4 minuten

Waar heen op Ibiza? Dit zijn mijn tips!

Ibiza staat op de bucketlist van velen. Ik begrijp wel waarom! Het eiland in, onderdeel van de Balearen, is zo veelzijdig, dat er ook écht voor iedereen wat te doen is. Zo kun je helemaal tot rust komen op de prachtige stranden, winkelen in stadjes, je ogen uit kijken op de hippiemarkten en zo kan ik nog wel even doorgaan… In deze blog ontdek je dan ook waar jij heen moet op Ibiza!

Het rustgevende noorden en oosten

Op het eiland waar gefeest wordt tot in de vroege uurtjes, vind je hier juist de rust! Als jij de prachtige natuur van dit eiland wil ontdekken, zit je hier op de goede plek. In het noorden van Ibiza is het namelijk een stuk kalmer dan op de rest van het eiland. Ook Oost-Ibiza staat bekend om de relaxte levensstijl waar zelfs de lokale bevolking  de rust op zoekt. Benieuwd waar jij even tussen het massa toerisme uitglipt? Hieronder lees je mijn tips!

Onze SUNtip: Dit zijn de 9 beste hotels van Ibiza!

Sant Joan

Sant Joan de Labritja, dat is de officiële naam van dit kleine sfeervolle dorpje. Volgens de échte Ibiza-fans vind je hier de meest authentieke hippiemarkt van het eiland. Er hangt een relaxte sfeer, uit elke straat hoor je live muziek en je kunt er unieke handgemaakte spulletjes kopen! De hippiemarkt van Sant Joan is elke zondag van 10:00 uur tot 15:00 uur geopend.

waarheen-op-ibiza_sant-joan

Puerto de San Miguel

Dit strandje was vroeger de belangrijkste vissershaven van San Miguel. Nu is het een rustig gelegen baai, waar gezinnen en stelletjes even helemaal tot rust kunnen komen. Het water is omringd door grotten, heuvels en groene pijnbomen. In de kraakheldere zee kun je snorkelen en duiken. Klaar met zwemmen? Aan de rand van het strandje zijn een paar souvenir winkeltjes en wat cocktailbars!

waarheen-op-ibiza_san-miguel

Cova de Can Marca

De grotten naast Puerto de San Miguel zijn ook zeker het bezoeken waard! Vroeger werd deze grot door smokkelaars en piraten gebruikt om de illegale buit te verstoppen. Nu is de sfeer er gelukkig een stuk minder grimmig, maar in de grot zie je nog steeds wat sporen van vroeger! Wanneer je een gids boekt zul je langs de mooiste plekken in de grot komen, zoals een waterval met een prachtige lichtshow.

waarheen-op-ibiza_cova-de-can-marca

Het bruisende zuiden

Als jij het iconische feestleven van Ibiza wil meemaken, zit je hier perfect. Met gigantische clubs zoals Ushuaïa en Amnesia is er in het zuiden van Ibiza één ding zeker: je zult je geen seconde vervelen! Maar ook overdag is er genoeg te beleven. Lees maar mee waar jij heen moet in het zuiden van Ibiza!

Eivissa

Wanneer je op Ibiza bent, kun je een bezoek aan de hoofdstad natuurlijk niet overslaan. Gelukkig is er in Eivissa, beter bekend als Ibiza-stad, genoeg te zien! Het oude centrum, Dalt Villa, staat zelfs op de UNESCO-werelderfgoed. In dit historische centrum kun je een mooie wandeling naar de kathedraal maken. Maar ook een bezoek aan één van de markten, de haven of de boho winkeltjes is het zeker waard. Wanneer jullie klaar zijn met het ontdekken van het gezellige centrum, kunnen jullie in verschillende tentjes genieten van traditionele tapas!

waarheen-op-ibiza_eivissa

Es Vedrà

Een rots van bijna 400 meter hoog, waar je maar naar kunt blijven kijken… Dit stukje beschermde natuur ligt voor de zuidwestkust van Ibiza. Grote kans dat jij de verhalen en mythes over dit mysterieuze natuurwonder wel eens gehoord hebt. Volgens velen is er een aantrekkingskracht naar de rots, waar zelfs kompassen van op hol slaan! De echte reden hier van is wat minder spannend. Door de vele mineralen en metalen in de rots, hangt er een magnetisch veld. Of zou er toch een spirituele reden achter zitten? Ontdek het zelf vanaf het uitkijkpunt in Cala d’Hort!

waarheen-op-ibiza_es-vedra

Formentera

Stap op de ferry en binnen een halfuurtje ben je in La Savina, de havenstad van Formentera. Wij raden aan om hier een scooter of fiets te huren, zodat jij alle hoogtepunten van dit eiland binnen een dag kunt ontdekken! Eén van deze highlights is Platja de Ses Illetes, een prachtig strand wat al eens is uitgeroepen tot het mooiste strand van de wereld. Wij snappen wel waarom! Over het parelwitte zandstrand kun je namelijk meters de zee in lopen. Maar naast zon zee en strand vind je op Formentera ook eeuwenoude gezellige dorpjes, zoals San Francicso Javier.

waarheen-op-ibiza_formentera

Het relaxte westen

Prachtige stranden en bekende beachclubs , daar staat het Westen van Ibiza om bekend! Aan het einde van de dag kun je met een koud drankje in je had genieten van een bijzondere zonsondergang… Logisch dat iedereen hier zo relaxt is!

San Antonio

In de avond barst het feest los in San Antonio. Maar overdag gaat het er hier een stuk rustiger aan toe. In de middag kun je hier bijvoorbeeld een wandeling over Passeig De Ses Fonts maken. Dit is een grote boulevard aan de haven met winkeltjes en restaurants! In de avond is het zeker aan te raden om naar de Sunset Strip te gaan. Hier heb je verschillende barretjes waar je kunt genieten van een mooie zonsondergang.

waarheen-op-ibiza_sant-antonio

Festival Club

Vroeger was dit hét hoogtepunt op Ibiza voor iedereen die van feesten houd. Festival Club was een gigantische openlucht discotheek. Nu is er slechts een ruïne over, met veel kleurrijke graffiti. De bijzondere kunst op resten van de club, maakt het een geliefde plek om foto’s te maken. Ook kun je hier paintballen en met een beetje geluk pak jij hier een feestje mee!

Cala Bassa Beach Club

Het is denk ik wel duidelijk dat je in het westen van Ibiza de gezelligste strandtentjes vindt. De bekendste en grootste strandtent is Cala Bassa Beach Club. Je hebt hier meerdere barretjes, drie restaurants en natuurlijk een stuk strand. Ook is er een groot terras waar je even uit de zon kunt zitten. Vanaf de middag tot laat in de avond geniet je hier van live muziek van bekende Dj’s!

En, waar ga jij heen op Ibiza?

Wil jij even helemaal tot rust komen en relaxen in het noorden en oosten van Ibiza? Of past het bruisende Zuiden van Ibiza meer bij jou? Het westen kun je eigenlijk ook niet overslaan… Weet jij al waar jij heen gaat op Ibiza? Bekijk hier al onze accommodaties!

Geschreven door: Sanne van der Stelt
Reisspecialist
Meer van Sanne van der Stelt