5 min

Waar is het warm in november?

November: tenzij je jarig bent, is het hoogstwaarschijnlijk niet je meest favoriete maand. Oktober kan nog weleens wat nazomerdagen met zich meebrengen. In december hebben we de feestdagen die het altijd een mooie maand maken. En november? November heeft niets anders dan vaak koude, natte, grijze dagen. In november is het al wel echt herfst, men kan dan alleen maar uitkijken naar warmere dagen. Maar waarom wachten op betere dagen? Je kunt de zon ook zelf opzoeken. Wil je weten waar het warm is in november? Ik geef je graag wat inspiratie voor een heerlijke zonvakantie.

De warmste bestemmingen in november binnen Europa

Binnen Europa zijn er meer dan genoeg bestemmingen die een toevluchtsoord bieden voor diegene die in november of de maanden daarna graag zon en warmte opzoeken. Vooral Zuid-Europa biedt het perfecte toevluchtsoord voor een aangenaam herfstzonnetje.

De Costa del Sol in Spanje

De naam verraadt natuurlijk al dat dit de zonnigste Costa van Spanje is. Dit is nog steeds waar, wanneer de kalender november aanduidt. Met temperaturen rond de 19 graden, in november, is het misschien nét geen zwemweer meer, maar dat neemt niet weg dat het aan de stranden goed vertoeven is. Voor wie zelf graag de bezienswaardigheden van de Spaanse steden aan deze kust ontdekt of graag een wandeling maakt door een van de natuurparken, is deze temperatuur misschien zelfs perfect.

waar warm in november

De Algarve in Portugal

De Algarve, met badplaatsen als Albufeira, is een enorm populaire zomervakantiebestemming dankzij de goudgele stranden, de indrukwekkende rotsformaties en bruisende badplaatsen. In november is de Algarve nog net zo charmant als in de zomer en dus een prima toevluchtsoord om aan de kou te ontsnappen. Met aangename temperaturen van rond de 19 graden is het hier nog steeds lekker warm in november.

warme-bestemming-in-november_algarve

De Canarische eilanden

Een vast begrip als het gaat om zonvakanties in het najaar. Geheel terecht, want wanneer je alle elementen voor een geslaagde zonvakantie samenmengt, zijn de Canarische eilanden het resultaat. Dat het daar in november nog steeds zonnig en warm is met zo’n 22 graden, is reden genoeg om de Canarische eilanden een bezoek te brengen in november. Wil je weten wat er te doen is op de Canarische eilanden en welk eiland het beste bij jou past? Lees dan ook vooral de blog van mijn collega: Welk Canarisch eiland past bij mij?

Warme bestemming in november

Puerto de Mogan op Gran Canaria

Sicilië

Sicilië… Authentieke en rasechte Italiaanse sferen, de imponerende Etna, mooie stranden en talloze bezienswaardigheden met Griekse invloeden. Dan heb je uiteraard ook nog de Italiaanse keuken die hier op zijn best is. De kers op de taart is toch echt wel de aangename temperatuur van 17 graden gemiddeld in november. Een wandeling over het strand, van verschillende restaurants proeven of de geschiedenis van het eiland ontdekken. Wat je ook lonkt, november is een prima maand voor een mooie vakantie naar Sicilië.

warme-bestemming-november_taormina

Taormina

Malta

Zo’n 100 kilometer van Sicilië vandaan ligt Malta. Een onwaarschijnlijk mooi eiland, met een rijke historie die in november nog steeds even mooi is om te ontdekken. Een eiland, waar je dankzij de ligging (vlakbij Tunesië) geniet van een mengelmoes van Europese en Afrikaanse cultuur. Hier ontdek je de pracht en praal van het eiland met een aangename temperatuur van rond de 20 graden in november. Dat is óók een prima temperatuur voor een terrasje en laten die er nou in overvloed zijn op Malta. Als dat geen genieten is.

