3 minuten

Goed plan! Canarische Eilanden in de herfst

Heimwee naar de zon? Daar kunnen wij ons met deze grauwe dagen wel iets bij voorstellen. Maar… er is een oplossing. Namelijk een vakantie naar de Canarische Eilanden in de herfst! Wij vertellen je graag waarom dat nou zo’n goed idee is.

Het klimaat van de Canarische Eilanden is fantastisch in de herfst

De Canarische Eilanden bevinden zich een stuk zuidelijker dan de meeste Europese bestemmingen. Dit betekent ook dat het hier een stuk aangenamer is in de koudere maanden. Op de Canarische Eilanden is het in de herfst ongeveer 22 graden en schijnt de zon nog volop. Ideaal dus als je zin hebt om in de herfstvakantie nog lekker op het strand te liggen!

Canarische Eilanden herfst

Op het strand van Los Christanos op Tenerife kom je helemaal tot rust

Er is altijd wel een eiland dat bij je past

Oké, je weet dat je in de herfst naar de Canarische Eilanden wilt, maar dan ben je er nog niet. De zes grootste eilanden zijn Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote, Fuerteventura, La Gomera en La Palma. Elk eiland heeft haar eigen charmes, maar welke Canarische Eiland past nou bij jou? Kies je voor kindvriendelijke All Inclusives of wil je de ongerepte natuur ontdekken? Een ding is in ieder geval zeker: je zult op elk eiland genieten van een fijn herfstzonnetje.

Canarische Eilanden herfst

La Gomera staat bekend om de mooie natuur en schitterende uitzichten

Je hebt een ruime keuze uit goede hotels

De Canarische Eilanden zijn bij veel mensen favoriet. Deze populariteit heeft ervoor gezorgd dat het toerisme hier goed ontwikkeld is. Zo heb je een ruime keuze aan hotels. Kies je voor een bungalow, een voordelig hotel of een luxe All Inclusive? Vind je het lastig om een goede keuze te maken? Dit zijn de 10 beste hotels van de Canarische Eilanden, grote kans dat je kiest voor een van deze opties!

Canarische Eilanden herfst

Lopesan Villa del Conde en Thalasso is een hotel op Gran Canaria met alles erop en eraan

Het is een zeer kindvriendelijke vakantiebestemming

Of het voor kinderen leuk is op de Canarische Eilanden in de herfst? Zeker weten! Naast het aangename temperatuurtje is de zee ook nog lekker om in te duiken, na het spelen op een van de kindvriendelijke stranden. Naast lekker naar het strand gaan en plonzen in het zwembad, is er op de Canarische Eilanden natuurlijk nog veel meer te doen voor kinderen. Dit zijn de 7 leukste excursies op Tenerife met kinderen.

Canarische Eilanden herfst

Heel veel waterpret in de herfstvakantie op de Canarische Eilanden

Je hoeft je hier nooit te vervelen

Je hoeft op de Canarische Eilanden niet te vrezen dat er in de herfstvakantie niets meer te doen is. Doordat mensen hier het gehele jaar vakantie komen vieren, zijn de meeste attracties ook het hele jaar geopend, serveren de restaurants nog steeds hun favoriete gerechten en kun je bij de bar ook nog terecht voor een lekkere cocktail. Ben je benieuwd naar de mooiste bezienswaardigheden van de Canarische Eilanden? Lees dan hier even verder, misschien kun jij deze tijdens de herfstvakantie dan wel aanschouwen!

Canarische Eilanden herfst

Maak een ritje op een kameel in de woestijn van Fuerteventura

De herfst is de voordeligste periode

Omdat de Canarische Eilanden zo populair zijn onder toeristen, zie je de prijzen in het hoogseizoen stijgen. Wil je voordelig naar de zon, dan kun je het beste in de herfst naar een van de eilanden afreizen. Wanneer je de prijzen in de gaten houdt, of een voordelige last minute naar de Canarische Eilanden boekt, kun je voor een goede prijs genieten van een heerlijke zonvakantie!

Canarische Eilanden herfst

De stranden van Fuerteventura zijn prachtig!

In de herfst naar de Canarische Eilanden?

Er is eigenlijk niets dat je tegenhoudt om in de herfst naar de Canarische Eilanden te vertrekken. Alle ingrediënten voor een onbezorgde vakantie zijn aanwezig. Benieuwd naar het aanbod van SUNtip? Kijk dan even hier!

Geschreven door: Nadine
Contentspecialist
Meer van Nadine