4 minuten

6 hotspots voor jouw vakantie Kefalonia

Het is het grootste Ionische Eiland van Griekenland en zit boordevol bijzondere hotspots om te bezoeken tijdens je vakantie op Kefalonia. Het eiland is ongeveer even groot als Gelderland en is ongelofelijk veelzijdig. De groene bergen vallen weg in de azuurblauwe zee en via kronkelende bergweggetjes bereik je de schilderachtige dorpjes. Maar er is meer dan dat…

1. Melissani meer

Een van de bekendste hotspots en misschien ook wel de meest unieke, is het Melissani meer in het dorp Karavomilos. Dit meer ligt binnenin een grot die een opening aan de bovenkant heeft, waar de zonnestralen tussen 12.00 en 15.00 uur doorheen vallen. Zo bijzonder als dit zie je het niet vaak! Voor het beste zicht op het kleurenspel kun je ervoor kiezen met een bootje over het meer te varen.

Vakantie Kefalonia 2019

In het echt is het nóg mooier!

2. Assos

Het fotogenieke Assos is gebouwd tussen twee baaien. De groene natuur, in combinatie met het blauwe water, geeft het dorpje de unieke sfeer. Je wandelt hier door gezellige straatjes met pastelgekleurde huisjes terwijl de vriendelijke Grieken je toelachen. Doordat Assos in de middeleeuwen de hoofdstad van Kefalonia was, kun je hier op de top van de heuvel een Venetiaans kasteel vinden. Je wandelt hier in ongeveer 40 minuutjes naartoe. Zo zie je het eeuwenoude kasteel en geniet je tegelijkertijd van het oogverblindende uitzicht dat je vanaf deze plek hebt.

Onze SUNtip: Vergeet geen zonnebrand en voldoende water mee te nemen. De tocht naar het kasteel kan in de zomermaanden erg warm zijn.

Vakantie Kefalonia 2019

Beginnen de vakantiekriebels al te komen bij het zien van deze leuke huisjes?

3. Petani Beach

Petani Beach wordt het mooiste strand van Kefalonia genoemd en dat kunnen wij alleen maar beamen! Wanneer je wilt relaxen tijdens je vakantie Kefalonia, raden wij aan eens een bezoekje te brengen aan dit schitterende strand. Blijf hier vooral lekker lang hangen, want je ziet op dit strand een van de indrukwekkendste zonsondergangen! Ben je benieuwd naar andere mooie Griekse stranden? We hebben ze hier voor je op een rijtje gezet.

Onze SUNtip: Ben je op zoek bent naar een adrenalinekick? Dan kun je in Trapezaki een Quad huren en een leuke weg afleggen naar Petani Beach.

Vakantie Kefalonia 2019

Voor verkoeling duik je zo de azuurblauwe zee in!

4. Klooster van Agios Gerasimos

Een belangrijke plek voor de lokale Grieken is het klooster van Agios Gerasimos. Het klooster ligt in Lixouri, dat de één na grootste stad op het eiland is. Je kunt in dit gezellige stadje heerlijk ronddwalen, bij een van de restaurants aanschuiven voor een Grieks gerecht of souvenirs shoppen in de winkeltjes die hier te vinden zijn. Doordat er veel te doen is in deze stad, zouden we bijna het belangrijkste hoogtepunt vergeten: het klooster van Agios Gerasimos. De buitenkant van het klooster is al mooi, maar de binnenkant zal je nog meer verbazen. Overal waar je kijkt, zie je kleurrijke schilderingen en de enorme kroonluchter is een ware blikvanger!

Vakantie Kefalonia 2019

Een bekende en drukbezochte plek door veel Grieken op Kefalonia

5. Ainos Nationaal Park

Met de top op 1628 meter is de Ainos berg de hoogste op de Ionische Eilanden. Het Ainos Nationaal Park ligt rondom deze berg en is een uniek natuurgebied dat geweldig is als je graag wandelt. Er zijn in dit natuurgebied namelijk verschillende wandelroutes die je kunt afleggen. Het is soms even klimmen, maar wanneer je op de top staat, word je rijkelijk beloond met een panoramisch uitzicht over het eiland. Neem vooral de tijd om tussendoor even uit te rusten. Je hebt dan namelijk meteen de mogelijkheid om te genieten van de zeldzame planten die hier groeien en je krijgt een voorproefje van het indrukwekkende uitzicht!

Vakantie Kefalonia 2019

De klim wordt beloond met een prachtig uitzicht

6. Drogarati grot

De 150 miljoen jaar oude Drogarati grot ligt ten westen van het eiland en zijn zeker het bezoeken waard tijdens je vakantie Kefalonia. Pas in 1963 is deze grot geopend voor publiek; sindsdien is het een trekpleister voor dit eiland. Het is er goed verlicht en wanneer je de grot binnen stapt heb je meteen een goed zicht op de bijzondere druipsteengrot met de vele stalagmieten en stalactieten.

Vakantie Kefalonia 2019

Er zijn ontelbaar veel stalactieten in deze grot

Waar verblijf je tijdens je vakantie Kefalonia 2024?

Tijdens je vakantie wil je natuurlijk ook in een fijne accommodatie verblijven. Wij hebben de vijf best geboekte hotels in Kefalonia voor je op een rijtje gezet. Wie weet zit er ook iets voor jou tussen!

Apartotel Lassi *** (beoordeling – 9.0) – Rustig gelegen en dichtbij het plaatsje Lassi, twee mooie strandjes in de buurt en de hoofdstad Argostoli op 20 minuten loopafstand. In combinatie met de goede service en het vriendelijke personeel is deze accommodatie de perfecte uitvalsbasis voor je vakantie Kefalonia.

Apollonion Asterias Resort en Spa ***** (beoordeling – 8.2) – “In een woord: geweldig!” Dit hotel heeft niet voor niets zo’n goede beoordeling. De service is hier geweldig, het hotel is schoon en erg stijlvol. Voor het dichtstbijzijnde strand hoef je slechts 5 minuutjes te wandelen.

Appartement Sotiris Studios *** (beoordeling 9.8) – Bij aankomst word je hartelijk ontvangen door de eigenaren die er alles aan doen om het je naar de zin te maken. De appartementen worden tijdens je verblijf keurig onderhouden en ook het eten in het restaurant is goed. Genieten gegarandeerd!

Mouikis Sun Village *** (beoordeling 9.8) – Gelegen in de groene heuvels van Kefalonia vind je in het dorpje Lakithra, appartementencomplex Mouikis. Dit sfeervolle appartementencomplex heeft ruime en traditionele appartementen en een heerlijk zwembad. Vanaf het terras bij het zwembad heb je een mooi uitzicht over de zee.

Zoals je ziet is er in ieder geval genoeg te doen! Welke hotspots ga jij bezoeken tijdens je vakantie Kefalonia 2024?

Geschreven door: Nadine
Contentspecialist
Meer van Nadine