4 minuten

9x de mooiste stranden Corfu

Corfu is stiekem één van mijn lievelingsvakantiebestemmingen. Het Ionische Eiland is kort (maar krachtig) gezegd: on-wijs mooi. De Grieken hier zijn vriendelijk, het eten is om je vingers bij af te likken en overal om je heen is het weelderig groen en heuvelachtig. Tel de prachtige stranden daarbij bij op, en je hebt écht alles voor een onvergetelijke vakantie. Ik zet de mooiste stranden van Corfu voor je op een rijtje, zodat je alleen nog maar je ticket hoeft te boeken!

1. Porto Timoni

Eén van de meest gefotografeerde Corfu stranden is dat van Porto Timoni. Je hebt hier strand aan twee kanten en om deze reden wordt het strand ook wel ‘twin beach’ genoemd. Je bereikt dit strand makkelijk en snel als jij verblijft in Agios Georgios of Artillas.

Onze SUNtip: Vanaf het strand wandel je naar de Dionysos taverne en geniet je daar van een spectaculair uitzicht terwijl je geniet van een drankje of een lekkere lunch (of in omgekeerde volgorde)!

 

mooiste stranden Corfu

Uitkijken op het ’tweelingstrand’ Porto Timoni

2. Sunset Beach

Drie keer raden waar dit strand bekend om staat. Juist: om z’n spectaculaire zonsondergangen. Sunset Beach ligt in het noordwesten van het eiland staat ook wel bekend als Logas Beach. Vanaf hier zie jij de zon achter de Ionische Zee inzakken. Rood, oranje en blauw zijn een veelvoorkomende kleurencombinatie. Je hoeft maar één ding te doen: plaatsnemen op een terrasje en wachten tot het spektakel begint.

mooiste stranden Corfu

Ik heb de zon zien zakken in de Ionische Zee…

Onze SUNtip: Dit is waarom de Ionische Eilanden geweldig zijn

3. Paleokastritsa

Zijn we in Thailand? Nee, we zijn bij Paleokastritsa: een terechte deelnemer aan het lijstje mooiste stranden Corfu! Tussen grote, groene en begroeide heuvels vind je dit heerlijke plekje. Alsof je in Azië bent, kun je het je voorstellen? Vanaf veel badplaatsen zoals Agios Gordios kun je een buskaartje kopen om lekker op dit strand te gaan hangen. Het is hier doorgaans lekker druk, dus kom op tijd als je het mooiste plekje wilt bemachtigen.

mooiste stranden Corfu

Is het Thailand? Nee, het is Paleokastritsa!

Onze SUNtip: Liever een ander Grieks eiland bezoeken? Dit zijn de 6 mooiste stranden van Kos!

4. Chalikounas

In het zuiden van Corfu vind je een van de langste – en daarmee misschien ook wel meteen een van de meest indrukwekkende – stranden van Corfu. Chalikounas Beach kun je het best omschrijven als een soort gigantische lagune midden in een beschermd natuurgebied. Het strand grenst aan het meer van Korissionmeer en is daarmee uniek in z’n soort. Het is hier relatief rustig dus je kunt hier makkelijk een plekje vinden. Grote kans dat je hier wind- en kitesurfers spot!

vakantie corfu

Een unieke ligging middenin een beschermd natuurgebied!

5. Glyfada

Zien en gezien worden op Glyfada! Dit strand wordt ook wel het Marbella van Corfu genoemd. Het is dus niet alleen een van de mooiste stranden, maar ook zeker een van de populairste. Aan het goudgele strand vind je veel beach bars, hotels, tavernes en restaurants. Dagjesmensen komen hier naar het strand en gaan ’s avonds weer terug; als je hier langer verblijft dan kun je ook kennis gaan maken met de omliggende groene omgeving.

Onze SUNtip: Aloha is één van de bekendste beach bars van Corfu. Lekker eten doe je bij Taverna Glyfada!

mooiste stranden Corfu

Zien en gezien worden in het Marbella van Corfu: Glyfada!

6. Kontogialos

Kontogialos wordt ook wel het strand van Pelekas genoemd, om de ligging. Het zand heeft een goudgele kleur en het zeewater is vrij ondiep. Daarom heel erg geschikt voor gezinnen met kinderen. Dit geldt trouwens voor heel veel van deze mooiste stranden. Corfu is een perfecte bestemming om met het hele gezin heen te gaan!

Corfu vakantie

Kontogialos is, net als de meeste stranden op Corfu, heel kindvriendelijk

7. Sidari

De genoemde mooiste stranden Corfu zijn stuk voor stuk een aanrader. Maar over uitzonderingen op de regel gesproken: wát een plaatje is dit strand in Sidari. We hebben het over Canal D’amour. Dit is misschien wel het bekendste strand op het eiland. Het water is turquoise en het verhaal fenomenaal. De inhammen tussen de zandsteenrotsen zouden ervoor moeten zorgen dat ieder stel dat in het kanaal zwemt – altijd bij elkaar zal blijven. Een andere verhaal is dat mensen die in het kanaal zwemmen terwijl het in schaduw ligt, altijd gelukkig zullen zijn in de liefde. Ben je vrijgezel en zwem je erdoorheen, dan ontmoet je de ware heel snel.

mooiste stranden Corfu

Het kanaal van de liefde, wat een plaatje hè?!

8. Kassiopi

Kassi betekent “grens” en “opia” uitkijkpunt. Hier komt waarschijnlijk de naam Kassiopi vandaan. Op dit stukje Corfu heb je uitzicht op Albanië! Langs de kade vind je veel terrasjes, je kunt richting de overblijfselen van het kasteel lopen en eten in een barrestaurant waar je uitkijkt over de Ionische Zee. Aan het strand kun je relaxen, watersporten beoefenen, zwemmen of een bootje huren.

mooiste stranden Corfu

Vanuit Kassiopi zie jij Albanië liggen

9. Barbati Beach

Barbati Beach wordt omgeven door een prachtig groen landschap, waardoor het stukje ook wel ‘groene parel’ wordt genoemd. Het strand bestaat uit kiezelstenen en je kunt je hier prima een dagje vermaken dankzij de vele faciliteiten. Uitgestrekt over zo’n 2 kilometer lees je een boekje onder een parasol, of boek je een vet avontuur bij een van de watersportaanbieders.

corfu strand

Barbati Beach is de groene parel van het eiland

De mooiste stranden van Corfu: dit waren ze!

Stranden heeft Corfu genoeg. Wat de mooiste zijn, is natuurlijk persoonlijk. Wij weten in ieder geval wel zeker dat we graag op de bovengenoemde stranden Corfu te vinden zijn. Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Alicia
Contentspecialist
Meer van Alicia