1 minuut

Canarische Eilanden in oktober: goed idee?

De Canarische Eilanden horen officieel bij Spanje, maar liggen nog een stuk zuidelijker, in de buurt van Afrika. Je vindt de eilanden ten westen van Marokko en de Westelijke Sahara. En dat is maar goed ook, want daardoor is het in de wintermaanden gemiddeld warmer dan op het vasteland en in de zomer meestal minder heet dan langs de Spaanse Costa’s.

Canarische Eilanden weer oktober

Wil je een zonvakantie naar de Canarische Eilanden boeken, maar ben je er niet zeker van of het weer nog wel lekker genoeg is in oktober? Het antwoord daarop is kort: boek die vakantie! Het is er nog heerlijk! Je hoeft je geen zorgen te maken over het feit dat je bibberend de zee uit komt, want de temperaturen liggen op de Canarische Eilanden in oktober gemiddeld tussen de 20 en 25 graden Celsius.

Canarische eilanden weer oktober

Playa de Amadores – Gran Canaria

Welk eiland wordt het?

De Canarische Eilanden bestaan uit dertien eilanden. De zeven grootste en bekendste zijn: El Hierro, Fuerteventura, Gran Canaria, La Gomera, La Palma, Lanzarote en Tenerife. Het maakt niet uit naar welk eiland je gaat, want het subtropische klimaat zorgt ervoor dat jij het hele jaar door op vakantie kan. Toch zijn de eilanden verschillend. Ben jij benieuwd welk eiland het beste bij je past? Lees dan dit even.

Canarische eilanden weer oktober

Jameos del Agua – Lanzarote

Onze SUNtip: Breng een bezoekje aan Jameos del Agua. Dit complex van lavagrotten maakt onderdeel uit van de lavatunnel die vanaf de vulkaan, de Cueva de los Verdes, tot onder de zeespiegel reikt.

Geschreven door: Lonne
Content specialist
Meer van Lonne