3 minuten

Wat is het mooiste Griekse strand?

Met zo’n 6000 verschillende eilanden, waarvan 227 bewoond, barst Griekenland van de mooie stranden. We kunnen daarom ook maar moeilijk antwoord geven op de vraag: wat is het mooiste Griekse strand? Toch hebben we een poging gewaagd en 7 mooie Griekse stranden voor je opgeschreven.

Elafonissi Beach – Kreta

Al rijdend door de kronkelende bergweggetjes van Kreta, kom je aan bij het strand van Elafonissi. Het strand is al meerdere malen benoemd tot mooiste Griekse strand, en dat is niet zomaar. Het water is hier kraakhelder en in de lente heb je hier niet alleen wit zand, maar ook roze zand. Het strand wordt daarom ook wel het roze strand van Kreta genoemd. Super bijzonder! Elafonissi is eigenlijk een eilandje vlak bij de kust van Kreta, maar door de ondiepe zee loop je hier als het eb is zo naartoe.

Mooiste Griekse strand

Heb jij wel eens op een roze strand gelegen? Op Kreta kan het!

Agathi Beach – Rhodos

Het strand van Agathi op Rhodos, ook wel Golden Beach genoemd door het fijne goudgele zand, was tot een aantal jaar geleden nog een verborgen schat. Helemaal niet erg dat dit plekje ontdekt is, want nu kan ook jij hier van de zon genieten terwijl je op één van de strandbedjes ligt. Kun jij niet de hele dag stilliggen? Maak dan een wandeling naar het kasteel boven op de berg naast dit strand. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over (misschien wel het mooiste) Griekse strand.

Mooiste Griekse strand

Zonnen op de gouden kust van Rhodos? Ik zou ’t doen!

Barbati Beach – Corfu

Het strand van Barbati ligt aan de oostkust van het eiland Corfu. Omgeven door groene heuvels en beboste gebieden ligt een schitterend kiezelstrand. Je kunt hier door de bomen heerlijk in de schaduw vertoeven en met je snorkel de mooiste vissen spotten in het kraakheldere water. Heerlijk verkoelend op een warme zomerdag!

Mooiste Griekse strand

Natuur, mooie stranden en een heldere zee. Op Corfu heb je het allemaal.

Onze SUNtip: Dit zijn de mooiste stranden van Corfu

Shipwreck Beach Navagio – Zakynthos

Dit strand op Zakynthos kan uiteraard niet in het lijstje van mooiste Griekse stranden ontbreken. De prachtige baai met het scheepswrak op het witte zandstrand, is voor iedereen herkenbaar. Het is zelfs het meest gefotografeerde scheepswrak ter wereld! Wil jij de bekende foto van bovenaf maken? Dat kan! Je kunt met de auto naar het uitkijkpunt rijden en de meest schitterende foto’s maken.

Mooiste Griekse strand

Wat een plaatje hè?

Voidokilia Beach – Peloponnesos

De ronde baai midden in een schitterend beschermd natuurgebied op het eiland Peloponnesos is niet alleen prachtig door het lichte strand en het heldere water, maar is ook nog eens zeer kindvriendelijk. Het water loopt erg rustig af, waardoor kinderen hier lekker in kunnen spelen. Het kasteel bovenop de berg zorgt voor sprookjesachtige taferelen!

Mooiste Griekse strand

De herkenbare kustlijn van Voidokilia Beach midden in het natuurgebied van Peloponessos

Myrtos Beach – Kefalonia

Nog zo’n plaatje vanuit de bergen! En niet alleen van bovenaf is dit strand op het eiland Kefalonia een van de mooiste Griekse stranden. Ook vanaf het spierwitte kiezelstrand kijk je uit op de schitterende zee die bij elke golfslag een andere kleur blauw lijkt aan te nemen. Dit ongerepte strand heeft geen voorzieningen, dus neem je eigen parasolletje en koelbox mee, en jij zit hier de rest van de dag perfect!

Onze SUNtip: Op de weg richting Fiskardo vind je een panoramaplek waar je het mooiste uitzicht op het strand van Myrtos hebt.

Mooiste Griekse strand

Wat een uitzicht! En dat gewoon in Europa.

Lalaria Beach – Skiathos

Op zoek naar eeuwige liefde of jeugd? Reis dan af naar het strand van Lalaria op Skiathos. Volgens een Griekse mythe ontvang je namelijk de eeuwige jeugd en liefde wanneer je drie keer rond de uitgehouwen boog zwemt. De platte witte keien op dit strand zorgen hier voor een schitterend aanzicht, dat ook in Hollywood niet onopgemerkt is gebleven. Als jij de films van Mamma Mia! hebt gezien, ken jij dit strand vast en zeker. Het was namelijk het decor voor scenes in beide delen van de film.

Onze SUNtip: Neem geen witte kiezelstenen mee, want daar staat een fixe boete op. Dit is om ervoor te zorgen dat dit strand nog jaren zo bijzonder blijft als het nu is.

Mooiste Griekse strand

Ja, het water is écht zo blauw!

Welk Griekse strand vind jij het mooiste?

Zoals we al eerder zeiden, kunnen we nog wel even doorgaan met het opnoemen van de mooiste Griekse stranden, maar je kan waarschijnlijk nu al niet meer kiezen. We houden daarom voor nu de keuze nog even overzichtelijk met deze 7 mooie Griekse standen. Wil jij een vakantie boeken naar een van deze mooie stranden? Bekijk hier het aanbod van SUNtip.

Geschreven door: Nadine
Contentspecialist
Meer van Nadine