3 minuten

6 indrukwekkende bezienswaardigheden in Dubrovnik

Een relaxte sfeer, prachtige stranden met kraakhelder water en sfeervolle steden, dat is wat je kunt verwachten van een vakantie naar Kroatië. Eén van die steden is Dubrovnik. Om je alvast wat op weg te helpen heb ik de 6 meest bijzondere bezienswaardigheden in Dubrovnik voor je op een rijtje gezet!

1. Bewonder de Betina Cave

Het strand bij de Betina grot is een toeristische trekpleister. Deze bezienswaardigheid ligt een stukje buiten het centrum van Dubrovnik en is wat lastiger te bereiken. Het makkelijkst en leukst is om over het water met de kano te gaan, deze kun je huren in het centrum. Eenmaal aangekomen op het strandje geniet je van een mooi uitzicht over zee. Het strandje is niet erg groot, ongeveer 30 bij 30 meter. Als je de grot wil bezoeken raad ik dan ook aan om vroeg te gaan om de drukte te vermijden.

Onze SUNtip: Dit zijn de 7 mooiste stranden van Kroatië

bezienswaardigheden cave dubrovnik

2. Steek over naar Lokrum eiland

De volgende bezienswaardigheid ligt niet helemaal in Dubrovnik, maar is vanuit de stad wel goed te bereiken. Na een boottochtje van 15 minuten sta je namelijk al op het Lokrum eiland. Hier ontsnap je even aan de drukte van de stad. Op het eiland geniet je van prachtige natuur en het staat bekend om de vele pauwen die er rondlopen. Verder vind je er een botanische tuin, een oud klooster en ruïnes van een fort. Je kunt je hier dus prima een dagje vermaken!

eiland dubrovnik bezienswaardigheden

3. Bezoek de kerk van Saint Blaise

Wanneer je door de stad aan het wandelen bent, is deze bezienswaardigheid in Dubrovnik zeker niet te missen! De grote kerk van Saint Blaise is erg indrukwekkend. De buitenkant is versierd met mooie beelden en ook de binnenkant is bijzonder om te zien. Wanneer je naar boven kijkt zie je namelijk prachtige schilderingen. Een bezoekje aan deze bezienswaardigheid is helemaal gratis, dus ik zou er zeker even binnenstappen.

Onze SUNtip: Met deze tips haal je het meest uit jouw vakantie naar Kroatië

dubrovnik sint blaise kerk bezienswaardigheden

4. Maak een wandeling over de standsmuren

De stad van Dubrovnik is omringd door eeuwenoude stadsmuren. Je kunt letterlijk een rondje om de stad heen lopen. De wandeling is zo’n twee kilometer lang en tijdens het lopen kom je langs een aantal forten. Je kunt bij verschillende stadspoorten beginnen, zoals naast de St. Saviour’s kerk en naast de St. Luke’s kerk.

stadsmuren dubrovnik

5. Ga met de kabelbaan naar Mount Srđ

Als je alle bezienswaardigheden van Dubrovnik in één keer wil zien is Mount Srđ de plek waar je moet zijn. Vanuit dit uitzichtpunt kijk je uit over het oude centrum van de stad, maar ook zie je de blauwe zee met het eiland Lokrum. Als je een huurauto hebt kun je hier met de auto heen en kosteloos parkeren. Een andere leuke manier om bovenaan te komen is met de kabelbaan. Of trek jij je wandelschoenen aan en begin je te voet aan de tocht?

Onze SUNtip: Er valt natuurlijk veel meer te doen in Kroatië, ontdek hier mijn tips

kabelbaan bezienswaardigheden

6. Voor de Game of Thrones fans: Rector’s Palace

Midden in Dubrovnik vind je de volgende bezienswaardigheid: Rector’s Palace. Misschien komt dit paleis je wel bekend voor en dat kan kloppen! In het paleis zijn namelijk delen van Game of Thrones opgenomen. Het Cultureel Historisch Museum van de stad bevindt zich ook in het paleis, er valt dus genoeg te ontdekken. Voor deze bezienswaardigheid heb je wel entreekaartjes nodig, deze kun je via deze website kopen.

game of thrones dubrovnik

Tijd om de koffers te pakken en deze 6 bezienswaardigheden in Dubrovnik te bezoeken!

Of je nu een grote Game of Thrones fan bent, of houdt van verborgen strandjes en groene eilandjes, in deze stad vind je het allemaal! Dubrovnik is een stad met veel bezienswaardigheden, maar deze  moet jij zeker gezien hebben. Op vakantie naar Kroatië? Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Sanne van der Stelt
Reisspecialist
Meer van Sanne van der Stelt