3 minuten

Hier wil jij heen: de 6 mooiste stranden van Kos

Ga jij dit jaar op vakantie naar het Griekse eiland Kos? Dan geef ik je groot gelijk! Op dit eiland is voor jong en oud genoeg te beleven. Zo bezoek je hier kleinschalige steden, proef je er heerlijke verse visgerechten en ook de stranden zijn zeker een reden om dit eiland te bezoeken. Ben jij benieuwd wat de 6 mooiste stranden van Kos zijn? Je leest het hier!

Mastichari

Mastichari is een oud vissersdorpje, dat tegenwoordig een bruisend stadje is. Toeristen komen hier dan ook graag terug! De stad aan de noordwestkust van Kos heeft naast een gezellig centrum ook een mooi zandstrand. Vooral onder de surfers is het strand van Mastichari erg geliefd, dit omdat er vaak stevige wind staat. Als je van kite- of windsurfen houdt is een dagje Mastichari dus een echte aanrader!

Mooiste-stranden-kos_Mastichari

Paradise Beach

Volgens velen is dit het mooiste strand van Kos. We hebben het natuurlijk over Paradise Beach! Dit zandstrand aan de zuidkust van het Griekse eiland is dan ook erg populair. Vooral voor gezinnen is dit een heerlijke locatie om even te ontspannen aan zee. Dit omdat het water heel geleidelijk dieper wordt. Om écht even comfortabel te liggen huur je bij Paradise Beach een ligbedje en een parasol. Zin om een stukje te varen? Huur dan een bootje bij Paradise Watersports.

Onze SUNtip: bekijk de mooiste bezienswaardigheden op Kos

Mooiste-stranden-kos_paradise-beach

Liever een ander Grieks eiland bezoeken? Dit zijn de mooiste stranden van Corfu!

Agios Stefanos Beach

In het noordoosten van Kos ligt Agios Stefanos Beach. Vanaf het strand kijk je uit op het piepkleine eilandje Kastri. Hier staat een wit met blauwgekleurd kapel. Je herkent dit gebouw misschien wel van de foto’s! Wil je dit bijzondere gebouw van dichtbij zien? Je kunt een stuk de zee inlopen omdat het water vrij ondiep is, het laatste stukje kun je zwemmen. Heb jij al zin om dit bijzondere strand en eiland te ontdekken?

Mooiste-stranden-kos_Agios-Stefanos-Beach

Tigaki

Het plaatsje Tigaki ligt op ongeveer 12 kilometer afstand van Kos-stad. Het zandstrand van deze badplaats is zeker het bezoeken waard! In de zomermaanden zijn hier vooral gezinnen met kinderen. Dit omdat de zee langzaam dieper wordt en je hier dus zonder zorgen met zijn allen kunt zwemmen! Wanneer je klaar bent met zonnen en zwemmen, wandel je door naar het gezellige straatje aan het strand. Hier kun je terecht voor een lekker koel drankje en wat te eten. Vanuit Tigaki wandel je zo door naar het volgende strand: Marmari.

Onze SUNtip: goed voorbereid naar Griekenland? Dit zijn onze tips!

Mooiste-stranden-kos_tigaki

Marmari

Heb jij al zin om op een mooi wit zandstrand op Kos te liggen? Of duik je liever de azuurblauwe zee in? Wanneer je Marmari bezoekt hoef je geen keuze te maken! Je kunt hier heerlijk zonnen, of even afkoelen in de schaduw bij de duinen. Wanneer je tussen oktober en april in Marmari bent, is het een echte aanrader om Alykes te bezoeken. In deze periode vind je hier namelijk flamingo’s!

Mooiste-stranden-kos_marmari

Limnionas Beach

Verblijf je op het schiereiland Kefalos en ben je op zoek naar een mooi strand op Kos? Dan raad ik aan om eens te kijken op Limnionas Beach! Dit strand is niet heel toeristisch, dus je kunt hier in alle rust ontspannen aan zee. Wat ook een echte aanrader is, is om de haven van Limnionas te bezoeken. Hier zijn veel visrestaurantjes waar je geniet van heerlijke Griekse gerechten!

Mooiste-stranden-kos_Limnionas Beach

Onze SUNtip: Dit zijn de 10 mooiste Griekse eilanden!

Welk strand op Kos is volgens jou het mooist?

Ben jij er al uit welk strand op Kos jij het mooist vindt? Zoek je de rust op, of kies je voor een populair en gezinsvriendelijk strand? Dit waren de zes mooiste stranden van Kos, maar het eiland heeft natuurlijk veel meer te bieden. Bekijk al onze vakanties naar Kos!

Geschreven door: Sanne van der Stelt
Reisspecialist
Meer van Sanne van der Stelt