3 minuten

Wat te doen in Portugal met kinderen?

Het veelzijdige Portugal is al jaren een geliefde vakantiebestemming! Lissabon en Porto zijn populaire stedentripbestemmingen, het binnenland staat bekend om de mooie natuur en de Algarve in het zuiden van het land is dé plek voor een fijne strandvakantie. Maar wat ga je nou doen tijdens je vakantie in Portugal? Laat je inspireren door deze activiteiten!

Stranden

Het hoeft niet moeilijk te zijn. Geef kinderen zand, een emmertje en een schepje en een lekkere zee, en ze zijn uren zoet. Portugal is met de schitterende stranden een ideale bestemming voor strandliefhebbers! Hoewel de zee in Portugal nogal eens ruig kan zijn, zijn er genoeg kindvriendelijke stranden. Deze stranden hebben de blauwe vlag en staan daarmee garant voor een schoon strand met goede faciliteiten en een strandwacht. We noemen er een aantal:

Meia Praia

Dit is een van de bekendste stranden in Lagos. Het 4 kilometer lange zandstrand is, ondanks de ligging in een toeristische regio, nog redelijk rustig. Er zijn een paar strandbarretjes en er is ook in het hoogseizoen voldoende plek om je handdoekje uit te spreiden.

Praia da Alagoa

Vlakbij de Spaanse grens, voorbij Faro, ligt het strand Praia da Alagoa. Dit enorm lange strand, is heerlijk voor een dagje ontspannen. Het water is hier vaak rustig en heeft een aangename temperatuur. Perfect dus voor de kinderen die graag lekker in het water spelen!

Praia da Oura

Dit is een van de populairste stranden voor de vakantiegangers in Albufeira. Het ligt in het levendige gebied van de stad, waardoor er naast het strand nog veel meer te doen is. Hierbij komt dat je hier heel ontspannen van de zee kunt genieten. Een echte favoriet dus!

Portugal met kinderen

Meia Praia in Lagos

Waterparken in Portugal

Op vakantie kan een bezoek aan een waterpark niet overgeslagen worden. Een dagje van de leukste glijbanen glijden zorgt namelijk altijd voor ongekend plezier! Dit zijn de leukste waterparken in Portugal.

AquaShow Park

AquaShow Park is een park vlak bij Albufeira met talloze glijbanen. Wanneer je op zoek bent naar de echte adrenalinekick, is hier zelfs een achtbaan te vinden! Wanneer je nou echt geen genoeg kunt krijgen van deze glijbanen kun je in het bijbehorende Hotel AquaShow Park verblijven. Ik zou ’t doen!

Slide and Splash

Slide and Splash is een waterpark met als centraal middelpunt een berg, waar je met de verschillende glijbanen zo vanaf kunt roetsjen. Ook vind je hier nog verschillende vogels, zoals papegaaien, roofvogels en reptielen, die je in dit park ook nog kunt bekijken.

Portugal met kinderen

Wilde dolfijnen spotten

De kust van Portugal staat bekend om het feit dat het de perfecte plek is om wilde dolfijnen te spotten. Er worden dus vanuit de kustplaatsen in de Algarve verschillende tours georganiseerd om op zoek te gaan naar deze dolfijnen. Het blijven wilde dieren, dus je krijgt vaak geen garantie, maar van juni tot en met augustus is wel de beste tijd voor het spotten van deze dieren. In het hoogseizoen zit je hier dus wel goed!

Portugal met kinderen

Parque Aventura

Een activiteit voor de echte avonturiers! Parque Aventura heeft vier vestigingen: in Albufeira, Lagos, Figueira da Foz en Vila Real de Santo Antonio. Dit avonturenpark heeft verschillende routes door hoge bomen, die je over touwen en bruggen kunt afleggen. Er zijn al parcours voor kinderen vanaf vier jaar!

Portugal met kinderen

Benagil grotten

Vaar op een boot voorbij verschillende grotten langs de kustlijn van de Algarve. De bekendste grot is de Benagil Grot. In deze grot ligt een strandje verborgen en heeft door een opening aan de bovenkant een hele bijzondere lichtinval. Je kunt deze grot met een boottour of kajak bezoeken. Het voordeel van de boottour is dat je in één keer meerdere grotten zult aandoen in plaats van alleen de Benagil grot.

Portugal met kinderen

De wereldberoemde grot van Benagil

Stedentrip

Hierboven lees je vooral wat er te doen is met kinderen in de Algarve, maar uiteraard heeft Portugal veel meer te bieden. Zo heeft Portugal vele steden die zich perfect lenen voor een stedentrip. Hier vind je een overzicht van de mooiste Portugese steden die ook nog eens heel geschikt zijn voor een bezoek met kinderen!

Portugal met kinderen

Samen struinen door de straatjes van Lissabon

Waar verblijven met kinderen?

Wat hebben kinderen nodig voor een onvergetelijke zonvakantie? Een zwembad, leuke animatie, en andere kinderen om mee te spelen. Deze hotels zijn favoriet onder mensen die met kinderen naar Portugal gaan!

Hotel 3hb Guarana

3hb Guarana ligt in de Algarve, vlakbij het havenstadje Vilamoura. Je geniet hier van All Inclusive, terwijl de kinderen zich vermaken bij de kidsclub. Voor waterpret is er een speciaal kinderbad, maar ook op de speelplaats zullen zij zich ultiem vermaken. Loop hier de trappen af en je staat binnen een kwartiertje op het strand!

Quinta Do Paraiso

Tien minuutjes wandelen naar het strand, de hele dag animatie en een superleuke kidsclub. Bij Quinta Do Paraiso, is het de hele dag feest! De vele kinderen die hier zijn, spelen samen bij de speelplaats, of in een van de zwembaden. Ze hebben hier de tijd van hun leven!

Portugal met kinderen

Lekker spelen in het zwembad van Quinta do Paraiso

Gaat jouw volgende vakantie naar Portugal met kinderen?

Zoals je ziet is Portugal enorm veelzijdig en daarbij ook nog eens een superleuke bestemming voor gezinnen. Wil jij een keer iets anders, ga dan een keer naar Portugal! Hier vind je het aanbod van SUNtip naar deze geliefde bestemming.

Geschreven door: Nadine
Contentspecialist
Meer van Nadine