6 min

De 10 mooiste stranden van Curaçao

Na regen komt zonneschijn en na noeste arbeid komt… vakantie! Wanneer je de behoefte hebt om weer helemaal tot rust te komen en de zonneschijn in Nederland nog even op zich laat wachten, wat is dan beter dan even Tempo Doeloe op de mooie stranden van het altijd warme en zonnige Curaçao te vertoeven? Juist ja: niets.

Dat antwoord was vrij simpel, maar het antwoord op welke stranden je dan het beste kan neerstrijken, dát is een moeilijkere vraag. Het zijn er immers meer dan 30! Gelukkig wordt die vraag hier voor je beantwoord. Dit zijn de mooiste stranden van Curaçao.

1. Het mooiste strand van Curaçao: Grote Knip

Dit strand is nog lekker onaangetast. Geen boulevard, ligbedjes of strandbars, maar groene bomen, kliffen, wit zand en een strook helder blauw water. De Grote Knip is een prachtig, natuurlijk strand, dat niet alleen onder de toerist geliefd is. Ook de lokale bevolking komt hier graag voor een verkoelende duik. De lefgozers (of -dames) onder ons kunnen die duik overigens ook maken vanaf één van de kliffen langs het water. Dit is dan ook een favoriete bezigheid van de lokale jeugd. Een klein stukje zwemmen verder vanaf het strand, vind je een mooi koraalrif. Bij de Grote Knip word je zowel boven als onder water op een prachtig plaatje getrakteerd. Daarom is de Grote Knip dus het mooiste strand van Curaçao.

mooiste stranden curacao grote knip

2. De Jan Thiel baai

Dit strand staat in redelijk contrast met de Grote Knip. Je vindt hier namelijk wel ligbedjes, een restaurant en zelfs toeristenresorts. Waarom staat het Jan Thiel dan toch zo hoog in de lijst? Omdat de schoonheid, ondanks alle moderne toevoegingen, goed bewaard is gebleven. De rieten parasols blenden naadloos tussen alle groene bomen en geven het strand zo zijn eigen charme. Plus: op dit strand kun je de zon op prachtige wijze zien zakken in de zee. Dat kan niet op elk strand en daarom verdient Jan Thiel deze plek in de mooiste stranden van Curaçao!

mooiste stranden curacao jan thiel

3. Playa Lagun

Wanneer je langs Playa Lagun rijdt, wordt je blik meteen gevangen. Dit uitnodigende strand heeft een beschutte ligging tussen twee kliffen in. Het is daarom een goede schuilplek voor vissen. Je kan er dan ook uitstekend snorkelen of duiken. Met wat geluk zie je zelfs een schildpad. Opvallend is de rij vissersboten, maar na een duik in het water zal het je dan ook niet verbazen dat ze hier het water ingaan voor de visvangst. Die vangst kun je trouwens proeven bij het restaurant op de westelijke klif. Verser kan niet.

mooiste stranden curacao playa lagun

4. Playa Porto Marie

In het westen ligt het strand Playa porto Marie, dat bij gezinnen erg populair is. Het water loopt namelijk langzaam af. Ook bij duikers is dit strand erg populair. Playa Porto Marie is een van de beste duiklocaties op het eiland. Na de orkaan van 1999 zijn hier rifballen aangelegd, waar vissen in kunnen schuilen. Het onderwaterleven is hierdoor enorm levendig geworden. Houd je niet van duiken, dan is het hagelwitte zand en de turquoise zee genoeg om het oog te strelen. Echt een van de mooiste stranden van Curaçao dus.

mooiste stranden curacao porto marie

5. Piscadera Bay

De baai van Piscadera, vlakbij Willemstad, is wonderschoon om te zien en zit vol met allerlei stranden. Deze behoren vaak echter wel tot een hotel. Voordeel is dan weer wel, wanneer je bij een van die hotels verblijft, je zo het strand oploopt vanuit je kamer. Als we dan een SUNtip mogen geven: verblijf bij Marriott Beach Resort. Een zeer goed verzorgd resort pal aan het strand, kamers met zeezicht en infinity pool (wie droomt daar nou niet van). Beoordeeld met een 8,8!

mooiste stranden curacao piscadera bay

6. Cas Abou

Het strand van Cas Abou is een paradijsje in een oase van groen. Het is een erg breed strand dat veel ruimte biedt. Plek genoeg dus om je gehuurde ligbedje lekker weg te zetten. Voor de kust ligt een vlot, dus je kunt er ook voor kiezen te genieten van de zon terwijl je dobbert op het water. Tussendoor bestel je aan de bar een lekkere cocktail. Helemaal Tempo Doeloe. Geen wonder dat de lokale bevolking hier ook graag komt!

mooiste stranden curacao cas abou

7. Playa Kalki

Playa Kalki is een prachtig zandstrand omgeven door kalkstenen klippen. Vandaar de naam van het strand. Het is een vrij rustig strand in de buurt van het westpunt, dat door de kalkstenen klippen net wat anders oogt, maar daardoor een fijne afwisseling biedt. Er is ook een duikschool en restaurant aanwezig. Tevens is er een grote stijger die uitloopt over het water. Vanaf de stijger kun je het heldere water inkijken en alle leuke vissen zien zwemmen.

mooiste stranden curacao playa kalki

8. Daaibooi Beach

Daaibooi Beach is over het algemeen een rustig strand, dat alleen in de weekenden wat drukker is. De locals trekken er dan naartoe, maar dat zorgt weer voor gezelligheid. Het water is er rustig en ondiep en daarom erg geschikt om te snorkelen. Het strand kent ook een stukje geschiedenis. Tijdens de koloniale periode diende dit strand als haven. Kleine bootjes gingen dan wat zout ophalen bij nabijgelegen plantages en vervolgens werd het zout vervoerd naar Willemstad voor verscheping naar Europa. Hier zijn nog sporen van te zien in de vorm van oude muren. Ook uit de Tweede Wereldoorlog zijn nog sporen te vinden. De Amerikanen hebben Curaçao toen beschermd tegen de Duitsers.

mooiste stranden curacao daaibooi

9. Playa Jeremi

Een verborgen juweeltje, dat is hoe je Playa Jeremi zou kunnen omschrijven. Het is een pittoresk strandje in een kleine inham. Op enkele parasols na zijn er geen enkele faciliteiten, maar dat doet het strand alleen ten goede. We bevelen je wel aan op het eind van de middag dit strand te bezoeken. Er is namelijk geen schaduw verder en het kan er behoorlijk warm worden.

mooiste stranden curacao playa jeremi

10. Kleine knip

Aangezien de lijst mooiste stranden van Curaçao begint met de Grote Knip, is de Kleine Knip een passende afsluiter. Het is een geliefd familie strand. Dus verwacht hier ook veel lokale families, met spelende kids en barbecues. Maar ach, dat geeft juist een gezellig sfeertje. Het strand ligt aan het begin van een groot koraalrif en biedt zo dus ook een uitstekende duiklocatie.

mooiste stranden curacao kleine knip

Wat vind jij het mooiste strand van Curaçao?

Curaçao heeft heel veel mooie stranden. Stranden die lekker ongerept zijn gebleven en stranden voorzien van alle gemakken. Na het zien van deze lijst heb je vast wel een idee welke stranden je het mooist vindt. Maar om het echt zeker te weten moet je ze toch in het echt bekijken. Bekijk daarom eens ons aanbod naar Curaçao of lees ter verdere inspiratie: De 10 mooiste hotels van Curaçao aan het strand.

Geschreven door: Kevin
Contentspecialist
Meer van Kevin