3 minuten

Zonliefhebbers opgelet: dit zijn de zonnigste winterbestemmingen

Vanmorgen reed ik door de polders naar het kantoor in Zevenbergen. De mist hing laag boven de weilanden en de zon reflecteerde in mijn spiegel. Ik dacht nog bij mezelf: een frisse ochtend betekent vaak dat het tegen de middag lekker zonnig wordt. Yes, eindelijk! Goh, wat ben ik toe aan de zon. Gelukkig hoef je niet in Nederland te wachten totdat de zon zich weer een keer laat zien, maar kan je gewoon een vakantie naar de zon kan boeken! Ik ging op zoek naar de zonnigste winterbestemmingen en heb ze gevonden. Het lijstje deel ik graag!

1. Canarische Eilanden – 21 °C

Deze eilandengroep is ontzettend populair onder de Nederlandse vakantiegangers die tijdens onze winter toe zijn aan heerlijke stranddagen. Lang hoef je niet te reizen voordat je je handdoekje weg kan leggen. Het is namelijk maar ruim vier uur vliegen naar de Canarische Eilanden. Weet jij nog niet zo goed naar welk eiland je wil? Hier vind je welk eiland bij jou past.

Winterzon

Morro Jabla op Fuerteventura – Canarische Eilanden

2. Kaapverdische Eilanden – 25 °C

Deze eilanden zijn perfect voor wie rust wil. De meest populaire eilanden zijn Sal en Boa Vista. Dit zijn geen bestemmingen waar je heen moet gaan als je de stranddagen af wil wisselen met het bezoeken van bezienswaardigheden. Wat er te zien is, is absoluut de moeite waard, maar als je hier een volle dag voor uit trekt, dan heb je alles wel gehad. Eigenlijk is dit top, want dan kun je daarna weer op de bountystranden genieten van de zon. Dat is en moet namelijk de reden zijn voor jouw winterzonvakantie naar de Kaapverdische Eilanden! Oh ja, de vliegtijd bedraagt ongeveer zes uurtjes.

winterzon

P A R A D I S E Sal bij Santa Maria

3. Egypte – 22 °C

Onbeperkt eten, onbeperkt drinken, onbeperkt zon & onbeperkt genieten! Dat ga jij meemaken tijdens een heerlijke all inclusive vakantie naar Egypte. Afgelopen zomer gingen de meeste klanten van ons naar Pickalbatros Jungle Aqua Park. Ik snap wel waarom. Niet alleen is de prijs-kwaliteit verhouding heel erg goed, dat onbeperkt genieten wordt hier onbeperkt genieten to the max! Heb je al gezien dat ze 35(!) waterglijbanen hebben? De vliegtijd naar Egypte bedraagt ongeveer vijf uur.

winterzon

Wiieeehoooeee!

4. Aruba – 30 °C

One Happy Island! Het staat haast op iedere boot, in ieder restaurant zijn deze woorden op de muur geschilderd en op straat hoor je het ook regelmatig voorbijkomen. One Happy Island is de slogan van Aruba en dat is terecht. Zodra ja uit het vliegtuig stapt, word je meteen vrolijk. De sfeer die heerst op het eiland is gewoon zo relaxed. De tropische stranden zoals Palm Beach, Eagle Beach of Baby Beach laten niks te wensen over. Wandel een middagje door Oranjestad, de hoofdstad van Aruba. Hier vergaap je je aan de koloniale architectuur, bezoek je Fort Zoutman en ga je op de foto bij het grote I ARUBA logo bij het Parlementsgebouw. Alles natuurlijk wel op een rustig tempo! Een rechtstreekse vlucht duurt ongeveer negen uur.

winterzon

Palm Beach

5. Gambia – 33 °C

Net als Aruba heeft ook Gambia een slogan die ontzettend waar is. Het gastvrije Afrikaanse land wordt ook The smiling coast of Africa genoemd. De mensen lopen er 24/7 met een glimlach op hun gezicht. En zien lachen doet lachen. In Gambia spot je wilde dieren, eet je de verste vis, struin je over de markt van Serrekunda en relax je heerlijk op een bedje op een lang wit strand onder de wuivende palmbomen. Gambia ligt op zo’n zes uurtjes vliegen vanaf Nederland.

winterzon

Wat een schatje!

6. Marokko – 20 °C

Magisch, veelzijdig, natuur en cultuur, verrassend en prachtig verborgen riads. Dat zijn de eerste woorden die in me op komen wanneer ik aan Marokko denk. Ik heb het even opgezocht, maar nee… Marokko heeft geen slogan. En wat mij betreft hebben ze dat ook absoluut niet nodig. (Ver)dwaal door medina en souks van de hectische stad Marrakech. Vanuit hier kun je ook een toffe dagtrip maken naar de Sahara! Ben jij toch meer op zoek naar relaxen aan het strand? Boek dan een vakantie naar Agadir of Essaouira. Stuk voor stuk fantastische badplaatsen waar je geniet van een magische winterzonvakantie! Nog een extra pluspunt is dat het de kortste vliegtijd van dit lijstje betreft: zo’n 3,5 uur bevind jij je op grote hoogte op weg naar deze heerlijke bestemming.

winterzon

De medina in Marrakech

Op vakantie naar de winterzon? Ik zou ’t doen!

Laat me je nog een laatste advies geven. Als het kan, boek die vakantie! Ga niet in Nederland zitten wachten op nóg een heerlijke zomerdag, maar neemt zelf het heft in handen. Waar ga jij naartoe?

Geschreven door: Lonne
Content specialist
Meer van Lonne