3 min

Ibiza vakantie, óók voor gezinnen

Ibiza is het alom bekende Spaanse eiland van de Balearen met de grootste nachtclubs, waar de meest bekende Dj’s draaien en waar hordes jongeren naartoe trekken voor een feestvakantie. Geef toe: dit is het beeld dat ook jij hebt van Ibiza. Toch kun je alle feestdrukte vermijden en hier een prima vakantie beleven met het hele gezin. Dit is waarom je óók met het gezin heerlijk op vakantie kunt naar Ibiza.

De kindvriendelijke delen van het eiland

De grootste feesten vinden plaats in de steden als Ibiza-stad en Playa d’en Bossa. Er zijn echter genoeg kustplaatsen die ver genoeg van deze feeststeden liggen, zodat ze geen feestgangers aantrekken.

Portinatx

Portinatx is een kustplaatsje in het uiterste noorden van Ibiza met drie werkelijk prachtige stranden. Qua uitgaansgelegenheden is het hier juist erg rustig. Hier kom je voor een idyllische, rotsachtige kustlijn die samen met de witte stranden en het kristalheldere, blauwe water aandoet als een paradijs. Een die geschikt is voor het hele gezin. Er zijn hier veel familiehotels en de stranden zijn voorzien van faciliteiten waarmee de kinderen zich uitstekend kunnen vermaken. Het strand is bovendien veilig. Het loopt geleidelijk af in zee en de kinderen kunnen daarom niet zomaar in het diepe belanden. Bovendien is er strandbewaking aanwezig. Tevens is de baai een prachtige plek om te snorkelen. Als de kinderen al goed kunnen zwemmen, is dit zeker een aanrader om te doen. Als kers op de taart is er ook nog een waterpark! En doen jullie Portinatx aan als bestemming?

Snorkelen portinatx

Strand Portinatx

Meer over Portinatx

San Antonio

San Antonio is een wat grotere kustplaats op Ibiza met een riant uitgaansleven, maar ook rustige plekken waar je heel goed terecht kunt voor een vakantie met het gezin. Vooral in het noordelijke gedeelte van de stad vind je accommodaties die erg geschikt zijn voor gezinnen. Hier liggen tevens rustige, veilige stranden waar de kids zich heel goed zullen vermaken. De mooie Sant Antoni baai is erg leuk om met de kinderen heen te gaan en ook in de avonden is hier entertainment voor families. Een echte must-see is de Sunset Strip in het westen van de stad. Hier aanschouw je een fenomenale zonsondergang. Samen met de kinderen zie je hoe de zon de Middellandse Zee induikt.

San antonio zonsondergang

Zonsondergang bij San Antonio

Meer over San Antonio

Es Cana

Es Cana is een vakantiebestemming die in de zeventiger jaren op de tekentafel ontstaan is om bezoekers van alle leeftijden alles te kunnen bieden voor een volmaakte vakantie. Denk hierbij aan door palmbomen omringde stranden met tal van watersportmogelijkheden en heerlijke hotels voor het gezin. Ondanks dat hier uitgaansgelegenheden zijn, zijn het geen grote nachtclubs en kan de drukte hier dus prima omzeild worden met het gezin. Waar Es Cana vooral bekend om staat is de wekelijkse hippiemarkt. Hier ervaar je de échte Ibiza vibes vind je werkelijk van alles. Van schoenen en handgemaakte lederwaar tot kunstobjecten. In elke kraampje is weer iets anders te ontdekken. Ook voor de kids is het leuk om hier samen op ontdekking te gaan. Laat ze er een leuke souvenir uitzoeken voor jouw persoonlijke herinnering aan deze vakantie!

Hippiemarkt punta arabi

Hippiemarkt Punta Arabi

Meer over Es Cana

Activiteiten verspreid over het eiland

De leukste activiteiten voor de kinderen liggen verspreid over het eiland; het is daarom aan te raden om tijdens je vakantie op Ibiza een auto te huren.

Onze SUNtips:

  • Laat de kinderen klauteren in het avonturenbos Acrobosc Ibiza.
  • Ontdek het Cap Blanc aquarium gevestigd in een heuse grot.
  • In Santa Eulalia zit een heus kartcentrum, geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.
  • Neem de kids mee naar Ibiza-Stad en bezichtig daar de mooie haven.

Geniet van een heerlijke vakantie op Ibiza

Zo zie je maar: ook met het gezin valt er te genieten van de vibes en pracht van Ibiza. Denk daarom dus niet lang na en begin vast met pakken. Een vakantie naar Ibiza wacht op je! Kijk maar eens gauw tussen ons aanbod naar Ibiza.

Inspiratie: De beste hotels van Ibiza

Geschreven door: Kevin
Contentspecialist
Meer van Kevin