4 min

5 onbekende vakantiebestemmingen waar je dit jaar nog heen wilt

Eerder schreven we over de top 10 vakantiebestemmingen. Bestemmingen waarvan we verwachten dat deze populair zullen zijn. Maar wat nou als je weg wilt van de massa en opzoek bent naar een nog relatief onontdekte bestemming? Dan zijn deze 5 onbekende vakantiebestemmingen iets voor jou.

Ongerept Montenegro

Waar buurland Kroatië door de jaren heen meer bekendheid heeft gekregen als vakantiebestemming, mede door de beroemde Plitvicemeren en de prachtige stranden, is Montenegro onder het grote publiek een onbekende vakantiebestemming gebleven. Voor jou als vakantieliefhebber betekent dit dat je in alle rust heel Montenegro kunt ontdekken. Het land is namelijk niet zo groot en gemakkelijk met een huurauto te doorkruisen. Je ontdekt dan charmante dorpen en steden, prachtige stranden en ongerepte natuur. Montenegro is een waar vakantieparadijs. Waarom het dan nog steeds zo’n relatief onbekende vakantiebestemming is, blijft ons een raadsel.

Onbekende vakantiebestemming montenegro

Budva

Meer over Montenegro

Het Griekse Chalkidiki

Een bestemming in Griekenland, maar dan een die niet de massa’s trekt zoals Kreta of Rhodos. Chalkidiki behoort tot het vasteland van Griekenland en is nog een echt stuk ongerept Griekenland, waar de Grieken zelf ook graag komen om hun vakantie te vieren. Wanneer je Chalkidiki op de kaart bekijkt, zul je zien dat het net een hand met drie vingers lijkt. Elke vinger heeft weer iets anders te bieden. De middelste vinger Sithonia is rijk aan pijnboombossen, wijngaarden én een heleboel idyllische baaitjes. Cultuur ontdek je op de noordelijke vinger Athos. Rondom de berg Athos zijn maar liefst twintig orthodoxe kloosters gevestigd. Op de zuidelijke vinger Kassandra vind je dan juist weer het tegenovergestelde. Deze vinger wordt ook wel het Ibiza van Chalkidiki genoemd, vanwege de hippe badplaatsen. Chalkidiki biedt dus een erg gevarieerde vakantie en is voor Griekse begrippen nog een vrij onbekende vakantiebestemming. Ga dus snel voor het er drukker wordt!

Onbekende vakantiebestemming chalkidiki

Klooster bij Athos

Meer over Chalkidiki

De onbekende badplaats Almuñécar

Een vrij onontdekte badplaats aan de Costa del Sol? Het bestaat nog! Dit is een onbekende vakantiebestemming, maar wél een met het beste klimaat van de Costa de Sol. Almuñécar heeft namelijk een beschermde ligging tussen bergketens, waardoor het weer altijd net wat beter is dan aan de rest van de Costa del Sol. Het is een badplaats met kilometers aan kustlijn, indrukwekkende kliffen en beeldschone baaitjes. De stad zelf is vol van typische kronkelende straatjes langs huizen met kleurige balkons gevuld met geraniums. Al die straatjes lijken wel te leiden naar de gezellige marktpleintjes die de stad rijk is. Dan heb je ook nog een historisch stadsgedeelte en grotten waar je prachtig kunt duiken. Kortom: een complete vakantiebestemming, maar dan gewoon tussen de Spanjaarden zelf.

Almuncecar

Strand San Cristobal

Meer over Almuñécar

Het verborgen juweeltje Calabrië

Vraag een Italiaan waar je de mooiste stranden van Italië vindt en het antwoord zal waarschijnlijk Calabrië (ook wel Calabria) zijn. Waar je in Italië vaak te maken hebt met kleine kiezelstranden, heb je in Calabrië juist wel mooie zandstranden. De streek ligt in de voet van Italië, wordt omringd door de Ionische en Tyrreense zee en biedt een lange afwisselende kustlijn. Het binnenland bestaat uit een afwisseling van talloze olijfgaarden, citrusbomen, meren, rivieren en hoge rotsen. Wie het echte Italië wil ontdekken zit hier goed, want de streek is nog nauwelijks aangetast door toerisme en vooral populair onder de Italianen zelf.

Vooral de badplaats Tropea is het bezoeken waard. Het is een stad gebouwd op een rots met tussen de rots en de blauwe zee een prachtig wit strand. Het centrum is erg sfeervol dankzij de slingerende steegjes, oude kerkjes en restaurants met de verste pasta’s. Calabrië is de mooiste vakantiebestemming waar je nog nooit geweest bent!

tropea

Strand bij Tropea

Meer over Calabrië

Ohrid in Macedonië

Macedonië kennen we meestal van geschiedenis, wanneer we het hebben over Alexander de Grote (die hier vandaan kwam). Bij Macedonië denken we echter minder vaak aan een vakantiebestemming. Erg jammer, want het land heeft veel te bieden. Het heeft een heerlijk klimaat en gezellige sfeer. Met name rond het gigantische Ohrid meer is het goed vertoeven en er zijn mooie stranden. Door zijn grootheid voelt het Ohrid meer zelfs als een zee. De stad Ohrid biedt een schat aan Byzantijnse monumenten en culturele bezienswaardigheden. Je kijkt je ogen uit aan de vele kerkjes en kloosters langs het meer, die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. Verder zijn er prachtige natuuromgevingen om te bewandelen. De keuken is verrassend goed en de Macedonische wijnen doen niet onder voor de Franse wijnen. Als land is Macedonië misschien niet onbekend, maar als vakantiebestemming wel. Desalniettemin is het land je vakantiedagen zeker waard.

Ohris

Ohrid meer

Meer over Macedonië

Welke onbekende vakantiebestemming wil jij bezoeken?

Wie had gedacht dat er binnen Europa zoveel onbekende, maar fantastische vakantiebestemmingen zouden zijn? Vakantiebestemmingen, vol strand, zon, natuur en cultuur. Voor elke vakantieliefhebber hebben deze onbekende vakantiebestemmingen wat wils. Waar zou jij zelf graag eens naartoe gaan?

Geschreven door: Kevin
Contentspecialist
Meer van Kevin