7 min

Waar op vakantie in september? De beste bestemmingen

September is echt dé ideale vakantiemaand. De zon schijnt nog volop en de temperatuur is nog steeds heerlijk. Daarnaast is het echte hoogseizoen in september voorbij en dat betekent dat je in alle rust kunt genieten van prachtige vakantiebestemmingen. En wat te denken van voordelige vakantieprijzen? Zowel het boeken van de vakantie als de uitgave ter plaatse zullen in de meeste gevallen een stuk voordeliger uitvallen. Maar waar ga je op vakantie in september? We hebben het alvast voor je uitgezocht. Dit zijn de beste vakantiebestemmingen voor september:

De Canarische Eilanden

Deze Spaanse eilandengroep is al jaren een zeer geliefde vakantiebestemming. Zelfs in de winter kun je hier nog genieten van de zon, dus in september dan al helemaal natuurlijk. Dat komt omdat het klimaat van de Canarische Eilanden behoort tot één van de beste ter wereld. Naast een garantie voor zon, hebben de Canarische Eilanden enorm veel te bieden. Denk aan prachtige natuur, bruisende badplaatsen, authentieke bergdorpjes en een zeer smakelijke keuken.

op vakantie naar canarische eilanden in september

Het vasteland van Spanje

In september is het nog steeds heerlijk warm aan de Spaanse costa’s. Je geniet van temperaturen bocen de 25 °C. Lekker zeg! Doordat het ook een stuk rustiger is, is het een ideaal moment om enkele prachtige badplaatsen te bezoeken. Bijvoorbeeld Tossa de Mar, een badplaats omringd door middeleeuwse stadsmuren. Even de stadspoort door en je begeeft je op een fijn zandstrand. Ook aan de Costa del Sol in het zuiden van Spanje vind je prachtige badplaatsen, die in alle rust te ontdekken zijn. Bijvoorbeeld Nerja, een badplaats met rotsachtige baaien en tegelijkertijd een stadje met invloeden uit het Romeinse tijdperk en de tijd dat Arabieren hier de baas waren. Een verblijf in deze badplaats is uitstekend te combineren met een bezoek aan de bruisende stedentripbestemming Málaga. En zo zijn er door het mooie Spanje héél veel combinaties te maken.

Onze SUNtip: Boek een huurauto. Dan haal je het meeste uit je vakantie Spanje in september!

op vakantie naar spanje in september

Turkije

Langs de Turkse kust heerst in september nog steeds een zomers weer. De zon is riant met zijn zonnestralen en temperaturen van rond de 30 °C zijn geen uitzondering. Turkije is dus ideaal voor een zonvakantie in september. Laat je eens lekker verwennen in zo’n geweldig betaalbare luxe resort. Proef van allerlei gerechten in de restaurants bij het hotel, neem een duik in het zwembad en neem plaats op één van de ligbedjes. Die zullen er genoeg zijn. Maar vergeet zeker niet om er eens op uit te trekken! Turkije is een land met een rijke geschiedenis en prachtige natuur. Dat zie je terug in de vele bezienswaardigheden van het land, zoals de oude stad Efeze en de Blue Lagoon van Ölüdeniz.

op vakantie naar turkije in september

Griekenland

Griekenland ligt tegenover Turkije. Je kunt dus al wel raden hoe goed het weer hier is in september. Je kunt nog uitstekend zwemmen in de zee. Bovenal kun je je volledig verdiepen in alle mythes en prachtige bezienswaardigheden. Omdat het een stuk rustiger is qua toerisme, komen alle oude verhalen nog beter binnen. Daarnaast kun je net als in het hoogseizoen genieten van al het moois wat een vakantie in Griekenland zo geweldig maakt: Prachtige stranden, natuurschoon, sierlijke bergdorpjes en natuurlijk de Griekse keuken. Laat die pita gyros maar komen!

