3 minuten

Vier vakantie bij één van deze Quinta’s in de Algarve

Grote kans dat jij het woord ‘quinta’ wel eens hebt zien staan op onze website. Maar wat houdt het eigenlijk in? Quinta is het Portugese woord voor landgoed of huis op het platteland. Van vakantiepark tot luxe hotel, we bieden ze aan in iedere vorm. Om jou te helpen bij het kiezen heb ik 5 prachtige quinta’s in de Algarve voor je op een rijtje gezet!

1. Quinta Do Mar Country & Sea Village

Quinta Do Mar Country And Sea Village heeft wel een hele bijzondere ligging! Namelijk op een zeeklif, midden in de natuur. Het gezellige dorpje en het mooie strand van Praia Da Luz ligt op 10 minuutjes rijden. Hou je wel van een wandeling? Dan doe je er een uurtje over. Natuurlijk is er tijdens jouw vakantie ook tijd om lekker aan het zwembad te liggen. Kies een mooi plekje uit aan één van de drie baden en geniet van de Portugese zon.

  • Beoordeeld met een 8.2
  • Kijk vanaf de klif uit over zee
  • Verblijf op basis van Logies of Logies en Ontbijt

Onze SUNtip: dit zijn de 6 mooiste stranden van Portugal

quinta-in-de-algarve_quinta-do-mar

2. Quinta Pedra Dos Bicos

De volgende quinta in de Algarve ligt in de bruisende badplaats Albufeira. Loop het trappetje bij Quinta Pedra Dos Bicos af en binnen 300 meter sta jij al op een heerlijk zandstrand. Ook voor een lekkere cocktail of een goed diner hoef je niet ver te zoeken. Stap de accommodatie uit en je ziet gelijk gezellige barretjes, restaurants en een supermarkt voor als je zelf wat klaar wil maken. Een dagje de oude stad van Albufeira ontdekken is ook een aanrader! Pak de taxi en binnen een kwartiertje ben je er al. Kom jij voor het nachtleven van Albufeira? Dan kun je wandelend de stad in. De strip is ook maar een kwartiertje lopen. Kortom, een perfecte locatie!

  • Beoordeeld met een 8.5
  • Ontdek het oude en nieuwe centrum van Albufeira
  • Verblijf op basis van Logies, Logies en Ontbijt, Halfpension of Volpension

quinta-in-de-algarve_pedra-dos-bicos

3. Quinta Do Paraiso

Ga je met het hele gezin op vakantie en ben je op zoek naar een mooi vakantiepark? Dan is deze quinta in de Algarve wat voor jullie! Quinta Do Paraiso wordt door onze klanten als heerlijk beoordeeld en dat is natuurlijk niet voor niets. Je zult je hier namelijk geen moment vervelen. Speel samen met de kinderen een potje minigolf, of gaan ze liever naar de Club Q Kinderclub (4 t/m 12 jaar, van half april t/m half oktober)? Nadat jullie ’s avonds lekker gegeten hebben geniet je (in het hoogseizoen) nog van live entertainment. Of maak een avondwandeling door de mooie tuin. Wat ga jij als eerst doen als je aankomt bij Quinta Do Paraiso?

  • Beoordeeld met een 8.2
  • Geniet met het hele gezin
  • Verblijf op basis van Logies of Logies en Ontbijt

Onze SUNtip: wat te doen met kinderen in Portugal?

quinta-do-paraiso_algarve

4. Robinson Club Quinta Da Ria

Robinson Club Quinta Da Ria is een 4-sterren accommodatie. In één woord omschreven is deze geweldig! Als jij een golfliefhebber bent, is dit de locatie voor jou. Deze Quinta in de Algarve ligt namelijk tussen twee prachtige golfbanen in. In dit hotel ervaar je pure luxe. Zo is er een prachtige wellness met een biosauna, een spa en een stoombad. Of ben je liever actief bezig? Doe dan mee met yoga, pilates, of doe je eigen workout in de fitnessruimte. Na jouw vakantie in Robinson Club Quinta Da Ria ben je weer helemaal ontspannen!

  • Beoordeeld met een 9.3
  • Het paradijs voor golfliefhebbers
  • Verblijf op basis van All Inclusive

quinta-in-de-algarve_vila-nova

 

5. Vale D’Oliveiras Quinta Resort & Spa

En dan zijn we alweer bij de laatste accommodatie van dit rijtje! Vale D Oliveiras Quinta Resort En Spa is een prachtige accommodatie. Deze quinta in de Algarve is gelegen in Carvoeiro, een levendige badplaats. Dit 5-sterren resort is voorzien van prachtige faciliteiten, het is niet voor niets dat deze met een 9 beoordeeld wordt! Zo kun je bij The Olive Tree Restaurant terecht voor het beste van de Mediterrane keuken. Of reserveer aan tafeltje in de prachtige tuin van bijna 1000 m² bij de Chef’s Table. Ontdek zelf waarom dit resort zo goed beoordeeld wordt.

  • Beoordeeld met een 9.0
  • Proef de heerlijke gerechten van de chef
  • Verblijf op basis van Logies, Logies en Ontbijt, Halfpension of Volpension

Onze SUNtip: de mooiste plekken van Portugal die jij niet wil missen

quinta-in-de-algarve_

Bij welke quinta in de Algarve ga jij vakantie vieren?

Zie jij jezelf al lopen langs de goudgele stranden van de Algarve? Na een dag aan zee ga je ’s avonds nog één van de gezellige vissersdorpjes in voor een goed diner. Hierna kom je weer terug in één van deze 5 quinta’s in de Algarve. Op vakantie naar de prachtige Algarve? Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Sanne van der Stelt
Reisspecialist
Meer van Sanne van der Stelt