4 minuten

Waar schijnt de zon in november? De 8 beste bestemmingen

In november is het volop herfst in Nederland. De wintertijd is begonnen, de dagen worden onstuimiger en het blad valt van de bomen. Hoog tijd dus om de zon weer op te zoeken! In november zijn er prachtige zonnige bestemmingen waar het lekker warm is. Dit zijn 8 bestemmingen voor een geslaagde zonvakantie in november!

1. Dubai

In Dubai wordt het eigenlijk nooit koud, dus ook niet in november! Dat is ook niet zo gek als je je bedenkt dat deze miljoenenstad in de Grote Arabische Woestijn ligt. Hier vind je de Burj Khalifa, het hoogste gebouw van de wereld (maar liefst 828 meter hoog!), luxueuze winkels en hotels en diverse waterparken. En ook met de stranden zit je met een zonvakantie in november in Dubai goed. Brede witte zandstranden en een azuurblauwe zee maken Dubai tot een populaire strandbestemming. Doordat er kunstmatige eilanden zijn aangelegd, zoals de bekende palmeilanden, zijn vele kilometers extra kustlijn ontstaan. Ideaal!

 • Maximale temperatuur: In november kan het hier makkelijk 31°C worden
 • Zonuren: In november schijnt de zon 9 uur per dag
 • Zeewater temperatuur: In november is de temperatuur van het zeewater 29°C

waar-schijnt-de-zon-in-november_dubai

2. Cyprus

Sommigen zullen zeggen dat Cyprus geen zonbestemming in november is, omdat het ‘maar liefst’ 5 dagen regent. Maar toch vinden wij dat Cyprus in dit rijtje thuishoort! Want met 22 graden is het op dit mediterrane eiland goed vertoeven! Helderblauw water en uitgestrekte zandstanden wisselen af voor authentieke, historische dorpjes vol cultuur. Ga bijvoorbeeld op zoek naar de rots van Aphrodite en ontdek de blauwe wateren vanaf de boot. Nog niet overtuigd? Lees dan hier over de Cyprus bezienswaardigheden en tips. Ik zou ’t doen!

 • Maximale temperatuur: In november wordt het op Cyprus 22°C
 • Zonuren: In november schijnt de zon 6-7 uur per dag
 • Zeewater temperatuur: In november is de temperatuur van het zeewater 23°C

waar-schijnt-de-zon-in-november_cyprus

3. Gambia

Misschien is Gambia niet de eerste bestemming waar je aan denkt bij zonvakantie in november. Toch is deze Afrikaanse bestemming een goed idee. In november start daar namelijk de drogere periode, waardoor de temperatuur ook aangenaam is. Tel daar de vriendelijke bevolking, die heerlijke Gambiaanse stranden, verschillende natuurparken en de kleurrijke markten bij op en je hebt een perfecte vakantie in november te pakken! Kom jij thuis met een handgemaakte sieraad of met een rieten mand?

 • Maximale temperatuur: In november wordt het in Gambia 32°C
 • Zonuren: In november schijnt de zon 10 uur per dag
 • Zeewater temperatuur: In november is de temperatuur van het zeewater 28°C

waar-schijnt-de-zon-in-november_gambia

4. Dominicaanse Republiek

Op de Dominicaanse Republiek schijnt de zon volop in november; eigenlijk zolang het licht is. En dat komt goed uit, want een bezoek aan één van de vele hagelwitte stranden mag niet ontbreken. Leg je handdoek neer en geniet van de zon en de zee of wandel over het kilometerslange strand van Punta Cana. Nog beter: ga op ontdekkingstocht naar verborgen baaitjes. Dan lijkt het of je even helemaal alleen op de wereld bent! Vergeet ook zeker je snorkelset niet mee te nemen om de prachtige onderwaterwereld van de Dominicaanse Republiek te ontdekken. Spot jij die ene vis die je nog nooit in het echt hebt gezien?

