3 minuten

De leukste badplaatsen aan de Costa del Sol

300 dagen zon, Spaanse gezelligheid en prachtige boulevards. We hebben het natuurlijk over de Costa del Sol! Aan deze kust liggen veel bruisende en sfeervolle badplaatsen waar je op het zandstrand geniet van de zon met een goed glas sangria. Of ontdek jij liever de eeuwenoude bezienswaardigheden? Wat een keuze hé! Om je te helpen heb ik de leukste badplaatsen aan de Costa del Sol voor je verzameld!

Torremolinos

Eén van de gezelligste en leukste badplaatsen van de Costa Del Sol is zeker weten Torremolinos! Vanuit het stadscentrum wandel je zo de boulevard van Bajondillo, Paseo Marítimo op! Proef hier de échte Spaanse sangria, of stap binnen bij een gezellig boetiekje. Toe aan ontspanning? Dan past het strand van La Carihuela perfect bij jou! Huur een strandbedje, of leg je handdoek neer en geniet van de Spaanse zon. Na een duik in de Middellandse Zee schuif je aan bij een strandtentje. Maar naast zon, zee en strand zijn er in Torremolinos ook nog eens gezellige winkelstraten en bijzondere bezienswaardigheden zoals Casa de los Navajas. Je hoeft je hier in ieder geval dus niet te vervelen!

Leukste-badplaatsen-costa-del-sol_Torremolinos

Málaga

Stap het vliegtuig in en binnen drie uur sta jij al in de leuke badplaats Málaga! Of je de stad nu bezoekt voor een korte stedentrip of een zonvakantie, het kan hier allebei. Er zijn namelijk veel bezienswaardigheden zoals de grote markthal Mercado Central de Atarazanas. Hier geniet je van authentieke Spaanse tapas. Of bezoek de botanische tuin Jardin Botánico La Concepción. Genoeg gezien van de stad? Stap op de fiets en trap door naar Playa de La Malagueta. Het zandstrand en de boulevard zijn meer dan één kilometer lang, dus er zal altijd wel een plekje voor je vrij zijn!

Onze SUNtip: benieuwd wat er nog meer te ontdekken valt in Málaga? Bekijk hier de leukste bezienswaardigheden.

Leukste-badplaatsen-costa-del-sol_Malaga

Nerja

Ben jij geen fan van een héle toeristische badplaats, maar hou je wel van de typische gezellige sfeer aan de Costa del Sol? Dan is Nerja een leuke badplaats om te bezoeken! Hier kun je uren wandelen door de kronkelende straatjes van het oude vissersdorpje, of ontdek het nabij gelegen natuurgebied Parque Natural Los Acantilados. Wat je zeker niet mag missen tijdens een vakantie in deze leuke badplaats is het Balcón de Europa. Hier kijk je vanaf 23 meter hoogte uit over de kust en de bergen van Nerja. Als jij graag cultuur en natuur ontdekt, is Nerja dus een echte aanrader.

Leukste-badplaatsen-costa-del-sol_nerja

Marbella

Prachtige stranden, grote beachclubs en mooie winkels. Marbella heeft het allemaal! Deze luxe badplaats aan de Costa del Sol is al jaren een populaire bestemming. Wij begrijpen wel waarom. Aan de gezellige boulevard Avenida del Mar stap je binnen bij kleine boetiekjes of bezoek exclusievere winkels zoals Hermes. Genoeg geshopt? Dan is het tijd om het historische centrum te bezoeken. Want naast luxe winkels en een jachthaven zijn er ook oudere bezienswaardigheden en pleintjes. Het Plaza de Los Naranjas is één van deze sfeervolle pleintjes, hier groeien sinds 1941 al kleurrijke sinaasappelbomen.

Onze SUNtip: Al helemaal zin in een strandvakantie? Lees meer over de mooiste stranden van Spanje!

Leukste-badplaatsen-costa-del-sol_Marbella

Benalmadena

Ook deze leuke badplaats ligt aan de Costa del Sol. Tussen Torremolinos en Fuengirola ligt de stad Benalmadena. Ook hier is weer genoeg te ontdekken. Het letterlijke hoogtepunt van de stad is de Teleférico, de kabelbaan over de stad heen! Vanuit deze attractie kijk je uit over de hele plaats en kun je zelfs de 9 kilometer aan zandstranden zien. Ook hier is natuurlijk een gezellige boulevard met leuke restaurants en terrasjes.

Onze SUNtip: Lees hier welke Spaanse Costa’s jij nog meer moet bezoeken!

Leukste-badplaatsen-costa-del-sol_Benalmadena

Fuengirola

Ga jij samen met vrienden op vakantie, of met het hele gezin? De badplaats Fuengirola is een vakantieparadijs voor iedereen. In deze leuke badplaats aan de Costa Del Sol vind je de langste boulevard van heel Spanje! Tijdens een wandeling over de 8 kilometer lange Paseo Marítimo Rey de España kom je langs prachtige stranden, strandbarretjes en restaurants. Wat ook erg leuk is, is dat je hier bij verschillende tentjes een kano kunt huren, of kunt waterskiën! Ook het kasteel van Fuengirola, Castillo Sohail is een echte must-see tijdens je vakantie.

Leukste-badplaatsen-costa-del-sol_Fuengirola

Waar aan de Costa del Sol duik jij de zee in?

Of je nu nog last minute een vakantie boekt, of later in het jaar één van deze leuke badplaatsen aan de Costa del Sol boekt, lekker weer en een zonnetje is gegarandeerd! Ga jij genieten van de rust in Nerja, of zie jij jezelf al eerder aan de jachthaven van Marbella zitten? Bekijk al onze vakanties naar de Costa del Sol!

Geschreven door: Sanne van der Stelt
Reisspecialist
Meer van Sanne van der Stelt