Een persoonlijk reisverslag: tips voor een vakantie Sint Maarten

“Over welke vakantie kun je voor SUNtip een verslag schrijven?” Over die vraag hoefde ik niet lang na te denken: Sint Maarten! Een schitterend eiland in de Caribische Zee dat niet zo bekend is als de ABC-eilanden, maar misschien nog wel bijzonderder. Ik bezocht dit eiland met mijn vriend Robbert, in de kerstvakantie, nog voordat orkaan Irma over het eiland raasde. Het eiland is inmiddels grotendeels hersteld en toeristen kunnen weer optimaal genieten van alles wat het eiland te bieden heeft! Ik deel graag mijn tips voor een vakantie Sint Maarten met je.

Stranden Sint Maarten

Sint Maarten heeft wel 37 parelwitte stranden en met zo veel keuze is het onmogelijk om alle stranden in twee weken te bezoeken. Wij hebben een auto gehuurd en ons best gedaan om de fijnste strandjes op het eiland uit te zoeken.

Simpson Beach

Een van onze favoriete stranden was toch wel Simpson Beach. Wij kwamen hier graag door de fijne en relaxte sfeer die op dit strand hangt. De zee is hier heerlijk, je kunt een potje volleyballen of aanschuiven bij de leuke strandtent Karakter. Je kunt bij deze beachbar overigens ook gebruik maken van de strandbedjes en parasols wanneer je hier een consumptie bestelt. Super fijn! Blijf hier gerust de hele dag liggen, want wanneer de zon hier onder gaat en de lampjes bij de strandtent aan gaan, wordt het hier namelijk nog gezelliger!

vakantie sint maarten

Het is heerlijk toeven op Simpson Beach

Baie aux Prunes

Dit is echt een verborgen schat! Baie aux Prunes ligt, zoals je misschien al kunt zien aan de naam, in het Franse gedeelte, aan de westkust van het eiland. Dit strand grenst aan een luxe villawijk, zonder al te veel hotels, waardoor dit strand erg rustig is. Wij lagen er zelfs een groot deel van de dag helemaal alleen! Zorg wel dat je een gevulde koelbox meeneemt, want strandbarretjes zijn hier niet te vinden.

Mullet bay

Een populair strand op Sint Maarten is Mullet Bay. Hoewel je hier redelijk wat Amerikaanse toeristen zult vinden, blijft de sfeer op dit strand toch aangenaam en rustig. Wij hebben hier ons eigen stoeltje meegenomen en een dag heerlijk kunnen relaxen. Dit strand heeft twee strandtenten waar je een verfrissend drankje kunt bestellen of wat te eten kunt halen.

Onze SUNtip: Ben je gek op Spareribs? Bij Rosies Hut op Mullet Bay serveren ze de beste van het eiland!

Maho Beach

Ken je het beeld van het vliegtuig dat vlak over de hoofden van de strandgangers heen vliegt? Deze plaatjes zijn geschoten op Maho Beach. Het stuk waar de vliegtuigen overheen vliegen, is niet het beste strand om de hele dag op te liggen. Het is namelijk erg smal en druk met toeristen, maar zeker het bezoeken waard als je dit fenomeen eens met eigen ogen wilt zien.

vakantie sint maarten

Zou jij hier onder durven staan?

Eilandhoppen

Sint maarten ligt in de Caribische zee en wordt omgeven door eilanden. Het is dus ook een perfecte uitvalsbasis als je meer van het Caribisch gebied wilt ontdekken.

Pinel island

Dit piepkleine eilandje ligt vlak voor de kust van Sint Maarten en mag niet overgeslagen worden tijdens je vakantie op Sint Maarten. Pinel Island is echt een klein paradijsje. Het heeft twee schitterende stranden met bijbehorende blauwe zee. Wanneer je het bruinbakken even wilt afwisselen met wat actiefs, kun je hier in een uurtje het groen begroeide eiland rondwandelen. Er gaat elk half uur vanuit Cul-de-sac, vlakbij Orient Bay, een bootje dat je in tien minuten (en voor minder dan tien dollar) naar het eiland vaart. Wanneer je iets sportiever bent, kun je ervoor kiezen met een kajak naar dit eiland te peddelen.

vakantie sint maarten

Hier krijg je toch nooit genoeg van?