op vakantie naar griekenland in september

Kroatië

Staat Kroatië nog op het lijstje? Dan is september het moment om die af te vinken. Kroatië is namelijk een beeldschoon land dat helemaal tot zijn recht komt, wanneer het hoogseizoen is overgetrokken. Op prachtige plekken, zoals de befaamde Plitvice meren kan het behoorlijk druk worden, wanneer veel mensen zich op de smalle steigers begeven. Daar heb je in september niet zo’n last van. Daarnaast geniet je van temperaturen rond de 25 °C. Een uitstekende temperatuur om te genieten van de beeldschone kust van Kroatië, vol met prachtige stranden en Romeinse havensteden. Kroatië in september? Ik zou ’t doen!

op vakantie naar kroatie in september

De Algarve in Portugal

Met een zonvakantie in Portugal is de kans groot dat je eindigt aan de kust van de Algarve. Geheel terecht, want wat is het toch een mooi stukje Portugal. Het is een ruige kust met diepe kliffen, waartussen verscholen goudgele stranden liggen. En met temperaturen rond de 25 °C kun je er uitstekend met een badlaken neerstrijken, om vervolgens een van de pittoreske kustdorpjes of levendige badplaatsen te bezoeken. De Algarve is een fijne bestemming om je vakantie in september door te brengen.

op vakantie naar algarve in september

Het altijd warme Egypte

Egypte is geen bestemming waar je je ooit zorgen hoeft te maken over het weer. Het is er altijd warm en droog. In september rijkt de temperatuur zelfs nog boven de 30 °C .Je geniet in Egypte dus nog volop van zomerse taferelen. Neem eens een duik in de Rode Zee en kom oog in oog met alle kleurrijke vissen en schildpadden die zwemmen langs het wonderschone koraal. Laat je verwennen bij een luxe resort of ga op avontuur en ga met een jeep of quad de woestijn in en houd daar een barbecue. En natuurlijk is Egypte ook het land van de piramides. Nog nooit een piramide gezien? Grijp dan je kans in september!

op-vakantie-in-september_egypte

De ABC-eilanden

De ABC-eilanden bestaan uit: Aruba, Bonaire en Curaçao. Drie Caraïbische Eilanden met prachtige bountystranden, die de droom genoemd worden van elke strandliefhebber. Er zijn immers maar weinig plekken op de wereld waar het zand nog witter is en het water blauwer! Laat het gas dus even los en ontspan je. Dat is immers waar het om draait met een vakantie op de ABC-eilanden. Daarbij komt ook nog eens dat de temperaturen het hele jaar door stabiel rond de 30 °C liggen. Maak jij in september kennis met deze paradijzen?

op vakantie naar curacao in september
Cyprus

Niet alleen is september een uitstekend moment om Cyprus te bezoeken. September is de beste reistijd voor Cyprus. Je geniet van 30 °C en veel zon. Het weer is eigenlijk nog net zo mooi als in juli en augustus, maar tegelijkertijd pak je wel de voordelen van een vakantie in het laagseizoen mee. Je kunt dus in alle rust langs alle bezienswaardigheden en dat zijn er behoorlijk wat. Zowel de Grieken, Turken en Egyptenaren hebben hier namelijk hun culturele invloeden achtergelaten. Er zijn zelfs ruïnes afkomstig van een duizenden jaren oude beschaving te vinden. Behoorlijk indrukwekkend allemaal. Gelukkig zijn er ook genoeg stranden om uit te rusten en af te koelen met een frisse duik. Op Cyprus beleef je een gevarieerde vakantie.

op vakantie naar cyprus in september

Waar ga jij op vakantie in september?

In september zijn er nog genoeg bestemmingen waar je geniet van zomerse taferelen, mét de voordelen van het laagseizoen. Welke bestemming gaat het voor jou worden? Je ideale vakantie in September vind je bij SUNtip!

Geschreven door: Kevin
Contentspecialist
Meer van Kevin