4 minuten

Canarische Eilanden bezienswaardigheden: ontdek natuur en cultuur

Dat de Canarische Eilanden heerlijke zonbestemmingen zijn, is bekend. Maar er is veel meer te zien dan je misschien denkt. Ben je benieuwd naar Canarische Eilanden bezienswaardigheden? Wij vertellen je wat je zeker moet zien als je op een van deze eilanden op vakantie bent!

Roque Agando, La Gomera

La Gomera is het een na kleinste eiland van de Canarische Eilanden, maar zeker de moeite waard om te bezoeken. De indrukwekkende natuur op dit eiland is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de Canarische Eilanden. In de bergen van La Gomera is de rotsformatie Roque Agando prominent aanwezig. Het is niet alleen één van de symbolen van La Gomera, maar ook nog eens een belangrijk natuurmonument. Jij kunt dit met eigen ogen zien! Wandel door de schitterende natuur en ga op zoek naar een van deze Canarische Eilanden bezienswaardigheden.

Canarische Eilanden bezienswaardigheden

Roque Agando is letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt van La Gomera

Teror, Gran Canaria

De bedevaartsplaats Teror wordt als mooiste dorp van Gran Canaria gezien, en behoort dus ook zeker tot de bezienswaardigheden Canarische Eilanden die je moet zien! De historische huizen met houten balkons zijn in vrolijke kleuren geschilderd, en op het plein Plaza Buestre Señora del Pino staat een schitterende basiliek waar een eeuwenoud beeld van Maria bewaard wordt. Hoewel toeristen graag een bezoek brengen aan dit dorp, heeft het de authentieke sfeer behouden. Teror is echt een aanrader voor een dagje cultuur snuiven tijdens je vakantie op Gran Canaria!

Onze SUNtip: Op zondag, tussen 08.00 en 14.00, wordt rond de basiliek de meest traditionele en mooie markt van de Canarische Eilanden gehouden. Ga hierheen!

Canarische Eilanden bezienswaardigheden

Op weg naar de basiliek loop je langs de karakteristieke huizen

Museo Atlantico, Lanzarote

Verborgen in de zee van Lanzarote ligt Museo Atlantico. Sinds 2016 kunnen duikers hier een kijkje nemen in het speciaal aangelegde onderwatermuseum. Niet is het alleen heel bijzonder om deze sculpturen onder water te bekijken, ook is het erg bevorderlijk voor het leven onder water. Je zult hier dus ook veel vissen zien zwemmen. Alle beelden zijn gebaseerd op de inwoners van Lanzarote, waardoor dit echt een lokaal project is geworden. Ben jij een duiker? Dan is dit een van de Canarische Eilanden bezienswaardigheden die je niet mag missen!

View this post on Instagram

Museo Atlántico is the first underwater art museum in Europe and the Atlantic Ocean. It is situated within Lanzarote’s UNESCO World Biosphere Reserve and is accessible to divers. The monumental project took over three years to plan and construct and includes over 300 life-size casts placed on an area of previously barren seabed of 50m x 50m. Over time, the pH neutral concrete structures become living sculptures, with the overall theme and layout representing an underwater botanical garden. The formations are all configured so that they aggregate fish on a large scale and the casts become anchors for new coral growth, attracting local fish species and creating new eco-systems. The sculptures are frequented by rare angel sharks, schools of barracudas and sardines, octopus, marine sponges and the occasional butterfly ray. @jasondecairestaylor #museoatlantico #moreaquashow #sealife #lanzarote #underwaterphotography #diving #canaryislands

A post shared by Museo Atlántico (@museoatlantico) on

Morro Velosa standbeelden, Fuerteventura

Fuerteventura staat bekend om de geweldige stranden voor watersporters, die door de constante wind kunnen genieten van een wilde zee. Net zoals de andere Canarische Eilanden, heeft Fuerteventura ook schitterende natuur. Deze kun je ontdekken als je naar het uitkijkpunt Morro Velosa rijdt. Via smalle weggetjes met scherpe haarspeldbochten zie je de prachtige omgeving van Fuerteventura aan je voorbijschieten. Een kilometer ten noorden van dit uitkijkpunt staan twee imposante standbeelden van de voormalige koningen van Fuerteventura. Deze plek is uitstekend om ’s nachts de sterrenhemel te bekijken. Van augustus tot september heb je zelfs een grote kans hier de Melkweg te aanschouwen!

Canarische Eilanden bezienswaardigheden

Wens jij hier nog eens terug te komen wanneer je een vallende ster ziet?

Garachico, Tenerife

Het meest authentieke dorpje van Tenerife behoort zeker tot de bezienswaardigheden Canarische Eilanden! Vroeger was dit een van de belangrijkste steden van Tenerife, maar een vulkaanuitbarsting verwoestte de haven, wat ervoor zorgde dat de grootste drukte uit dit stadje verdween. Inmiddels zijn veel huizen gerestaureerd en voel je hier nog de echte authentieke sfeer van Tenerife. Wanneer je na het bezoeken van Garachico nog zin hebt in een frisse duik, zit je hier ook goed! De vulkaanuitbarsting heeft hier namelijk ook natuurlijke zwembaden voor de kust van Garachico gecreëerd. Een geluk bij een ongeluk 😉.

Benieuwd naar de andere bezienswaardigheden op Tenerife? Lees hier waar je moet zijn.

Canarische Eilanden bezienswaardigheden

Ontdek in Garachico het authentieke Tenerife

Charco Azul, El Hierro

Vanuit Tenerife kun je een tripje maken naar het kleinste Canarische Eiland, El Hierro. Er is hier weinig toerisme en de natuur is geweldig! Neem bijvoorbeeld een duik in het natuurlijke zwembad. Het is een van de meest bijzondere bezienswaardigheden van de Canarische Eilanden. De natuurlijke baden zijn ontstaan door lavastromen en zijn daarna volgelopen met azuurblauw water. Je kunt hier heerlijk rustig zwemmen want de rotsen houden de grootste golven tegen. Neem ook vooral je snorkel mee! In deze baden zwem je namelijk ook met allerlei gekleurde visjes. Leuk!

Canarische Eilanden bezienswaardigheden

Hier dobberen? Ik zou ’t doen!

Los Tilos, La Palma

Los Tilos is het grootste laurierbos van La Palma. Dit stukje ongerepte natuur is super indrukwekkend en biedt wandelaars een schitterende wandelroute. Wanneer je kiest voor een van de wandelpaden door dit stukje natuur, zal je overal het gekwetter van vogels horen met daarbij de geluiden van de watervallen in dit gebied. UNESCO heeft Los Tilos uitgeroepen tot biosfeerreservaat, waardoor het een waardige plek verdient in deze lijst Canarische Eilanden bezienswaardigheden.

Canarische Eilanden bezienswaardigheden

La Palma heeft niet voor niets de bijnaam ‘het groene eiland’ gekregen!

Canarische Eilanden bezienswaardigheden, welke ga jij opzoeken?

Elk eiland heeft wel wat, dat blijkt maar weer! Een ding hebben ze gemeen: het zijn heerlijke vakantiebestemmingen. Met SUNtip kun je genieten van een heerlijke vakantie op de Canarische Eilanden, waarbij je misschien wel opzoek gaat naar een van deze bezienswaardigheden. Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Nadine
Contentspecialist
Meer van Nadine