6 minuten

De 10 mooiste stranden van Curaçao

Na regen komt zonneschijn en na hard werken komt… vakantie! Wanneer je de behoefte hebt om weer helemaal tot rust te komen en de zonneschijn in Nederland nog even op zich laat wachten, wat is dan beter dan Tempo Doeloe op de mooie stranden van het altijd warme en zonnige Curaçao te vertoeven? Juist ja: niets. Dat antwoord was vrij simpel, maar het antwoord op welke stranden je dan het beste kan neerstrijken, dát is een moeilijkere vraag. Het zijn er immers meer dan 30! Gelukkig wordt die vraag hier voor je beantwoord. Dit zijn de mooiste stranden van Curaçao.

1. Het mooiste strand van Curaçao: Grote Knip

Dit strand is nog lekker onaangetast. Geen boulevard, ligbedjes of strandbars, maar groene bomen, kliffen, wit zand en een strook helder blauw water. De Grote Knip is een prachtig, natuurlijk strand, dat niet alleen onder de toerist geliefd is. Ook de lokale bevolking komt hier graag voor een verkoelende duik. Bij de Grote Knip word je zowel boven als onder water op een prachtig plaatje getrakteerd. Daarom is de Grote Knip dus het mooiste strand van Curaçao!

mooiste-stranden-curacao_grote-knip

2. De goed bewaarde schoonheid van de Jan Thiel baai

Dit strand staat in redelijk contrast met de Grote Knip. Je vindt hier namelijk wel ligbedjes, een restaurant en zelfs toeristenresorts. Waarom staat het Jan Thiel dan toch zo hoog in de lijst? Omdat de schoonheid, ondanks alle moderne toevoegingen, goed bewaard is gebleven. De rieten parasols blenden naadloos tussen alle groene bomen en geven het strand zo zijn eigen charme. Plus: op dit strand kun je de zon op prachtige wijze zien zakken in de zee. Dat kan niet op elk strand en daarom verdient Jan Thiel deze plek in de mooiste stranden van Curaçao.

mooiste stranden curacao jan thiel

3. Het beschutte strand van Playa Lagun

Wanneer je langs Playa Lagun rijdt, word je blik meteen gevangen. Dit uitnodigende strand heeft een beschutte ligging tussen twee kliffen in. Het is daarom een goede schuilplek voor vissen. Je kan er dan ook uitstekend snorkelen of duiken. Met wat geluk zie je zelfs een schildpad. Opvallend is de rij vissersboten, maar na een duik in het water zal het je dan ook niet verbazen dat ze hier het water in gaan voor de visvangst. Die vangst kun je trouwens proeven bij het restaurant op de Westelijke klif. Verser kan niet!

Onze SUNtip: Leer duiken op vakantie!

mooiste-stranden-curacao_lagun_beach

4. Playa Porto Marie: populair bij gezinnen

In het westen ligt het strand Playa Porto Marie, dat bij gezinnen erg populair is. Het water loopt namelijk langzaam af. Ook bij duikers is dit strand erg populair. Playa Porto Marie is een van de beste duiklocaties op het eiland. Na de orkaan van 1999 zijn hier zogenaamde rifballen aangelegd, waar vissen in kunnen schuilen. Het onderwaterleven is hierdoor enorm levendig geworden. Houd je niet van duiken, dan is het hagelwitte zand en de turquoise zee genoeg om heerlijk op te zonnebakken. Echt één van de mooiste stranden van Curaçao dus!

mooiste stranden curacao porto marie

5. Vanuit je hotelkamer zo het strand van Piscadera Bay op

De baai van Piscadera, vlakbij Willemstad, is wonderschoon om te zien en heeft allerlei stranden. Deze behoren alleen wel vaak tot een hotel. Het voordeel is dan weer wel dat wanneer je bij één van die hotels verblijft, je zo het strand oploopt vanuit je kamer. Als we dan een SUNtip mogen geven: verblijf bij Marriott Beach Resort. Dat is een zeer goed verzorgd resort pal aan het strand, kamers met zeezicht en als kers op de taart geniet je van een infinity pool. Wie droomt daar nou niet van?

mooiste stranden curacao piscadera bay

6. Cas Abou: favoriet onder de locals

Het strand van Cas Abou is een paradijsje in een oase van groen. Het is een erg breed strand dat veel ruimte biedt. Plek genoeg dus om je gehuurde ligbedje lekker weg te zetten. Voor de kust ligt een vlot, dus je kunt er ook voor kiezen om te genieten van de zon terwijl je dobbert op het water. Tussendoor bestel je aan de bar een lekkere cocktail. Helemaal in Tempo Doeloe stijl. Geen wonder dat de lokale bevolking hier ook graag komt!

