6 minuten

Last minute herfstvakantie bestemmingen

De zomer loopt al even op zijn eind en de dagen worden steeds korter. Heb jij door het drukke leven en allerlei verplichtingen nog geen tijd gehad om op vakantie te gaan? Of wil je gewoon nog even weg met je gezin, partner of vrienden, omdat je vakantiedagen nog niet op zijn? Dan is een last minute herfstvakantie een goed idee! Het kiezen tussen een last minute autovakantie dichtbij huis of een last minute vliegvakantie naar de zon kan soms erg lastig zijn. Laat je daarom inspireren door deze last minute herfstvakantie bestemmingen!

Last minute autovakanties

Als de termen vrijheid, flexibiliteit en avontuur jou als muziek in de oren klinken, is een autovakantie van SUNtip iets voor jou. Het enige wat je hoeft te doen is de auto in te pakken en hop, je bent zo de weg op! De vraag is alleen waar naartoe. Daarom zoomen we in op aantrekkelijke last minute autovakanties in de herfstvakantie.

Belgische Ardennen: sportief genieten tussen een kleurrijk landschap

Een populaire bestemming onder de Nederlanders: de Belgische Ardennen. De herfstvakantie is een ideale periode om dichtbij huis sportieve activiteiten te doen. Wandelen of mountainbiken in de diepe bossen, waarbij het blad schitterend oranje en rood kleurt, zorgt voor een bijzondere sfeer. En kanoën en raften over de rivier de Ourthe is spannender dan ooit! Waarom? Nou, dat is eigenlijk heel simpel. Door het hoge waterpeil kan jij lekker snel naar beneden roetsjen. Als je niet zo’n sportieveling bent, is het bezoeken van het oudste stadje Durbuy, of het doen van een proeverij met heerlijke bieren, kazen en Ardense ham, een leuke aanrader.

Last minute herfstvakantie bestemmingen

Rivier de Ourthe die door Durbuy stroomt

Karinthië, Oostenrijk: zonnestralen meepikken op de bergtoppen

Als je aan Oostenrijk denkt, verwacht je in eerste instantie misschien alleen dat het in de zomer goed vertoeven is, en dat het in de winter een perfect wintersport walhalla is. Niets is minder waar! Want ook in de herfstvakantie is Oostenrijk, en dan met name in Karinthië, een gaaf land om op vakantie te gaan! Omdat Karinthië wind van de Adriatische Zee vangt, is de temperatuur hier in de herfstvakantie nog aangenaam. Het zicht is, door het verschil in temperaturen overdag en in de nacht, helderder dan in de zomer. Perfect weer dus om te gaan wandelen! Maak jij binnenkort een wandeling door het sprookjesachtige, herfstgekleurde landschap naar de Grossglocker bergtop? Je gaat gegarandeerd je ogen uitkijken!

Last minute herfstvakantie bestemmingen

Tussen de oranje gekleurde bladeren door zie je Weissensee

Slovenië: nog onbekend als vakantieland?

Al eens aan een autovakantie naar Slovenië gedacht? Waarschijnlijk niet, want dit land is redelijk onbekend als vakantieland. Hoog tijd dus om Slovenië eens onder de loep te nemen. Kenners zeggen dat de herfst het beste seizoen is om Slovenië te bezoeken. Het is dan zelfs droger dan bijvoorbeeld het voorjaar! En wat je allemaal in Slovenië kunt doen?  Eén van de vele kastelen veroveren, proeven van de nieuwe druivenoogst tijdens het Sint Maarten feest in het plaatsje Goriska Brda, fietsen door de heuvelachtige bossen of ondergronds gaan in grotten van Postonja. Vergeet jezelf niet warm aan te kleden, aangezien het daar nogal koud kan zijn! Maar de echte must-see tijdens een last minute vakantie in Slovenië is toch wel het kasteel van Bled. Het ligt op een rots, aan een prachtig blauw meer, omgeven door ongerepte heuvels en bergen. Wauw, wat mooi zeg!

Onze SUNtip: Vaar met een traditionele boot over het meer van Bled, zodat je het kasteel en het eilandje vanaf het water kunt bewonderen!

Last minute herfstvakantie bestemmingen

Het meer van Bled is dé eyecatcher van Slovenië

Gardameer, Italië: heerlijk slenteren van dorpje naar dorpje

De herfst is ook aan het Gardameer één van de kleurrijkste seizoenen. Langzaamaan kleurt de omgeving geel en rood. De temperaturen zijn overdag nog aangenaam (zo’n 18 graden) en de dorpjes rondom het Gardameer zijn niet zo druk als in de zomer. Je zou dus wel kunnen zeggen dat het de perfecte setting is om rustig op ontdekking te gaan. Een herfstdag aan het Gardameer zorgt ook automatisch voor een romantische setting: de oevers die bedenkt zijn onder een gloed van warme kleuren, de stille en frisse lucht, tjirpende vogeltjes en knisperende voetstappen op de paden. Zwemmen in het Gardameer is misschien niet het beste idee in de herfst, maar een boottocht erover maken is zeker wel een aanrader. En natuurlijk is het eten hier ook verrukkelijk. Geniet ’s avonds met je gezin in een knus restaurantje, met uitzicht op het indrukwekkende meer, van een heerlijke pasta en je dag kan niet beter afgesloten worden!