Anguilla

Op ongeveer tien kilometer van Sint Maarten vind je het eiland Anguilla. De stranden van dit eiland staan regelmatig genoteerd op de ranglijsten van ’s werelds mooiste stranden. En ik kan blijven praten over de mooie stranden op en rondom Sint Maarten, maar deze springen er écht tussenuit. Je waant je hier werkelijk in een ansichtkaart. Vanuit Margiot kun je met een veerboot naar Anguilla varen, dat duurt slechts 20 minuten. Super goed te doen dus, als je een dagje naar een ander eiland wilt!

St. Barts

Welkom in de Côte d’Azur van de Caraïben! Wauw, wat een mooi eiland is dit. Alles hier tot in de puntjes verzorgd. Van de huizen die allemaal hetzelfde uiterlijk hebben tot de goed geklede jetset die hier rond paradeert. Wij hebben hier een quad gehuurd en de hele dag het eiland rondgereden, op zoek naar de mooiste strandjes en genietend van de schitterende natuur. Houd er wel rekening mee dat dit eiland is ingesteld op de rijke toeristen die hier met hun jacht aanmeren. De prijzen op dit eiland liggen dus ook een stuk hoger. Kijk er niet van op als je dertig dollar moet neertellen voor een kleine salade.

vakantie sint maarten

Een quad is perfect om St. Barts te verkennen

Wat te doen op Sint Maarten?

Naast het bezoeken van de mooiste stranden, heeft Sint Maarten nog meer voor je in petto:

Loterie farm

Verborgen in de bergen van Sint Maarten vind je de Loterie Farm. Een schitterend zwembad midden in de jungle. Aangevuld met een loungemuziekje en goede service is dit de ultieme plek om helemaal te ontspannen. Je kunt hier de hele dag vertoeven, of dat nou met het hele gezin is, met je vriendengroep of partner. Overal is aan gedacht! Zo kun je hier bijvoorbeeld ook allerlei activiteiten doen, zoals ziplinen door de tropische natuur van Sint Maarten.

Pic Paradis

Vanuit de Loterie farm is een makkelijk bruggetje te slaan naar Pic Paradis. Dit is het hoogste punt van Sint Maarten en je hebt hier dus ook een schitterend uitzicht over het hele eiland. Vanuit de Loterie farm start er een wandelroute naar boven. Deze brengt je naar een uitkijkpunt waar je kunt genieten van het panoramische uitzicht. Wij hebben ervoor gekozen niet de uitgestippelde route naar boven te pakken, maar kriskras door de schitterde natuur. Zo kom je ook net een stukje hoger en hoewel het een flinke klim is, word je aan de top rijkelijk beloond!

Vakantie Sint Maarten

Vanaf hier heb je een schitterend uitzicht over Sint Maarten!

Grand Case

Als echte liefhebbers van lekker eten konden wij de ‘gourmet capital’ van de het Caribisch gebied niet overslaan. Je wandelt hier door gezellige straatjes, waar de koloniale sfeer nog te zien is door de bouwstijl van de huisjes, en schuift hier aan bij een van de vele goede restaurants. Wij hebben hier met kerstavond gedineerd bij ‘Ocean 82 by the sea’ waarbij je uitkijkt op het strand en op de achtergrond het kabbelende zeewater hoort. Aanrader!

Vakantie Sint Maarten? Ik zou ’t doen!

Zoals je kunt lezen, ben ik fan van dit schitterende eiland. Ik kan dus ook alleen maar aanraden om het zelf eens te gaan ontdekken! Waarschijnlijk kom je nog veel meer mooie en bijzondere plekken tegen. Mijn laatste tip: verblijf in een van deze SUNtip accomodaties, dan weet je zeker dat je goed zit! 😉

Geschreven door: Nadine
Contentspecialist
Meer van Nadine