3 minuten

De top 7 bezienswaardigheden op Kefalonia

Een Grieks eiland dat steeds populairder wordt, is Kefalonia. Pittoreske havenplaatsjes, prachtige stranden en de Griekse gastvrijheid, ik snap wel waarom je hier graag heen wil gaan! Om je op weg te helpen heb ik alvast zeven mooie bezienswaardigheden op Kefalonia voor je op een rijtje gezet. Zo haal jij het meest uit jouw vakantie.

7. Myrtos beach

Kefalonia heeft veel mooie stranden en Myrtos beach is daar zeker één van! Met jouw huurauto rij je hier gemakkelijk naar toe en je kunt hier ook de auto parkeren. Eenmaal aangekomen op het strand kijk je je ogen uit! Het water is felblauw en het ligt tussen de groene heuvels. Dit strand is zeker één van de mooiste bezienswaardigheden op Kefalonia.

kefalonia-bezienswaardigheden_myrthos-beach

6. Meer van Melissani

Eén van de bekendste bezienswaardigheden op Kefalonia is het meer van Melissani. Dit bijzondere meer ligt in een grot, de diepte ligt hier tussen de 10 en 30 meter. Koop een kaartje en maak een mini boottocht door de grot! Je boekt jouw uitstapjes makkelijk via Get Your Guide. Wanneer je dit natuurwonder tussen 12:00 uur en 15:00 uur bezoekt, is de lichtinval het mooist. Een adembenemend uitstapje!

Onze SUNtip: bekijk hier 6 hotspots voor jouw vakantie Kefalonia

kefalonia-bezienswaardigheden_melissani

5. Palia Vlachata

Vroeger was dit één van de grootste dorpen van het eiland. Nu is Palia Vlachata een verlaten bezienswaardigheid op Kefalonia. Het dorp werd in 1953 zwaar getroffen door de aardbeving. Wat er over is gebleven is een bijzonder zicht. Oude gebouwen, waterputten en straten waar de natuur door heen gegroeid is. Palia Vlachata ligt in het zuiden van het eiland, vlakbij Kanali Beach.

4. Nationaal Park Ainos

Wandelliefhebbers opgelet! De volgende highlight is speciaal voor iedereen die ook tijdens de vakantie graag actief bezig is. Het Ainos Nationaal Park ligt in het zuiden van Kefalonia. Het letterlijke hoogtepunt van dit park is de Ainos berg, deze is maar liefst 1628 meter hoog! Durf jij de klim aan? Als je liever dichtbij de grond blijft is het een aanrader om één van de vele wandelpaden te volgen. Ontdek de mooie natuur en misschien kom je wel een wild paard tegen! Ga jij deze bezienswaardigheid op Kefalonia bezoeken?

Onze SUNtip: praktische tips voor een vakantie naar Griekenland

kefalonia-bezienswaardigheden_ainos

3. Caretta-Caretta schildpad

De haven van Argostoli is één van de vele bezienswaardigheden op Kefalonia. Waarom? Omdat je hier de grootste kans hebt om de bijzondere Caretta-Caretta schildpad te spotten! Dit is één van de oudste soorten ter wereld. Je herkent ze aan het rood-bruinige schild en grote kop. Wist je dat deze soort wel 500kg kan wegen? Zo groot zul je ze hier niet vinden, maar dat maakt het niet minder bijzonder.

schildpad-kefalonia

2. Antisamos

Dichtbij het stadje Sami vind je de volgende bezienswaardigheid van Kefalonia. Antisamos beach is een prachtig kiezelstrand met leuke faciliteiten. Zo zijn er gezellige beachbars, een restaurant en een watersportcentrum. Als je klaar bent met zwemmen en zonnen, kun je een bezoek aan dit strand goed combineren met het meer van Melissani!

kefalonia-bezienswaardigen_antisamos

1.Argostoli

Natuurlijk hoort ook de hoofdstad van Kefalonia op dit lijstje met bezienswaardigheden. In Argostoli vind je gezellige terrasjes, een winkelstraat en Griekse restaurants. Op het plein van de hoofdstad zijn een aantal musea en ook staat hier één van de grootste bibliotheken van heel Griekenland, de Argostoli Public Library. Misschien vind je hier wel een leuk boek om te lezen op het strand om jouw Grieks wat te verbeteren.

Onze SUNtip: bekijk hier de top 10 mooiste Griekse eilanden

kefalonia-bezienswaardigen_argostoli

Welke bezienswaardigheid op Kefalonia staat bij jou op nummer één?

Een dagje naar Myrtos Beach, of een uitstapje naar het meer van Melissani. Ben jij er al aan uit welke bezienswaardigheid op Kefalonia jouw favoriet is? Eén ding is zeker: er is keuze genoeg. Verblijven in een kleinschalige, of een kindvriendelijke accommodatie op Kefalonia? Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Sanne van der Stelt
Reisspecialist
Meer van Sanne van der Stelt