Onze SUNtip: Boek je accommodatie in Sint Willibrordus en je zit dichtbij Cas Abou

mooiste-stranden-curacao_cas-abou

7. de kalkstenen klippen van Playa Kalki

Playa Kalki is een prachtig zandstrand omgeven door kalkstenen klippen. Vandaar de naam van het strand. Het is een vrij rustig strand in de buurt van het Westpunt, dat door de kalkstenen klippen net wat anders oogt maar daardoor een fijne afwisseling biedt. Er is ook een duikschool en restaurant waar je kunt leren duiken en heerlijk kunt eten. Tevens is er een grote stijger die uitloopt over het water. Vanaf de stijger kan je het heldere water inkijken en alle leuke vissen zien zwemmen.

mooiste stranden curacao playa kalki

8. Ontdek een stukje geschiedenis bij Daaibooi Beach

Daaibooi Beach is over het algemeen een rustig strand, dat alleen in de weekenden wat drukker is. De locals trekken er dan naartoe, maar dat zorgt weer voor gezelligheid. Het water is er rustig en ondiep en daarom erg geschikt om te snorkelen of de kinderen erin te laten spelen. Het strand kent ook een stukje geschiedenis. Tijdens de koloniale periode diende dit strand als haven. Kleine bootjes gingen dan wat zout ophalen bij nabijgelegen plantages en vervolgens werd het zout vervoerd naar Willemstad voor verscheping naar Europa. Hier zijn nog sporen van te zien in de vorm van oude muren.

mooiste-stranden-curacao_daaibooi-beach

9. Playa Jeremi, de verborgen juweel

Een verborgen juweeltje, dat is hoe je Playa Jeremi kunt omschrijven. Het is een pittoresk strandje in een kleine inham. Op enkele parasols na zijn er geen enkele faciliteiten, maar dat doet het strand alleen ten goede. We bevelen je wel aan op het eind van de middag dit strand te bezoeken. Er is namelijk geen schaduw en het kan er behoorlijk warm worden. Maar als je even de drukte wil ontwijken, is dit strand ideaal voor jou en je reisgezelschap!

Onze SUNtip: Dit is de beste reistijd om optimaal van alle stranden op Curaçao te genieten

mooiste stranden curacao playa jeremi

10. Kleine Knip: groots in een prachtige onderwaterwereld

Aangezien de lijst mooiste stranden van Curaçao begint met de Grote Knip, is de Kleine Knip een passende afsluiter. Het is een geliefd familiestrand. Dus verwacht hier ook veel lokale families, met spelende kids en barbecues. Maar ach, dat geeft juist een gezellig sfeertje. Het strand ligt aan het begin van een groot koraalrif en is dus ook een uitstekende duiklocatie.

Onze SUNtip: Maak ook eens een dagtrip naar Klein Curaçao, een klein eiland dat aanvoelt als een waar strandparadijs!

mooiste-stranden-curacao_kleine-knip

Wat vind jij het mooiste strand van Curaçao?

Curaçao heeft heel veel mooie stranden die lekker ongerept zijn gebleven en voorzien zijn van alle gemakken. Na het zien van deze lijst heb je vast wel een idee welke stranden je het mooist vindt. Maar om het echt zeker te weten moet je ze toch in het echt bekijken. Bekijk daarom eens ons aanbod naar Curaçao of lees ter verdere inspiratie de 10 mooiste hotels van Curaçao aan het strand.

Geschreven door: Emiel Priem
Contentspecialist
Meer van Emiel Priem