3 minuten

De 8 mooiste stranden Spanje

Met een kustlijn van bijna vijfduizend kilometer, is er aan strand geen gebrek in Spanje. Tel daar alle Spaanse eilanden nog eens bij op en je hebt ontelbaar veel mooie stranden bij elkaar. We hebben geprobeerd de mooiste stranden Spanje op een rijtje te zetten. Welke kun jij al afstrepen?

Playa de las Catedrales, Galicië

Het strand van de Kathedralen in Galicië, in het noorden van Spanje, is niet voor niets uitgroepen tot een natuurlijk monument. De imposante rotsformaties van soms wel dertig meter hoog, die door de wind en het water uitgeslepen zijn in bogen en indrukwekkende kliffen, zorgen voor een schitterende kustlijn. Het is aan te raden dit strand met eb te bezoeken. Doordat het water zich dan terugtrekt, kun je door dit mooie stukje natuur wandelen.

mooiste stranden spanje

Playa Los Muerto, Andalusië

Laat je niet afschrikken door de naam het ‘Strand der Doden’. Keer op keer wordt dit strand, door Spanjaarden zelf, verkozen tot beste strand van Spanje. Dit strand heeft zijn naam te danken aan de vele scheepswrakken die hier vroeger aandreven. Je vindt dit strand middenin het natuurpark Cabo de Gata in Andalusië. Je moet er wat voor over hebben om hier met je handdoekje neer te strijken, maar dan heb je ook wat. Wanneer je na een wandeltocht over een lang en steil pad aankomt op dit strand, word je rijkelijk beloond met een schitterend wit, schoon en rustig strand met een kraakheldere zee.

mooiste stranden spanje

Playa de Ses Illetes, Formentera

Op het kleine eiland Formentera, vlakbij Ibiza, ligt Playa de Ses Illetes. Weg van het toeristische centrum, wordt dit strand omgeven door mooie duinen en schitterend helder water aan beide zijden van het strand. De mooie uitzichten, luxe jachten en exclusieve kraampjes bij dit strand maken het een erg leuk strand om te bezoeken. Bij een heldere dag kun je Ibiza zelfs aan de horizon zien liggen!

mooiste stranden spanje

Es Trenc, Mallorca

Het parelwitte zand en de azuurblauwe zee doen Caribisch aan en geven Es Trenc een welverdiend plekje in deze lijst met mooiste stranden Spanje. Het strand wordt omgeven door het natuurpark Salobrar de Campos, waar je in de zomer, met een klein beetje geluk, zelfs flamingo’s kunt spotten. Door de ondiepe, rustige zee, die ook nog eens een aangename temperatuur heeft, is dit een strand een fijne plek is voor gezinnen. Doordat er bij Es Trenc geen boulevard achter het strand ligt maar natuur, kan het voorkomen dat je een stukje over onverhard pad moet wandelen om jouw ideale plekje op dit relatief smalle strand te bemachtigen. Maar… zeker de moeite waard als je het mij vraagt!

mooiste stranden spanje

Cala Salada, Ibiza

Populair onder de locals en beschermd tegen grote toeristenboten: Cala Salada is een heerlijk strandje op Ibiza. De baai is omgeven door met pijnboom begroeide kliffen, waarvandaan je een schitterend uitzicht over deze baai hebt.

Onze SUNtip: Klauter over de kliffen naar de andere kant, waar je het kleinere strandje Cala Saladeta vindt. Er zit hier vaak een cocktailshaker waar je de lekkerste Mojito kunt bestellen.

mooiste stranden spanje

Cala Macarella, Menorca

Een van de rustigste eilanden in de Balearen is Menorca, de kleinere versie van Mallorca. Desondanks zal het je aan prachtige stranden op Menorca niet ontbreken. Net als op Ibiza en Mallorca zijn hier tal van baaitjes en mooie stranden te vinden. Voor het lijstje mooiste stranden Spanje hebben we Cala Macarella gekozen. Vanaf de kliffen heb je een schitterend uitzicht op de helderblauwe baai. Vergeet je camera niet, want dit mooie strand wil je zeker vastleggen!

mooiste stranden spanje

Playa Papagayo, Lanzarote

The place to be, wanneer je een echte strandliefhebber bent. Net als andere stranden in dit lijstje met de mooiste stranden Spanje, is Playa Papagayo op Lanzarote niet de eenvoudigste om te bereiken. Je kunt ervoor kiezen wandelend naar dit strand te gaan, of de hobbelige weg met je huurauto af te leggen. Wanneer je het strand eenmaal bereikt, kun je genieten van een rustig strand met helder water en goudgeel zand.

mooiste stranden spanje

Costa del Azahar, Valencia

Strand en stad combineren? Hier moet je zijn! Deze kustlijn is nog relatief onbekend bij toeristen, maar zeer geliefd onder de Spanjaarden zelf. Er liggen 10 plaatsjes aan deze kust in Valencia, maar wanneer je op zoek bent naar de echte Spaanse sfeer, raden wij je aan een bezoek te brengen aan Peñíscola. Vanuit het kasteel in Peñíscola heb je een mooi uitzicht over de twee stranden die je hier kunt bezoeken.

mooiste stranden spanje

Mooiste stranden Spanje, wat vind jij?

Grote kans dat er mooie stranden in Spanje zijn die jij hebt ontdekt, maar niet in dit lijstje staan. Er valt ook zo veel te ontdekken in dit mooie land! SUNtip biedt vakanties aan op vele schitterende Spaanse plaatsen, zodat jij voor jezelf kunt bepalen wat de mooiste stranden Spanje zijn. Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Nadine
Contentspecialist
Meer van Nadine