon een hotel. Dat komt omdat het hotel pal aan het strand ligt. Daarnaast wordt het omringd door een gebied met natuurlijke meren waarin gezwommen kan worden, een eigen 18-holes golfbaan en een eigen promenade. Je raakt hier dus niet zomaar uitgekeken. Alsof het nog niet genoeg was, zijn er ook nog 6 bioscoopzalen in 3 verschillende talen, een bowlingbaan, hypermarkt, een casino en diverse restaurants. Speciaal voor de kinderen is er een speelplaats op het terrein en ook binnen is er een speelruimte. Aan het zwembad is een coole waterglijbaan te vinden en voor de allerkleinste een kikkerbad. Laat de waterpret maar beginnen. Voor de kinderen vind je hier verder nog een animatieprogramma, een miniclub en een minidisco. Dan zijn er ook nog wellness arrangementen en (water)sportmogelijkheden. De meeste kamers bieden een prachtig uitzicht over zee vanaf het balkon en alle kamers zijn voorzien van gemakken als een koelkast, wifi, kinderbedden en koffie/ thee zet mogelijkheden.

Wat wil je nog meer, toch? Daarom behoort Elba Carlota en Convention centre tot de beste hotels van Spanje.

  • Een hotel dat alles biedt wat er te wensen valt
  • De kinderen hoeven zich geen moment te vervelen
  • Direct aan het strand
  • Beoordeelt met een 9.1 uit meer dan 400 beoordelingen!

Elba carlota fuerteventura

Meer over Elba Carlota en Convention centre

4. Portaventura**** in Salou

Portaventura draagt dezelfde naam als het nabijgelegen pretpark. Dat is niet gek, want het hotel en het pretpark zijn praktisch twee handen op één buik. Wat dit hotel uniek maakt, is dat een verblijf hier automatisch betekent dat je onbeperkt toegang krijgt tot het pretpark dat slechts één kilometer verderop ligt. Van stoere achtbanen tot leuke attracties voor wat jongere kinderen: in dit grote pretpark beleef je de spannendste avonturen. Het park is ook nog eens groot en opgesplitst in meerdere delen met elk een eigen thema, zoals het Wilde Westen en China. Daarnaast biedt ook het hotel zelf tonnen vermaak, met grote zwembaden, bubbelbaden en sportruimtes en een miniclub. Geloof het maar: de kinderen willen hier nooit meer weg en jij ook niet!

  • Onbeperkt toegang tot pretpark Port Aventura
  • Erg leuke themakamers
  • Enorm veel vermaak in het hotel zelf
  • Beoordeeld met een 8.6 uit meer dan 20 beoordelingen

port aventura salou

Meer over Port Aventura

5. Marinda Garden*** op Menorca

Marinda Garden is een apartotel gelegen op het ‘buggy eiland’ van Spanje. Dan moet het wel leuk zijn voor kinderen, toch? Dat klopt zeker, maar voor ouders is het er ook leuk! Marinda Garden is vooral de perfecte keuze als je houdt van enorm veel waterpret. De zwembaden worden hier leuker gemaakt met tal van glijbanen en als dat nog niet genoeg is, ligt waterpark Aquarock praktisch om de hoek voor nog meer waterpret. Waterpret is uiteraard af te wisselen met vermaak op het droge. Er zijn mogelijkheden tot fietsen/mountainbiken, tennis, jeu de boules, beachvolleybal, volleybal, basketbal, minigolf, golfen, boogschieten en paardrijden. Verder zijn er ook nog een animatieprogramma, een disco, een miniclub, een minidisco en een nachtclub. Overigens zijn de kamers van dit apartotel voorzien van alle gemakken die je thuis ook hebt. Kortom: bij Marinda Garden beleef je een spetterende vakantie!

  • Enorm veel waterpret
  • Alle gemakken van thuis
  • Heel veel sportmogelijkheden
  • Beoordeeld met een 8.9 uit meer dan 200 beoordelingen!

marinda garden menorca

Meer over Marinda Garden

Dit zijn de beste hotels van Spanje voor het hele gezin

Met zoveel fantastische hotels in Spanje was het een moeilijke klus om de 5 beste te selecteren, maar elk hotel heeft zijn plek in deze lijst verdiend. Welk hotel heeft jouw aandacht getrokken?

Geschreven door: Kevin
Contentspecialist
Meer van Kevin