Last minute herfstvakantie bestemmingen

Bootje varen over het Gardameer kan perfect in de herfst!

Last minute vliegvakanties

Natuurlijk kun je makkelijker en sneller met een vliegvakantie last minute naar de zon. In de volgende aantrekkelijke gebieden schijnt de zon nog volop in de herfstvakantie, ben je niet ver verwijderd van het strand en de zee en kun jij je zonnebril gerust opzetten.

Algarve, Portugal: de indrukwekkende kustlijnen

Het heeft een indrukwekkende kustlijn, prachtige (verborgen) stranden en culturele steden als Tavira en Portimão. We hebben het natuurlijk over de Algarve! Met een gemiddelde temperatuur van rond de 20 graden en nauwelijks neerslag, is het klimaat uitermate geschikt om heerlijk te vertoeven in het zuiden van Portugal. In de herfstvakantie zijn er nog genoeg stranddagen om aan je bruine kleurtje te werken. Sterker nog: de gunstige ligging van het plaatsje Lagos, (aan de Atlantische Oceaan en ten zuiden van het Monchique gebergte) zorgt ervoor dat dit in het najaar één van de zonnigste steden van Europa is. Wie weet geniet jij snel genoeg van een last minute vliegvakantie onder de Portugese zon. Ik zou ’t doen!

Onze SUNtip: Het Albufeira do Azibo natuurpark is in de herfst zeker het bezoeken waard, vanwege de vele trekvogels die hier vanuit Europa een tussenstop maken, voordat ze naar Afrika doorvliegen.

Last minute herfstvakantie bestemmingen

De zonsopkomst aan de kust zorgt voor een schitterend zicht

Italië: eilandhoppen in het zonnige zuidwesten

Ja, we zijn weer in Italië aanbeland. Dit keer op de vliegbestemmingen Sicilië en Sardinië. Deze eilanden worden volgens vele Italianen zelf het échte Italië genoemd. Dat komt vooral doordat het toerisme nog niet de overhand heeft genomen en het dus ook in de herfst wat rustiger is. Met een gemiddelde temperatuur van 22 graden op Sicilië én Sardinië zijn deze eilanden perfect voor heerlijke last minute strandvakanties. Het zeewater is in de herfst ook nog lekker warm, dus durf gerust een duik te nemen! Voor een gezellig stadsstrand zit je in Celafu op Sicilië gebakken, en voor een prachtig natuurstrand waar de zee nog blauwer lijkt dan op de Malediven, is Sardinië ‘the place to be’. Kan je niet kiezen tussen deze twee zonnige en ongerepte eilanden? Je kunt natuurlijk ook je last minute herfstvakantie naar beide eilanden combineren. Kom je er niet uit? Onze reisspecialisten helpen je graag verder.

Het stadsstrand van Celafu

Curaçao: zonnen en chillen op het strand

We sluiten dit lijstje af met het enige land buiten Europa. Op Curaçao kun je het hele jaar door goed vertoeven, dus ook in de herfstvakantie. En de temperatuur spant hier toch echt de kroon, namelijk 29°C gemiddeld! Het eiland behoort tot het Caraïbisch gebied en het is daarom niet meer dan logisch dat het hier altijd stralend weer is. In de herfstvakantie is er genoeg te doen, waardoor jij je geen moment hoeft te vervelen. Heb je zin om gewoon helemaal niks te doen? Dan is Curaçao natuurlijk uitermate geschikt. Net als de locals doe je dan gewoon lekker tempo doeloe, oftewel rustig aan. Een luie stranddag beleef je op één van deze 10 mooiste stranden van Curaçao. Veel plezier met het kweken van jouw jaloersmakende bruine huidskleur!

Last minute herfstvakantie bestemmingen

Zie jij jezelf hier al op het Cas Abao strand relaxen?

Waar ga jij in de herfstvakantie naartoe?

Zoals je leest, zijn er genoeg last minute herfstvakantie bestemmingen die op je staan te wachten! Het is alleen nog de vraag of je kiest voor een last minute autovakantie, of een last minute vliegvakantie. Wat de beslissing ook gaat worden, bij SUNtip vind je aantrekkelijke last minutes tot wel 4 dagen voor vertrek.

Geschreven door: Emiel Priem
Contentspecialist
Meer van Emiel Priem