3 minuten

Mexico vakantie – tips voor een onvergetelijke reis!

Schitterende stranden, bijzondere natuurverschijnselen, een rijke cultuur, en natuurlijk een fantastisch klimaat. Een vakantie naar Mexico is voor velen een droom! Het is zo’n veelzijdige bestemming… Waar ga je beginnen? Met deze Mexico vakantie tips kom jij vast en zeker al een heel eind, en boek jij binnen de kortste keren die gedroomde reis naar Mexico!

Dit zijn de populairste gebieden

Mexico is bijna 50 keer groter dan Nederland, er valt dus enorm veel te ontdekken. Toch zijn de volgende twee gebieden het populairst, en wij snappen wel waarom!

Yucatan

Het schiereiland Yucatan, aan de oostkust van Mexico, is een tropisch paradijs. Schitterende bountystranden met bijbehorende azuurblauwe zee vind je hier in overvloed. Ben jij een liefhebber van luxe All Inclusives, waar het je aan niets zal ontbreken? Dan is Cancun één van de vakantie Mexico tips voor jou. Ook Playa del Carmen heeft talloze mooie hotels, grenzend aan de parelachtige stranden. Het is de ideale thuisbasis tijdens jouw vakantie in Mexico. Vanuit deze hotels ben je namelijk zo bij alle mooie bezienswaardigheden in de regio.

Mexico vakantie tips

Westkust

Aan de andere kant van Mexico vind je een ander prachtig vakantiegebied, namelijk de Westkust van Mexico. Met Puerto Vallarta als meest bekende plek in deze regio. Het heeft niet alleen heerlijke stranden, maar ook de binnenstad is een van de tips voor Mexico. Kleurrijk, veilig, en levendig. Bekijk de bijzondere architectuur of wandel langs de moderne boulevard met de vele restaurants en leuke bars. Ben je op zoek naar avontuur? Boek dan een excursie en wie weet spot jij de machtige walvissen, die in de baai van Banderas, bij Puerto Vallarta rondzwemmen.

Mexico vakantie tips

Dit moet je zien

Ben je op zoek naar tips Mexico, dan wil je natuurlijk weten welke bezienswaardigheden je absoluut niet mag missen tijdens jouw vakantie. We hebben de drie populairste bezienswaardigheden hieronder beschreven

Cenotes

Een cenote is een poel met kraakhelder water die in een grot verscholen ligt. Yucatan telt ongeveer 3000 cenotes, dus geen enkele is hetzelfde. Een van de aanvullende tips voor Mexico is: huur een auto! De wegen zijn in Yucatan goed begaanbaar, en zo vind je gemakkelijk de mooiste en minder toeristische cenotes. Ze worden namelijk gewoon met bordjes langs de weg aangegeven. Zo kun jij op één dag, in meerdere cenotes een frisse duik nemen. Ik zou ’t doen!

Mexico vakantie tips

Maya Tempels

Dat Mexico een rijk verleden kent, is te zien aan de Maya Tempels. Super uniek en echt iets wat je niet mag missen! Coba is bijvoorbeeld een plek met een eeuwenoud Maya complex midden in de jungle. Vanuit je hotel in Playa del Carmen of Riviera Maya, is deze plek het beste aan te reizen. Beklim jij alle treden om boven op de tempel te genieten van een eindeloos uitzicht over de tropische jungle?

mexico vakantie tips

Bacalar

Zoiets als Bacalar heb je nog nooit gezien… Dit is natuur op z’n mooist! Dit meer in Yucatan is blauwer dan blauw en een van de beste reistips Mexico. Je kunt ervoor kiezen om met een zeilbootje dit meer over te varen, of zelf de handen uit de mouwen te steken en al kajakkend te genieten van deze prachtige omgeving. Wauw!

Mexico vakantie tips

Dit is de beste reistijd voor Mexico

Oké, je hebt de knoop doorgehakt. Je gaat naar Mexico! Maar wanneer is de beste reistijd? Mexico heeft een tropisch klimaat, waardoor het hier bijna altijd rond de 30°C is. Wel kent Mexico een regenseizoen en een droogseizoen. Dit droge seizoen is van november tot en met april, en qua klimaat dus perfect. Wel is deze periode ook het hoogseizoen, wat betekent dat de prijzen flink omhoogschieten. Kies je voor de andere maanden, dan is het wat rustiger en goedkoper, maar heb je wel meer kans op een regenbui tijdens je vakantie.

Dit zijn hoteltips in Mexico

Het land zelf is natuurlijk al om door een ringetje te halen, maar uiteraard is de vakantie niet compleet zonder piekfijn hotel. Als je bij een van de volgende hotels verblijft, weet je in ieder geval zeker dat het goed is.

Xcaret

Dit nieuwe hotel in Playa del Carmen is een echte topper! Met 9 restaurants, 8 bars, toegang tot verschillende natuurparken en een fantastische service, is dit een hotel waar je nooit meer weg wil! Onze reisspecialist Simone heeft het met eigen ogen kunnen zien, en ze kan niet anders dan Xcaret van harte aanbevelen. Ik zou ’t doen!

Mexico vakantie tips

Bekijk hier meer foto’s van Xcaret

Wyndham Viva Azteca

Direct aan het spierwitte strand, ruime kamers en enkel lovende recensies: genieten is bij Wyndham Viva Azteca gegarandeerd! Het personeel is supervriendelijk en doet er alles aan om jou te laten genieten. Daarbij is het eten ook nog eens erg lekker en het is hier elke dag weer brandschoon. Klinkt fantastisch, toch?!

Mexico vakantie tips

Bekijk hier meer foto’s van Wyndham Viva Azteca

Vakantie Mexico tips

Zie jij jezelf al genieten van de bountystranden, mooie natuur en cultuur van Mexico, of twijfel je nog over het maken van die mooie verre reis? Om deze vijf redenen moet je het gewoon doen! Boek jouw reis naar Mexico bij SUNtip. Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Nadine
Contentspecialist
Meer van Nadine