3 minuten

Plons! De 6 leukste aquaparken van Griekenland

Een zonvakantie naar Griekenland is pas compleet als je in een aquapark bent geweest. Want met gemiddeld 3000 zonuren per jaar, de warme temperaturen en droge zomers, kan jij wel wat verkoeling gebruiken. Een aquapark in Griekenland is een leuk uitstapje met het hele gezin. In Griekenland vind je veel aquaparken die bij diverse hotels horen, maar wij hebben de 6 leukste aquaparken in Griekenland zonder hotel voor je op een rijtje gezet. Zo kan jij ook als je ergens anders verblijft genieten van urenlang waterplezier!

1. Acqua Plus Water Park –  Kreta

Voor even weer kind. Dat gevoel krijg je als je bij Acqua Plus Water Park op Kreta binnenstapt! Bij het zien van de kleurrijke glijbanen, in verschillende soorten en maten, gaat je hart gegarandeerd sneller kloppen. Voor de jongere kids zijn er kinderbadjes waar ze onder toezicht veilig kunnen spelen. Van al die wateractiviteiten en glijden krijg je natuurlijk trek. Met genoeg keuze uit pizza’s, hotdogs en andere lekkere snacks is er voor ieder wat wils!

2. Aquatica Waterpark – Kos

Adrenaline zoekers opgelet! Aquatica Waterpark op het Griekse eiland Kos bezorgt jou een adrenalinerush waar je u tegen zegt. Waarmee dan? Dat is natuurlijk persoonlijk, maar met meer dan negen verschillende glijbanen, waaronder de ‘kamikaze’ en ‘free fall’, roetsj jij als de brandweer naar beneden. De duo slides zijn perfect geschikt voor het hele gezin. Samen met de kids naar beneden glijden was nog nooit zo leuk!

3. Tsilivi Waterpark – Zakynthos

Tsilivi Waterpark is gebouwd midden in de natuur van Zakynthos, zonder dat er bomen en planten voor verloren zijn gegaan. Sta je bovenaan de hoogste glijbaan van Tsilivi Waterpark, de Turbolance, dan heb je een prachtig uitzicht op de groene omgeving. In dit waterpark hoeft jong en oud zich niet te vervelen. De kleintjes veroveren in het peuterbad het piratenschip, terwijl de oudere kinderen grote snelheden behalen op de diverse glijbanen. En de ouders? Die kunnen genieten van een comfortabele rit op een luchtbed door de Lazy River

4. Faliraki Waterpark – Rhodos

Faliraki Waterpark is een typisch paradijs voor jong en oud én heeft de leukste glijbanen van Rhodos. Familieglijbanen, kinderglijbanen en extreme glijbanen voor de waaghalzen, voor iedereen is er waterplezier! Onze tip: ga met de kids naar het waterspringkussen en doe een wedstrijdje wie het hoogste kan springen en het verst kan glijden. Heb je na een dagje in het Faliraki Waterpark nog niet genoeg waterplezier gehad? Het strand ligt op loopafstand en het Dolfinarium van Faliraki is ook dichtbij. Je gaat een dag vol entertainment tegemoet!

5. Lido Waterpark – Kos

Op zoek naar een groot aquapark in Griekenland waar je je best moet doen om na één dag alle attracties bezocht te hebben? Ga dan naar Lido Waterpark op het Griekse eiland Kos. Met een oppervlakte van maar liefst 75.000 vierkante meter kijk je je ogen uit. Diverse zwembaden, allerlei glijbanen in alle soorten en maten, rivieren en golven vind je te midden van de weelderige tuinen waar je lekker kunt genieten van de zon. Bovendien smul je van de lekkerste Griekse gerechten in de barretjes en restaurants. Ik zou ’t doen!

6. Aqualand – Corfu

Last but not least nog een parel van een aquapark in Griekenland. En wat voor ééntje! Aqualand op Corfu is één van de grootste waterparken ter wereld. Niet zo gek ook als wij je zeggen dat er maar liefst 51 glijbanen op je staan te wachten, toch? Je kunt ze niet allemaal afgaan, maar gelukkig krijg je een handige plattegrond bij de ingang, zodat je het waterglijbaan avontuur kunt plannen. Ga jij als eerste van de ‘Compo Tower’ of van de ‘Catapult’?

Toch op zoek naar een hotel met aquapark?

Ben je na het zien van de leukste aquaparken in Griekenland toch op zoek naar een hotel met aquapark? We hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet, zodat jouw zoektocht wat makkelijker wordt gemaakt:

Of bekijk ons blog over de top 10 hotels met glijbanen in Griekenland. Of je nu kiest voor een los aquapark in Griekenland of voor een aquapark met hotel, het zijn beide goede keuzes. Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Emiel Priem
Contentspecialist
Meer van Emiel Priem