Warme bestemming in november

Valletta

Warme bestemmingen in november buiten Europa

Bestemmingen binnen Europa waar het in het najaar goed vertoeven is, zijn er dus meer dan genoeg. Wie echter het hart van de zomer wil herbeleven, zal toch ietsje verder weg moeten zoeken. Gelukkig biedt de kust van Afrika en bieden de eilanden daaromheen een tweede zomer.

De Kaapverdische eilanden

De Kaapverdische eilanden zijn een walhalla van zon, waar niets doen en relaxen verheerlijkt worden. Deze eilanden zijn er gewoon voor gemaakt om van zon, zee en strand te genieten en ook in november kan dit meer dan prima met temperaturen rond de 27 graden. Dat is gewoon hoogzomer!

Onze SUNtip: Verblijf op het Kaapverdische eiland Ilha do Sal. Een klein maar gemoedelijk eilandje met een strand van maar liefst 8 kilometer!

Warme bestemming in november

Strand van Santa Maria

Mauritius

Een ander eiland dat tot Afrika behoort, is een perfecte bestemming als het gaat om paradijselijke stranden. De temperatuur komt hier het hele jaar niet onder de 25 graden en dat geldt ook voor de temperatuur van het water. Maar goed ook, want Mauritius herbergt een waar onderwaterparadijs voor de snorkelaars en duikers onder ons. Daarnaast is er unieke flora en fauna te ontdekken op het eiland en zijn de bewoners een grote mengelmoes van verschillende culturen. Erg leuk! Mauritius mag dan ongeveer de grootte van de provincie Utrecht hebben, toch ben je er niet zomaar uitgekeken.

waar warm in november

Gambia

‘The smiling coast of Africa’ heeft een onwijs vriendelijke en warmhartige bevolking, heerlijk gouden stranden, drukke markten en kleurrijke kleding. Gambia is het kleinste land van Afrika, maar heeft alle ingrediënten voor een korte, maar ook langdurige vakantie en is daarom ideaal voor een complete overwintering. Tel daarbij ook een prachtige omgeving bij op, zoals je dat van een Afrikaans land mag verwachten, en je hebt een vakantiebestemming die niet over het hoofd gezien mag worden.

warm in november

Bali, Indonesië

We verruilen het Afrikaanse continent voor een eiland in Indonesië. Bali is een eiland waar het – net als in de rest van Indonesië – het hele jaar niet kouder wordt dan 30 graden. Als Nederlander is dat moeilijk om voor te stellen, maar het is toch echt zo! Dit betekend dat het ontdekken van het prachtige Bali prima het hele jaar door kan. Het kan in de winter alleen net wat meer regenen dan in de zomer. Die afweging moet nog wel gemaakt worden, maar hé: warm is het er zeker.

warm in november

De ABC-eilanden

Tot de kleine Antillen behoren de eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao die door middel van het ABC bruggetje makkelijk te onthouden zijn. De eilanden behoren tot het Caraïbische gebied en zeg nou zelf: kun jij je de eilanden als anders dan warm en zonnig voorstellen? Juist, je hoeft daarom niet bang te zijn hier slecht weer aan te treffen! Zelfs in de wintermaanden ligt de temperatuur hier rond de 30 graden. Waar is het warm en zonnig in november? Nou: op de ABC-eilanden dus.

Onze SUNtip: Wil je weten hoe je ook samen met de kids een prachtige vakantie beleefd op de ABC-eilanden? Lees dan ook: ABC’tje met de kids!

Warme bestemming in november

Waar zoek jij de warmte op in november?

Zoals je ziet zijn er meer dan genoeg zonbestemmingen binnen én buiten Europa waar het heerlijk warm is in November. Na dit artikel resteert dan ook nog maar één vraag. Niet waar is het warm in november, maar waar wil jij heen in november? Wat het ook wordt je ideale zonvakantie vind je bij SUNtip.

Geschreven door: Kevin
Contentspecialist
Meer van Kevin