4 minuten

bestemmingen vanaf Düsseldorf Airport

Heb je er al wel eens aan gedacht om te vliegen vanaf Düsseldorf? Op slechts twee uurtjes rijden vanaf Utrecht vind je deze overzichtelijke luchthaven. Ga je op vakantie naar de zon? Staat er een stedentripje op de planning? Of ga je een verre reis maken? Wat het doel van je vakantie ook is, via Düsseldorf Airport kom je dichterbij je bestemming!

Top Düsseldorf Airport bestemmingen

Je rijdt natuurlijk niet voor niets naar Duitsland. Het moet wel van toegevoegde waarde zijn. Vanuit deze top bestemmingen wordt vanaf Düsseldorf Airport wél rechtstreeks gevlogen en vanaf een vergelijkbaar vliegveld (Rotterdam Airport of Eindhoven Airport) in Nederland niet. Tijd om dus over die Autobahn te scheuren naar onze oosterburen.

Varadero – Cuba

“Havana, ooh na-na. Half of my heart is in Havana ooh-na-na.” Wanneer we dit liedje horen, komen we weer helemaal in de Cubaanse sferen. Denk hierbij aan flinke sigaren, frisse mojito’s, verleidelijke rum en dansende mensen op straat. Varadero is een paradijselijke badplaats op zo’n twee uurtjes rijden van Havana, de hoofdstad van Cuba. In dit exclusievere deel van Cuba kun je maar geen genoeg krijgen van de spierwitte stranden en wuivende palmbomen.

Paphos – Cyprus

Cyprus is met zijn rijke cultuur, heerlijke klimaat en prachtige stranden de ideale zon-, zee- en strandbestemming. Paphos is een havenstad en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Vorig jaar is de stad zelfs uitgeroepen tot Europese Culturele Hoofdstad van 2017. Het stadje is lekker compact, dus je kan alles te voet ontdekken.

Montego Bay – Jamaica

Montego Bay is na Kingston de grootste stad van Jamaica. In het centrum vind je diverse marktjes waar handgemaakte spullen worden verkocht. De drukste straat van Montego Bay is St. James Street. Hier is altijd wel iets te beleven. Stranddagen zullen ook zeker niet ontbreken tijdens jouw vakantie naar Montego Bay. Via de Gloucester Avenue loop je naar het strand. Verwacht er een eindeloze lange stranden, maar juist wat kleinere stranden. Doordat ze wat kleiner zijn, zijn ze goed onderhouden.

Istanbul – Turkije

Istanbul is een stad waar je écht een keer moet zijn geweest. Deze stad zit vol contrasten. Het is een cliché, maar daarom niet minder waar. In Istanbul komen oost en west samen en dat is duidelijk te zien. Daarnaast is het de enige stad ter wereld die op twee continenten ligt. Breng een bezoek aan de Hagia Sophia, het Topkapi Paleis, de Blauwe Moskee of het Dolmabhce Paleis of ga lekker een dagje shoppen in de luxe boetieks of juist in de Grote Bazaar. Aan jou de keus!

New York – Verenigde Staten

Ha, hoor je Alicia Keys nu ook in je hoofd zingen? Zo fijn dat artiesten liedjes maken over fantastische vakantiebestemmingen, niet? Enfin, New York dus. De gele taxi’s, de torenhoge wolkenkrabbers, de rust in Central Park, de gekte op Times Square, de hippe wijk SoHo, de legendarische skyline, de mogelijkheid om altijd iets te doen, want het is echt the city that never sleeps. Moeten we nog even doorgaan of snap je wel dat je als een razende je vakantie moet boeken?

Dusseldorf Airport Bestemmingen

Hear it for New York, New York, New York!

Meer Düsseldorf Airport bestemmingen

Het aanbod vanaf Düsseldorf Airport is ruim. Er wordt rechtstreeks naar ruim 135 bestemmingen gevlogen binnen Europa. Daarbuiten zijn dat nog eens zo’n 20 bestemmingen waar je zonder over te stappen heen kan vliegen. Hieronder een lijstje waar onder andere naar gevlogen wordt.

Europa

Rest van de wereld

Dusseldorf airport bestemmingen

Voordelen vliegen vanaf Düsseldorf

Het is de moeite waard om de Nederlandse luchthavens eens om te ruilen voor de Duitse variant. Wij zetten de voordelen van Düsseldorf Airport op een rijtje.

  1. Düsseldorf Airport heeft drie terminals waardoor het er relatief rustig is. Dat betekent dus ook korte wachttijden bij de incheckbalie.
  2. Je parkeert voordelig en dichtbij. Voor 8 dagen betaal je een v.a. prijs van €39.- Als je je auto bij Eindhoven Airport 8 dagen parkeert, ben je minimaal €56 kwijt.
  3. Duitse vakanties lopen niet gelijk met de Nederlandse vakanties. Je profiteert dus tijdens de Nederlandse vakanties van lagere tarieven.
  4. Omdat het een relatief compact vliegveld is, hoeven luchtvaartmaatschappijen minder belasting te betalen. Dit zie je terug in de prijs van jouw ticket.
  5. Het vliegveld is goed bereikbaar per trein. Vanaf Amsterdam rijdt er zes keer per dag een trein naar het Duitse vliegveld. Je hoeft maar één keer over te stappen en de treinreis duurt circa 2,5 uur.

Vertrek vanaf Nederland

Spreken je de voordelen van een relatief klein vliegveld je wel aan, maar gaat jouw voorkeur toch uit naar een Nederlandse luchthaven? Lees hier waarom vliegen vanaf Eindhoven Airport of Rotteram Airport ook heel prettig is en op welke bestemmingen vanuit deze luchthavens wordt gevlogen.

Geschreven door: Lonne
Content specialist
Meer van Lonne