4 minuten

Wat te doen in Ohrid voor een onvergetelijke vakantie?

Ohrid in Noord-Macedonië is een plaats vol verrassingen en prachtige bezienswaardigheden. Deze plaats biedt veel meer dan je op het eerste gezicht zou verwachten en is dus zeker een bestemming die je niet mag missen. Van historische steden tot adembenemende natuurlijke landschappen, hier zijn mijn 5 tips voor wat te doen in Ohrid!

Verken de prachtige wateren van het Ohrid meer

Geniet tijdens je boottocht op het kristalheldere meer van adembenemende uitzichten op de prachtige groene bergen en omliggende badplaatsjes. Het kalme water van het Ohrid meer nodigt uit tot zwemmen, dus vergeet je zwemkleding niet in te pakken!

Onze SUNtip: Overweeg om een dagexcursie bij een bedrijf zoals Lale Tours in Ohrid te boeken. Hiermee kun je het Ohrid meer maar ook andere hoogtepunten verkennen en hierdoor het meeste uit je dag te halen!

Wat te doen in Ohrid? Een boottour op het Ohridmeer is zeker een aanrader!

Neem een kijkje bij het St. Naum klooster en de springs.

Wat zeker niet mag ontbreken bij wat er allemaal te doen is in Ohrid, is een bezoek aan het klooster van Sveti Naum. Deze heilige plek is gelegen aan de oever van het Ohrid meer. Niet alleen het klooster is mooi maar ook het geweldig stukje natuur dat erachter ligt waar je de waterbronnen van Sveti Naum kunt bewonderen (ook wel de springs genoemd). Deze springs maken deel uit van het nationale park van Galicica.

Onze SUNtip: Omdat zwemmen in de springs niet is toegestaan, is het een aanrader om kort met een bootje mee te varen, wat daar ter plaatse wordt aangeboden.

Vanuit Ohrid met de boot naar het St Naum klooster en de springs van het nationale park.

Bezoek het Nationale Park Mavrovo, het grootste park op de Balkan.

Ontdek Mavrovo Nationaal Park, het pareltje van Noord-Macedonië. Gelegen aan de grens met Albanië, het park biedt adembenemende bergen, kloven, dennenbossen en de Balkan’s hoogste waterval, die 120 meter naar beneden klettert. Hier torent Mount Korab boven alles uit als de hoogste berg van beide landen. Terwijl je door de bossen wandelt, ontmoet je misschien wel de dieren die hier rondlopen zoals beren, wolven, herten en de zeldzame Balkanlynx. Een waar natuurparadijs om te verkennen!

Onze SUNtip: Houd er rekening mee dat de wandelpaden behoorlijk lang en steil kunnen zijn, dus het is een bestemming voor degenen die goed ter been zijn.

Vanuit Ohrid gemakkelijk naar het nationale park waar genoeg te doen is.

Maak een dagtripje naar buurland Albanië

Een onvergetelijke dagtrip vanuit Ohrid naar het betoverende buurland Albanië is een absolute aanrader. Albanië is een land dat rijk is aan culturele schatten en natuurlijke schoonheid. Er zijn tal van plekken om te verkennen, zoals Pogradec en Korça, evenals de omliggende dorpjes waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan.

Onze SUNtip: Zorg ervoor dat je vooraf de identiteitsdocumentvereisten voor Albanië controleert om eventuele grensproblemen te voorkomen tijdens je dagtrip vanuit Noord-Macedonië.

Vanuit Ohrid een dagtripje naar Albanië waar genoeg te beleven is.

Ontdek de betoverende hoofdstad Skopje

Ondanks dat er voornamelijk in de buurt van Ohrid veel te beleven is, moet je ook zeker de hoofdstad Skopje niet vergeten. De bruisende hoofdstad van Noord-Macedonië is ongeveer 3 uur rijden van Ohrid, maar biedt een onvergetelijke ervaring die je niet mag missen. Met een rijke geschiedenis en een mix van oude en moderne invloeden is Skopje een stad die je zal betoveren.

Onze SUNtip: Hoewel een dagtripje naar Skopje vanuit Ohrid een lange reis is voor een korte vakantie in Macedonië. Raad ik aan om een extra nacht in Skopje te boeken als je wat langer in het land verblijft. Op die manier kun je nog een paar dagen van deze prachtige stad genieten.

Dagtripje naar Skopje waar veel te doen is.

Mijn favoriete hotspots

Nog meer weten wat er te doen is in Ohrid? Onlangs ben ik zelf naar dit prachtig plaatsje geweest en ben ik op zoek gegaan naar een aantal verborgen schatten om met jullie te delen. Hier heb ik een aantal favoriete hotspots op een rijtje gezet zodat jullie verzekerd zijn van een onvergetelijke tijd!

Kaneo Restaurant

Kaneo is een gelegen aan de oevers van het Ohridmeer. Het staat bekend om zijn adembenemende uitzicht op het meer en de historische Sint-Jovan-Kaneo-kerk dat ernaast ligt. Je kunt hier genieten van lokale en internationale gerechten op het terras met een spectaculair uitzicht.

Mijn SUNtip: De gnocchi met truffel en de tarte tatin is hier zeker een aanrader!

Kadmo, City beach & bar

Even relaxen en bijkomen van een paar leuke excursies? Bij Kadmo kun je voor een zacht prijsje comfortabele zonnebedden aan de waterkant bemachtigen en jezelf onderdompelen in het glinsterende, kristalheldere water van het betoverende Ohridmeer.

Mijn SUNtip: Vergeet je waterschoentjes niet want hier heb je kiezelstranden.

Cuba Libre

Cuba Libre is de ideale plek om te ontspannen met verfrissende cocktails en te genieten van bruisende avonden met muziek en feest. Maar het is niet alleen een avondbestemming. Hier kun je ook terecht voor een smakelijke lunch en diner, waarbij je kunt genieten van lokale gerechten en smaken.

Mijn SUNtip: Blijf op de hoogte van leuke feestjes door regelmatig hun website en social media te volgen als je daar bent.

Restaurant Cun

Dit restaurant is prachtig gelegen in het oude gedeelte van Ohrid, naast de kust van het Ohridmeer. Bijna elke avond komt het restaurant tot leven met live muziek, waardoor de sfeer gezellig en romantisch wordt.

Mijn SUNtip: Wil je typisch Macedonische gerechten proberen en heerlijke wijn? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Restaurant in Ohrid met traditioneel eten en heerlijke wijn.

Hebben deze tips jou geïnspireerd om binnenkort een onvergetelijke reis naar Ohrid te plannen?

Met deze handige reistips over wat er te doen is in Ohrid, ben je verzekerd van een geslaagde reis. Kan je nou ook niet wachten om alle prachtige bestemmingen en culturele schatten van dit Balkanland te ontdekken? Bekijk dan ons aanbod. Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Julia Storm
Contentspecialist
Meer van Julia Storm