 • Maximale temperatuur: In november wordt het op de Dominicaanse Republiek 29°C
 • Zonuren: In november schijnt de zon 9 uur per dag
 • Zeewater temperatuur: In november is de temperatuur van het zeewater 28°C

waar-schijnt-de-zon-in-november_dominicaanse-republiek

5. Mexico

Natuurlijk, Mexico mag niet ontbreken in het lijstje van zonnige vakantiebestemmingen in november! Het land is namelijk het hele jaar door aangenaam om te bezoeken. Het voordeel van in november op vakantie gaan naar Mexico is het feit dat dan het droge seizoen begint, dus je hebt geen regenachtige dagen! Ideaal om een bezoek te brengen aan de Maya tempels, cenotes, bountystranden op het schiereiland Yucatan en het Bacalar meer. Lees deze tips om je vakantie naar Mexico onvergetelijk te maken!

 • Maximale temperatuur: In november wordt het in Yucatan, Mexico 31°C
 • Zonuren: In november schijnt de zon 8 uur per dag
 • Zeewater temperatuur: In november is de temperatuur van het zeewater 26°C

waar-schijnt-de-zon-in-november_mexico

6. Kaapverdië

Kaapverdië, ook wel bekend als de Kaapverdische Eilanden of Cabo Verde, zijn een eilandengroep van tien eilanden voor de kust van Senegal en Gambia. Door de vele eilanden heb je heel veel stranden waar je geniet van de zon in november. Er is ook een frisse wind aanwezig, waardoor het aangenaam is om de hele dag te zwemmen, te zonnen en rond te kijken. Verder is het ook echt de moeite waard om de relaxte Kaapverdische levensstijl op bijvoorbeeld de eilanden Sal of Boa Vista te ontdekken, dat de Morabeza wordt genoemd. Stress komt op de Kaapverdische Eilanden niet voor!

 • Maximale temperatuur: In november wordt het op de Kaapverdische Eilanden 28°C
 • Zonuren: In november schijnt de zon 8 uur per dag
 • Zeewater temperatuur: In november is de temperatuur van het zeewater 26°C

waar-schijnt-de-zon-in-november_kaapverdie

7. Marokko

Op naar de Marokkaanse zon in november? Marrakech is de bekendste toeristische trekpleister van Marokko en staat bekend om de traditionele markten, de oude binnenstad en indrukwekkende gebouwen. Om een Duizend-en-een-nacht gevoel te beleven zit je in de hoofdstad wel goed. Wil je meer de warmte, zee, strand en zon opzoeken in november, moet je richting Agadir gaan. Het is een grote badplaats dat voor iedere leeftijd volop entertainment heeft te bieden. Klinkt goed, toch?

 • Maximale temperatuur: In november wordt het in Marokko 22°C
 • Zonuren: In november schijnt de zon 9 uur per dag
 • Zeewater temperatuur: In november is de temperatuur van het zeewater 29°C

waar-schijnt-de-zon-in-november_marokko

8. Mauritius

Ah, weer zo’n magisch eiland! Op Mauritius schijnt de zon maar liefst 10 uur per dag! Dit veelzijdige eiland is vooral populair bij stellen voor een huwelijksreis. Maar ook zonaanbidders genieten hier volop. Combineer bijvoorbeeld een dagje strand met cultuur snuiven in Port Louis en wateractiviteiten zoals snorkelen en duiken. Ook vind je hier meer dan 900 verschillende plantensoorten, die je in Black Forest National Park spot. Vergeet je trouwens niet goed in te smeren met goede zonnebrandcrème, want de zonkracht op Mauritus is extreem hoog, namelijk UV-index 10!

 • Maximale temperatuur: In november wordt het op Mauritius 26°C
 • Zonuren: In november schijnt de zon 10 uur per dag
 • Zeewater temperatuur: In november is de temperatuur van het zeewater 26°C

waar-schijnt-de-zon-in-november_mauritius

Deze 8 landen zijn perfect voor een zonvakantie in november

November is een perfecte maand om op vakantie te gaan naar de zon. Lekker de warmte opzoeken, vitamine D opdoen en genieten maar. Natuurlijk schijnt de zon in november op veel meer plekken, maar dit zijn wat ons betreft de favorieten. Welke bestemming kies jij? Bekijk alle zonvakantiebestemmingen en verzeker jezelf van een onvergetelijke vakantie met SUNtip!

Geschreven door: Emiel Priem
Contentspecialist
Meer van Emiel Priem