4 minuten

ABC’tje met de kids

Op vakantie met het hele gezin? Denk dan eens aan Aruba, Bonaire of Curaçao. Deze heerlijke eilanden liggen voor de kust van Venezuela zijn niet alleen tropisch, maar ook nog eens super kindvriendelijk. Kortom: een ABC’tje met de kids is net zo makkelijk gezegd als gedaan!

Officieel noemen we ze de Kleine Antillen of de Bovenwindse Eilanden en ze liggen geografisch gezien in Zuid-Amerika. Al bestaan de Nederlandse Antillen niet meer als staatkundige eenheid, we weten wel vaak meteen welke eilanden ermee worden bedoeld. En ze hebben daardoor allemaal een vertrouwd tintje, waardoor ze stuk voor stuk aanvoelen als veilige vakantiebestemming. Dat is wel zo fijn als je met je kinderen op vakantie gaat! Je bent gemiddeld zo’n 10 uur onderweg met het vliegtuig, maar dan heb je ook wat. Wij zetten voor je op een rijtje waarom de ABC-eilanden de moeite waard zijn met je kinderen.

A: Aruba

We beginnen bij de A. Aruba heeft net als Curaçao een aparte status en is al 80 jaar een apart land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Op Aruba komen we brede en langgerekte zandstranden tegen, palmbomen en een rustige zee. De basis ingrediënten voor een relaxte vakantie met z’n allen! Eén van de mooiste stranden is toch wel Eagle Beach. Dankzij het parelwitte zand komt deze plek op veel lijstjes voor die gaan over de mooiste stranden ter wereld. Het loopt ook nog eens langzaam af, dus pak de schepjes en strandhoedjes maar vast in! Wie een dagje wil glijden en roetsjen, gaat naar de voet van de hooiberg. Middenin de schitterende natuur van het eiland vind je Aruba Vacation Park. Het 1.500m² groot kinderzwembad met een Water Fort, de 5 spectaculaire glijbanen en een ruige wild water river zullen de kinderen zeker bekoren!

One Happy Island

De bijnaam voor Aruba is One Happy Island. Je zou hier gemakkelijk One Happy Familiy Island van kunnen maken, omdat er veel leuke activiteiten georganiseerd worden op het eiland. Ga bijvoorbeeld naar de vlinderboerderij of maak een toer door het Nationale Park. Op elk strand kun je wel een potje strandvoetbal, volleybal of beachtennis spelen. Je kinderen vermaken zich dus wel, terwijl jij nipt aan een drankje.

Onze SUNtip: Ga de grotten van Aruba in. Hier ontdek je samen met de kids een wereld vol stalactieten, stalagmieten, Indiaanse rotstekeningen en vleermuizen. Indrukwekkend!

B: Bonaire

Bonaire is sinds oktober 2010 een bijzondere gemeente van Nederland. Het eiland heeft een vriendelijk karakter en kan worden omschreven als rustig en veilig. Er is maar weinig verkeer en de zon schijnt hier eigenlijk bijna altijd. Perfect dus om met je kinderen heen te gaan! Het is ook héél gaaf om flamingo’s te gaan spotten bij het Gotomeer. Wie ziet ze als eerst?

Diver’s Paradise

Bonaire wordt ook wel Diver’s Paradise genoemd, door het warme en heldere water zonder heftige golfslag. Laat je kinderen kennis maken met de onderwaterwereld. Ze zullen in extase zijn als ze schildpadden tegenkomen! Duiken kan overigens ook. Vanaf 5 jaar kunnen kinderen een eerste kennismaking doen met duiksport.

Onze SUNtip: Breng een bezoekje aan de ezelopvang van het eiland. Je rijdt in je auto een rondje door het park, waarbij sommige ezels naar je toe komen en hun snuit door het raam duwen. Gegarandeerd plezier!

C: Curaçao

Op Aruba heerst vooral de Amerikaanse cultuur, terwijl je op Curaçao veel meer Nederlandse invloeden ziet. Je doet boodschappen bij de Albert Heijn en laat de kinderen een ijsje bestellen even verderop, in het Nederlands! De idyllische baaien hebben stranden die geleidelijk aan dieper worden. Perfect! Wat echt super leuk is, is Aquapark Splash aan Mambo Beach. Je stuitert hier op luchtkussens die in het water drijven en glijdt zo weer het water in door tunnels. Wie is als eerste bij de finish?!

Bon bini

Zon, zee en strand: check! Ga naar landhuis Brakkeput om samen te eten en daarna een potje midgetgolf te spelen! Maar ga ook eens naar Willemstad. Leuk om een kleurplaat aan de kinderen te geven en te kijken hoe zij de kleurrijke huisjes aan de handelskade inkleuren. Als ze ten minste niet afgeleid worden door al die grote leguanen die rondlopen… Wauw!

Onze SUNtip: Verblijf bij Lions Dive, een kindvriendelijk en prachtig resort met een eigen strand, strandhutjes en ligbedden.

Het strand van Lions Dive aan Mambo Beach

Wanneer ga jij?

Nu je weet dat de ABC-eilanden stuk voor stuk geschikt zijn voor een vakantie met kinderen, kun je nog een reisperiode uitpikken. Om de temperaturen hoef je het eigenlijk niet te laten, want het hele jaar door is het hier geweldig. Wat dacht je van een zonnige en zomerse kerstvakantie? Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Alicia
Contentspecialist
Meer van Alicia