3 minuten

De top 7 leukste bezienswaardigheden op Rhodos

Rhodos is één van de populairste Griekse eilanden. Lekker eten, mooie steden en heerlijk weer, ik snap wel dat dit eiland zo geliefd is! Op Rhodos is zo veel te zien, dat het lastig kan zijn om te kiezen waar je begint. Om je hierbij te helpen heb ik een top 7 gemaakt met de leukste en mooiste bezienswaardigheden op Rhodos.

7. Ontdek de zeven bronnen Epta Piges

Dit  natuurwonder vind je aan de oostkust van het eiland, in de gezellige gemeente van Archangelos. Op een warme dag zoek je bij Epta Piges even de verkoeling op. Wandel door het koele bos- en schaduwrijke gebied en ontdek de 7 bronnen. Hou jij wel van een avontuur? Dan is het een aanrader om door de stenen tunnel naar het meertje te lopen. De tunnel is erg krap, en je staat tot je enkels in het koude water. Durf jij het aan om deze 200 meter onder de grond door te lopen, of bekijk je deze bezienswaardigheid liever vanaf boven de grond?

bezienswaardigheden-rhodos_epta-piges

6. Bezoek de ruïnes van Kamiros

Eén van de bekendere bezienswaardigheden op Rhodos is Kamiros, waar vooral in het hoogseizoen veel toeristen heen gaan. Door sommigen wordt het zelfs het Pompeï van Griekenland genoemd. Helaas staat het grootste gedeelte van de stad niet meer overeind. Wat er nog wel te zien valt? De grootste bezienswaardigheid van Kamiros zijn de ruïnes van de Dorische tempel. Verder vind je er nog veel andere ruïnes van andere gebouwen. Toe aan wat afkoeling? Bezoek dan het nabijgelegen

Kamiros Beach. Hier heb je ligbedjes en parasols, of maak een duik in zee! Op het strand is ook restaurantje waar je een ijsje voor de verkoeling kunt bestellen.

Onze SUNtip: bekijk hier de 8 beste hotels op Rhodos

bezienswaardigheden-rhodos_kamiros

5. Wandel door de vlindervallei

Op zo’n 25 kilometer rijden van Rhodos-stad ligt de Vlindervallei Petaloudes. Trek je stevige schoenen aan en wandel over de trappetjes, bruggen en natuurpaden. De vlinder die je hier vindt is de gestippelde harlekijn. Vooral in het hoogseizoen zitten er in de vallei wel duizenden. Als je langs de beekjes en watervallen omhoog loopt kom je bovenaan uit bij het Kalópetra klooster. Vanuit daar heb je een prachtig uitzicht over de hele vallei.

bezienswaardigheden-rhodos_Petaloudes

4. Relax op Agathi Beach

Eén van de mooiste stranden op Rhodos is zeker weten Agathi Beach. Deze bezienswaardigheid op Rhodos is goed te bereiken met de auto, je kunt hem zelfs bijna direct aan het strand parkeren. Stap uit de auto en je kijkt je ogen uit. Hoge rotsen, het goudkleurige strand en de kraakheldere zee, wat een plaatje! Duik hier de zee in en geniet van een heerlijke ontspannen dag. Klaar met zonnen en zwemmen? Bezoek dan het restaurantje aan het strand, hier haal je een lekkere slush puppy voor tussen door. Zin in een Griekse maaltijd? Ook dan ben je hier aan het goede adres!

Onze SUNtip: dit zijn de mooiste Griekse stranden

Agathi Beach

3. Struin door de sfeervolle straten van Lindos

Deze bezienswaardigheid ligt een stuk naar verder het zuiden, ongeveer in het midden van het eiland. Lindos is een sfeervol dorpje waar veel te zien valt. Het staat bekend om de gezellige witte huisjes en de vele bezienswaardigheden. Het letterlijke hoogtepunt van de stad is de Akropolis, dit is een oud stadje wat boven op een heuvel bij het dorp ligt. Verder is het in Lindos ook leuk om gewoon door de smalle straatjes te wandelen, lekker te winkelen en een Griekse taverne te bezoeken. Genoeg gezien? Dan kun je altijd nog naar Lindos Beach, het populaire strand van Lindos.

bezienswaardigheden-rhodos_lindos

2. Roetsj van de glijbanen in het Faliraki Waterpark

Naast het bezoeken van vele mooie en indrukwekkende bezienswaardigheden op Rhodos, wil je één van de leukste bezienswaardigheden op Rhodos ook zeker gezien hebben! Waar heb je nu meer pret dan in een waterpark? Het Faliraki Waterpark is een uitje voor het hele gezin. Roetsj met z’n allen van de familieglijbaan, of durf je het aan om van een extreem hoge glijbaan te gaan? Wanneer je een bezoek brengt aan het Faliraki Waterpark zal het hele gezin zich gegarandeerd vermaken!

Onze SUNtip: ontdek hier 5 andere leuke aquaparken in Griekenland

waterpark

1. Breng een bezoek aan Rhodos stad

Als je op Rhodos bent, moet je de hoofdstad natuurlijk ook bezoeken. Vanuit de toeristische steden zoals Ialyssos en Faliraki is het nog geen 30 minuten rijden naar Rhodos-stad. Kom binnen via één van de 11 stadspoorten. Hier kun je nog met de auto doorheen, maar de kern van de binnenstad is autovrij. Rhodos-stad is de best bewaarde en ook de grootste vestingstad van heel Europa! Eenmaal aangekomen in het oude centrum, zie je haast op elke hoek van de straat wel een bezienswaardigheid. Als je ze allemaal tegelijk wilt zien moet je op het hoogste punt van de stad zijn. Beklim de Roloi Clock Tower en geniet van het prachtige uitzicht over de stad!

rhodos-stad

Welke bezienswaardigheid op Rhodos staat bij jou op nummer 1?

Heb jij ook al zin gekregen om op vakantie naar Rhodos te gaan? Dat snap ik wel! Bezoek een oude stad, ontdek de natuur of leef je uit in het grote waterpark. Of je nu voor een actieve vakantie of een relaxvakantie naar het eiland komt, op Rhodos zijn genoeg bezienswaardigheden voor iedereen. Een vakantie naar Rhodos? Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Sanne van der Stelt
Reisspecialist
Meer van Sanne van der Stelt