3 minuten

De 7 leukste excursies Tenerife met kinderen

Zon? Check! Strand? Check! Excursies Tenerife voor kinderen? Check! Op Tenerife heb je gegarandeerd een heerlijke strandvakantie, in een fijn hotel met lekker zwembad. Maar er is nog veel meer te doen! We hebben zeven excursies voor het hele gezin op een rijtje gezet.

1. Bereik de top van de vulkaan El Teide

Hup, met z’n allen naar de top van de hoogste vulkaan van Spanje! Deze vulkaan ligt in het gelijknamige nationale park El Teide. Je kunt met de auto door het park rijden en genieten van de mooie natuur en uitzichten. Wil je naar de top? Stap dan in de kabelbaan en vlieg over de indrukwekkende, grillige rotsen. Eenmaal boven aanbeland, kun je een wandeltocht maken door het schitterende maanlandschap.

Excursies Tenerife

2. Ga dolfijnen en walvissen spotten

Bij veel kinderen staat het op het wensenlijstje: dolfijnen in het wild zien. Herkenbaar? Tijdens je vakantie op Tenerife kan het! Het maakt niet uit wanneer je er bent, dolfijnen leven namelijk het hele jaar door rond de kust van Tenerife. Dit zorgt ervoor dat vrijwel elke zoektocht naar wilde dolfijnen wordt beloond met een groep vrolijke dolfijnen naast de boot. Het dolfijnen spotten kan dus niet in de lijst met excursies Tenerife ontbreken! Plaatsen waar je deze excursie kunt boeken zijn bijvoorbeeld Costa Adeje of Playa De Las Americas.

Excursies Tenerife

3. Roetsj van de glijbanen in Siam Waterpark

Verkozen tot het beste waterpark ter wereld! Een bezoek aan Siam Waterpark kan niet overgeslagen worden tijdens je vakantie op Tenerife. Ga voor de adrenalinekick en glijd van de steile glijbaan zo door het aquarium met haaien, of dobber op je zwemband door de lazyriver. Het maakt niet uit hoe oud je bent: iedereen heeft hier de tijd van zijn leven!

Onze SUNtip: Verblijf je in Iberostar Las Dalias? Dan ben je binnen 2 minuten wandelen bij Siam Waterpark. Ik zou ’t doen!

Excursies Tenerife

4. Ontdek de onderwaterwereld met de Submarine Safari

Zijn de kinderen nog net iets te klein om met snorkels of duikflessen de zee in te gaan, maar zijn ze wel gek op de onderwaterwereld? Een submarine safari is de uitkomst en ook meteen een van de leukste excursies op Tenerife! Neem plaats aan een van de rondje raampjes en kijk je ogen uit. Roggen en vele verschillende vissen komen voorbij gezwommen.

5. Maak een boottocht naar La Gomera

Een van de Tenerife excursies in dit lijstje is de boottocht van Tenerife naar La Gomera. Alle Canarische Eilanden hebben hun eigen charmes. Extra leuk dus, als je tijdens je vakantie meer dan één eiland kunt bezoeken. Niet alleen de boottocht zorgt voor onvergetelijke herinneringen, want La Gomera zelf is ook prachtig. Laat de fantasie de vrije loop, wanneer jullie door het nationale park Garajonay wandelen. Je wordt hier omringd door een sprookjesachtige omgeving, waar echt álles heldergroen is.

Excursies Tenerife

6. Bezoek de dierentuin Loro Parque

Vroeger was dit een park was met alleen papegaaien, maar tegenwoordig is het uitgegroeid tot een park met een grote verscheidenheid aan dieren. Ben je op zoek naar excursies Tenerife die geweldig zijn voor dierenvrienden? Zet Loro Parque dan maar op het lijstje! Bezoek een van de shows die in deze dierentuin gegeven worden of bewonder de haaien in het 18 meter lange aquarium.

Onze SUNtip: Wil je Loro Parque en Siam Park allebei bezoeken? Koop dan een combinatieticket en bespaar op de ticketprijs!

Excursies Tenerife

7. Plons in een van de natuurlijke zwembaden

Hoewel Tenerife veel kindvriendelijke stranden kent, vind je in het noorden een ruige zee, die vaak hard tegen de rotsen opslaat. Dit betekent gelukkig niet dat je hier niet kunt zwemmen. De natuurlijke zwembaden die hier gecreëerd zijn, zorgen namelijk voor heerlijk rustig zwemwater, terwijl je uitkijkt op de woeste golven.

Excursies Tenerife

Tenerife excursies voor het hele gezin

Zoals je ziet is er voor kinderen genoeg te doen, maar ook de volwassenen hoeven zich niet te vervelen. Deze excursies zijn perfect voor het hele gezin! Alvast opzoek naar kindvriendelijke hotels op Tenerife? Bekijk dan eens deze accommodaties. Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Nadine
Contentspecialist
Meer van Nadine