5 minuten

Wat te doen op Ibiza? De leukste bezienswaardigheden

Ibiza is één van de meest geliefde eilanden van Europa. Je vindt er intieme baaitjes, prachtige zandstranden, historische plaatsjes, culturele hippiemarkten en adembenemende uitzichtpunten. Elk jaar vliegen veel mensen, van jong tot oud naar Ibiza om te genieten van een welverdiende vakantie. Je kunt je wel voorstellen dat er genoeg te doen is onder de Spaanse zon. De vraag: ‘Wat te doen op Ibiza?’ hoef jij na het lezen van dit blog niet meer te stellen!

Bezoek de culturele hippiemarkten

Ibiza staat bekend om de gezellige hippiemarkten. Gastvrije hippies die je een drankje aanbieden, met trots hun kunstwerken tentoonstellen zoals kleurrijke tassen, dromenvangers en zelfgemaakte sieraden. Noem het en je vindt het! Onderstaande hippiemarkten zijn zeker het bezoeken waard.

Punta Arabí in Es Canar

Punta Arabí in Es Canar is de oudste en tevens grootste hippiemarkt op Ibiza. Al sinds 1973 komen een keer per week hippies bij elkaar om hun kraampjes uit te stallen en een feestje te bouwen. Exclusieve creaties aan mode, sieraden, dromenvangers, antiek en muziekinstrumenten worden uitgestald. Artiesten, muzikanten en goochelaars zorgen voor het nodige entertainment. Ook kun je een ontspannende massage krijgen of een henna tattoo nemen. Voor de kids is er ook genoeg te doen op de Punta Arabí hippiemarkt. Laat ze er een leuke souvenir uitzoeken voor jouw persoonlijke herinnering aan deze vakantie!

wat-te-doen-op-ibiza_punta-arabi

Welkom bij de ‘Hippy Market’ op Punta Arabí! 

Las Dalias in Sant Carles de Peralta

Op zoek naar een hippiemarkt waar je letterlijk alles kunt vinden? Dan moet je bij Las Dalias in Sant Carles de Peralta zijn. Met maar liefst 200 kraampjes vind je er onder andere zelfgemaakte sieraden, mooie doeken, vrolijke tassen en dromenvangers. En alles volgens de traditionele boho stijl. Met een beetje geluk word je getrakteerd op een concert! Locals komen naar Las Dalias om elkaar te ontmoeten en tegenwoordig is er ook in de avond een markt. Het grote voordeel is dat het dan wat rustiger is en je een andere sfeer ervaart. Ik zou ’t doen!

las-dalias-hippiemarkt

De handgemaakte dromenvangers zijn schitterend!

Kijk je ogen uit op adembenemende uitzichtpunten

Ibiza is een prachtig eiland van de Balearen eilandengroep met een divers en ruig landschap. Grote kans dus dat je op een uitzichtpunt terecht komt waar je mond openvalt van verbazing. Zo kun je de zee zien of heb je bijvoorbeeld uitzicht op de binnenlandse beboste bergen. Deze adembenemende uitzichtpunten mag je zeker niet overslaan als je op Ibiza bent!

Het magische Es Vedra rotseiland aan de westkust

Het magische Es Vedra rotseiland is wellicht hét boegbeeld van Ibiza. Deze populaire bezienswaardigheid voor de kust van Sant Josep de Sa Talaia moet je dus zeker bezoeken! Het eiland is 2,5 kilometer uit de kust en ongeveer 400 meter hoog, waardoor het een echte eyecatcher is. Behalve dat er geiten op het eiland leven, is het voor de rest verlaten. Aan het vasteland heb je verschillende prachtige uitzichtpunten, waaronder bij de vuurtoren en de versierde hippiegrot. En kom je in de avond? Dan heb je een magisch uitzicht in een romantische setting…

Onze SUNtip: Op zoek naar een authentiek vakantieadresje mét uitzicht op Es Vedra? Bekijk Petunia Ibiza dan bij ons zusje HOTIQ!

Torre des Savinar

Eén van die uitkijkpunten op Es Vedra is het plateau van Torre des Savinar, oftewel piratentoren. Om er te komen moet je een half uurtje wandelen, maar dat is het zeker waard. Als de toren open is, kun je er zelfs bovenop staan! De toren stamt uit 1756 en is vroeger gebruikt als uitkijktoren om piraten van ver al te kunnen zien. Je kunt je dus voorstellen dat dit uitkijkpunt adembenemend mooi is!

wat-te-doen-op-ibiza_torre-des-savinar

Het uitzicht vanaf Torre des Savinar op Es Vedra… Wauw!

