4 minuten

4x heerlijke herfstvakanties

Wat was het lekker hè, van de zomer? We zijn een paar hittegolven verder! Toch lijkt de herfst nu echt dichterbij te komen. De temperaturen zijn in dalende lijn, het zonnetje laat zich steeds minder vaak zien en het straatbeeld wordt wat grijzer. Geen zin in? Wij ook niet!

Nog heel even zomer graag…

Mag het van jou nog wel even zomer blijven? Van ons ook! Daarom hier de fijnste herfstvakantie bestemmingen op een rijtje, waar de zon in september en oktober nog volop schijnt. Waar ga jij deze herfst nazomeren?

herfstvakantie bestemmingen

Tenerife

In de herfstvakantie op vakantie? Tenerife heeft fijne temperaturen en biedt prachtige contrasten. Strandgangers moeten in het zonnige zuiden van het Spaanse eiland zijn. In Playa de las Américas en Costa Adeje vind je dan ook de meeste toeristen. Leuk voor de kinderen en hier hartstikke dichtbij: het supergave waterpark Siam Park! Tenerife is daarnaast niet alleen geschikt is voor zonliefhebbers, maar ook voor natuuraanbidders. In het noorden lijkt het eiland wel een maanlandschap door de vulkanische oorsprong van Tenerife. Het hoogtepunt (letterlijk en figuurlijk) van het eiland is de El Teide. Het is de kroon op het eiland en in de verte te zien vanuit veel plekken. Ga in de herfstvakantie op Tenerife ook zeker naar het nationaal park. De vulkaan kun je niet alleen bewonderen, maar ook beklimmen. Het makkelijkst is het met de kabelbaan, helemaal te voet kan ook. Hiervoor heb je wel een bergwandeluitrusting nodig.

Onze SUNtip: Best Tenerife in Playa de las Américas wordt het meest geboekt. Beoordeeld met een 7,8 en perfect gelegen ten opzichte van het centrum en het strand.

herfstvakantie bestemmingen

Uitzicht op de El Teide vanaf de boulevard in Playa de las Americás

Kaapverdische Eilanden

Op de Kaapverdische Eilanden bestaat de herfst eigenlijk niet. Het is een zonzekere bestemming met het gehele jaar door heerlijk warme temperaturen die oplopen tot tegen de 30°C. Wist jij trouwens dat elk Kaapverdische Eiland een eigen klimaat heeft? Dit wordt een microklimaat genoemd. Hierdoor zijn alle eilanden spectaculair verschillend. De populairste eilanden zijn Boa Vista – hier vind je witte stranden een weidse woestijnen – en Sal. Ook het laatstgenoemde eiland is bezaaid met uitgestrekte stranden en een azuurblauwe oceaan. Het is een bestemming waar veel toeristen hun weg naartoe weten te vinden. Je vindt er veel All Inclusive resorts, waar de gezellige animatie zorgt voor het vermaak van je kids. Als je het ons vraagt is het dorpje Santa Maria aan de zuidkant van het eiland de plek met het mooiste strand. Het is toeristisch, maar toch kleinschalig.

Onze SUNtip: Oasis Belorizonte op Sal. Dit complex bestaat uit een soort bungalows met het goudkleurige Santa Maria strand op loopafstand, te bereiken via de tuinpoort van het hotel!

herfstvakantie bestemmingen

Nazomeren tijdens de herfstvakantie aan het strand van Sal

Curaçao

Bij het horen van de naam alleen al krijg je toch de kriebels? Curaçao is een échte bucketlist bestemming en dankzij het tropische klimaat ook fijn als herfstvakantie zonbestemming. Het eiland is bezaaid met prachtige resorts, om over de standen nog maar te zwijgen. De Grote Knip, de Kleine Knip, Cas Abao en Mambo Beach… Deze stranden zijn goed de moeite en perfect voor de kids, omdat het water heel geleidelijk aan afloopt. Pluspuntje: je kunt ook nog eens heel erg diep kijken. Da’s een veilig gevoel! Huur sowieso een auto op het eiland. Alleen zo ben je mobiel en kun je echt alle mooie plekjes gaan ontdekken. Het eiland is ook niet zo heel groot, dus het zijn lekkere afstanden om te toeren. Ook Willemstad is leuk om een keer doorheen te slenteren met de kenmerkende gekleurde huisjes en de Pontjesbrug. Durf jij op de foto met een leguaan? Bezoek in ieder geval klein Curaçao, een onbewoond eiland op zo’n 3 uur varen van het vasteland van Curaçao zelf. Hier rest je niets anders dan te relaxen, aan te schuiven voor de namiddagse barbecue en met je snorkel op zoek te gaan naar zeeschildpadden!

Onze SUNtip: Morena Resort, direct naast de diepblauwe Caraïbische Zee en vlakbij strandclub Zanzibar.

herfstvakantie bestemmingen

De Grote Knip op Curaçao

Cyprus

In het uiterste oosten van de Middellandse zee ligt Cyprus op jou te wachten. Wist je dat het land technisch gezien in Azië ligt? En dat het eiland vooral een mix is van Griekenland en Turkije? Dit is echt een plek waar je duizenden jaren geschiedenis vindt op een relatief klein oppervlak. Ga samen met de kids op zoek naar Aphrodite of zoek het avontuur op tijdens een jeepsafari! Afkoelmogelijkheden genoeg. Want waar het land echt bekend om staat, zijn de mooie stranden. Ayia Napa en Limassol zijn de absolute favorieten. Ayia Napa wordt ook wel het tweede Ibiza genoemd! Zo’n 340 dagen per jaar schijnt hier de zon met een gemiddelde temperatuur van 28°C in oktober. Perfect dus voor een zonvakantie herfstvakantie!

Onze SUNtip: Panas Holiday Village met uitzicht op zee. Hop, naar de zon in de herfstvakantie!

herfstvakantie bestemmingen

Konnos Bay in Ayia Napia op Cyprus

Herfstvakantie zon? Ik zou ’t doen!

Op vakantie in de herfstvakantie? Ik zou ’t doen! Weet jij het nog niet, wil je nog even oriënteren en wil je je herfstvakantie naar de zon pas later boeken? Of vind jij het een sport om een goedkope herfstvakantie te vinden? Houd dan Herfstvakantiedeals in de gaten voor een lekkere last minute herfstvakantie. Tot 6 weken voor vertrek kun jij hier nog een van de vele herfstvakantie aanbiedingen op de kop tikken.

Geschreven door: Alicia
Contentspecialist
Meer van Alicia