Zonnen op prachtige stranden

Vakantie op Ibiza betekent ook genieten van de zonnige dagen op de mooiste stranden van het eiland. Er zijn 54 stranden op Ibiza, dus het kan soms lastig kiezen zijn. Onderstaande stranden zijn prachtig én kindvriendelijk tegelijkertijd.

San Antonio

San Antonio is een vrij grote kustplaats, maar ook met rustige plekken waar je heel goed terecht kunt voor een vakantie met de kids.  In het noordelijke gedeelte van de stad liggen rustige, veilige stranden waar de kids zich heel goed kunnen vermaken. De Sant Antonio baai is erg leuk om heen te gaan en ook in de avonden is hier entertainment voor jong en oud. Een echte must-see is de Sunset Strip. Hier aanschouw je een mooie zonsondergang. Samen met de kids zie je hoe de zon in de Middellandse Zee duikt.

wat-te-doen-op-ibiza_san-antonio

De brede boulevard van San Antonio

Cala D’en Serra

Eigenlijk is Cala D’en Serra geen strand maar een idyllische zandbaai in het noorden van Ibiza. De kleine baai is omgeven door steile kliffen met groene bebossing. Het zand heeft een fijne korrel en het water is ondiep, waardoor je makkelijk een frisse duik kunt maken en de kinderen kunnen daarom niet zomaar in het diepe belanden. Heb je geen lunch bij? Geen probleem! In het houten kioskje kun je onder andere sandwiches kopen. Eet smakelijk!

wat-te-doen-op-ibiza_cala-den-serra

De rustige baai is perfect voor de kids

Slenteren door de historische dorpjes en steden

Ronddwalen en slenteren: we doen het allemaal als we in een prachtige, interessante en leuk dorpje of stadje terechtkomen op vakantie. Ook op Ibiza kan je jezelf uren vermaken met rondkijken, terrasjes en restaurants bezoeken en genieten van de sfeer. Dit zijn onze favoriete plaatsen op Ibiza.

Santa Gertrudis de Fruitera

De gemoedelijke sfeer, de knusse winkels en de vele verrukkelijke restaurants met plaatselijke specialiteiten… Welkom in Santa Gertrudis de Fruitera in hartje Ibiza! Uiteraard kun je hier rustig rondslenteren door de authentieke straatjes, typische Ibiza-kleding of souvenirs scoren en een lekker ijsje eten op het terras.

Dalt Vila in Ibiza-Stad

Een stadsdeel dat in zijn geheel op de UNESCO-werelderfgoederen lijst staat? Ja zeker! Ibiza-Stad heeft een oud centrum genaamd Dalt Vila. Hier word je spontaan verliefd op de sfeervolle pleinen. Lekker eten doe je hier in de vele restaurants en wandelen rond de vestingmuren en slenteren door de steegjes zijn ook echte aanraders. Vergeet niet door de ‘Carrer de Pere Tur’ te lopen. In deze straat staan gebouwen uit maar liefst vier verschillende eeuwen! Weet jij welk gebouw bij welke eeuw hoort?

wat-te-doen-op-ibiza_dalt-vila

De oude bouwwerken stijgen boven de rest van Dalt Vila uit

Bonus: Met de boot naar Formentera

Dit keer geen bezienswaardigheden om te bewonderen, maar wel een leuke dagactiviteit om te doen op Ibiza! Of nou ja, niet helemaal op Ibiza. Want vanuit de haven van Ibiza-Stad kun je boot nemen naar Formentera! Het is een schitterend eilandje ten zuiden van Ibiza met uitgestrekte, parelwitte zandstranden met azuurblauw water. Playa de Ses Illetes mag je zeker niet overslaan. Dit strand heeft mooie duinen en aan beide kanten van het strand is de zee te zien. Ideaal om lekker in te zwemmen dus! En de overtocht naar Formentera is minstens zo leuk als het bezoek aan het eiland. Ik zou ’t doen!

wat-te-doen-op-ibiza_formentera

Op Playa de Ses Illetes ben je omringd door kraakhelder zeewater!

Wat te doen op Ibiza? Een heleboel!

Een relatief klein eiland met al het gemak voor jong en oud, hoe uniek is dat?! Ibiza heeft veel te bieden. Het is alleen nog de vraag wat je gaat doen op Ibiza. Op vakantie naar Ibiza? Dat is altijd een goed idee. Bekijk daarom ons aanbod eens. Kan je niet kiezen? Neem dan een kijkje tussen de beste hotels van Ibiza.

Geschreven door: Emiel Priem
Contentspecialist
Meer van Emiel Priem