4 minuten

Waar is het warm in oktober? 9 ideale zonvakantie bestemmingen

Oktober is een echte kantelmaand. Het is de maand waar de temperaturen kouder worden in ons eigen land en de herfst zijn intrede doet. Om de zomer nog langer vast te houden kiezen veel reisliefhebbers ervoor om in oktober te genieten van een heerlijke zonvakantie. Omdat de kinderen ook nog eens vrij zijn in de herfstvakantie, is oktober bij uitstek een fijne maand om op vakantie te gaan. Maar waar kun je het beste naartoe om te genieten van zon, zee en strand? Dit zijn onze tips voor een warme bestemming in oktober.

Gran Canaria

Op Gran Canaria schijnt de zon vrijwel elke dag! En dat op slechts 4,5 uur vliegen. Doordat Gran Canaria dichtbij Afrika ligt, is het klimaat namelijk gunstig. Gran Canaria is super veelzijdig en heeft voor ieder reisgezelschap iets te bieden. Een All Inclusive met de kinderen? Check! Een romantische vakantie voor jullie samen? Ook dan is Gran Canaria de perfecte bestemming.

Hoe warm is het in oktober op Gran Canaria?

  • Minimale temperatuur: 21 °C
  • Maximale temperatuur: 24 °C
  • Temperatuur zeewater: 24 °C

Bekijk alle vakanties naar Gran Canaria

Waar is het warm in oktober - Gran Canaria

De duinen van Maspalomas. De wandeling op zich is al een hele beleving

Sicilië

Op het prachtige Sicilië vertoef je ook in oktober nog heerlijk onder de Italiaanse zon! En dat je hier ook een goed verblijf tegemoet gaat, blijkt wel uit de fantastische accommodaties, vele activiteiten en de mooiste azuurblauwe baaien die je hier tegenkomt. Beklim bijvoorbeeld de vulkaan de Etna, struin door de charmante dorpjes of geniet van de eeuwenoude overblijfselen uit de Griekse en Romeinse tijd.

Hoe warm is het in oktober op Sicilië?

  • Minimale temperatuur: 17 °C
  • Maximale temperatuur: 22 °C
  • Temperatuur zeewater: 23 °C

Bekijk alle vakanties naar Sicilië

Zonvakantie in oktober - Sicilie

Het amfitheater van Taormina met op de achtergrond ”de Etna”

Griekenland (Kos en Kreta)

Genieten van de heerlijke Griekse keuken in oktober, met fijne temperaturen en veel zon? Dan ga je een plezierige zonvakantie beleven op Kreta of Kos. Dit zijn de warmste eilanden van Griekenland en een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een zonvakantie in oktober. Kos staat bekend om zijn uitstekende fietsfaciliteiten. Fietsen langs de kust met de zon op je gezicht, heerlijk toch?! Kreta is ontzettend veelzijdig. Geniet van de gezellige dorpjes, vele stranden en waanzinnige natuur. Met de volgende temperaturen gaat jouw Griekse vakantie in oktober helemaal goed komen:

Hoe warm is het in oktober op Kos?

  • Minimale temperatuur: 20 °C
  • Maximale temperatuur: 22 °C
  • Temperatuur zeewater: 26 °C


Hoe warm is het in oktober op Kreta?

  • Minimale temperatuur: 19 °C
  • Maximale temperatuur: 22 °C
  • Temperatuur zeewater: 25 °C
Waar is het warm in oktober - Griekenland

De prachtige Balos Baai op Kreta

Cyprus

Ben je op zoek naar een zonzekere bestemming in Europa? Dan is Cyprus een goed plan! Op Cyprus schijnt de zon maar liefst 340 dagen per jaar. Op Cyprus vind je fijne zandstranden, met een azuurblauwe zee om even lekker tot rust te komen. Cyprus staat ook bekendom zijn rijke cultuur en bijzondere bezienswaardigheden. Zo staat de havenstad Paphos op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Je bevindt je hier in een groot museum! En wil je een bezoek brengen aan het mooie en moderne Limassol? Ik zou ’t doen!

Hoe warm is het in oktober op Cyprus?

  • Minimale temperatuur: 21 °C
  • Maximale temperatuur: 26 °C
  • Temperatuur zeewater: 24 °C

Bekijk alle vakanties naar Cyprus

Limassol - Cyprus

Aan de promenade van Limassol geniet je van een romantische zonsondergang

De Nederlandse Antillen

Als wij zeggen parelwitte stranden, een helderblauwe zee en fantastische temperaturen, komen de Nederlandse Antillen vast als eerste in je op. En dat is helemaal terecht! Want de eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao zijn toch wel echte bucketlist bestemmingen. Voor de echte Caribische sfeer, gezelligheid en veelzijdigheid is Curaçao de perfecte vakantiebestemming voor jou. Ook sfeervol, maar wel een stuk rustiger, zijn de eilanden Aruba en Bonaire. Bonaire heeft een bijzondere onderwaterwereld, waardoor veel duikers dit eiland jaar in jaar uit weten te vinden. Maar niet alleen onder water, de natuur boven water is ook een genot om te bekijken. Aruba is een mooie combinatie van Curaçao en Bonaire. Aruba is een gezellige vakantiebestemming, met prachtige natuur, bezienswaardigheden en met een ruime keuze uit accommodaties. Tja… en de stranden? Die zijn op alle eilanden droomachtig mooi!

Hoe warm is het in oktober op de Nederlandse Antillen?

  • Minimale temperatuur: 28 °C (Curaçao) | 24 °C (Aruba) | 24 °C (Bonaire)
  • Maximale temperatuur: 29 °C (Curaçao) | 33 °C (Aruba) |32 °C (Bonaire)
  • Temperatuur zeewater: 28 °C (Curaçao & Aruba) | 29 °C (Bonaire)

Wil je zelf ook graag naar de Nederlandse Antillen? Maar weet je nog niet welk eiland je moet kiezen? Lees onze eerder geschreven artikelen over de bijzondere ABC-eilanden:

Zonvakantie oktober - Aruba, Bonaire, Curacao

De stranden? Die zijn op alle eilanden van grote schoonheid

Cuba

Het land van rum, sigaren en oldtimers: Cuba! Wanneer je aankomt op Cuba, word je spontaan vrolijk! De goedlachse inwoners, de pastelkleurige huizen, de heerlijke salsamuziek en de prachtige architectuur zorgen ervoor dat je eigenlijk voor altijd op Cuba wilt blijven. Ondanks dat het land aan het veranderen is, zijn alle authentieke kenmerken nog volop aanwezig. Aangevuld met de prachtige stranden en wonderschone natuur is Cuba een uitstekende keuze voor jouw zonvakantie in oktober!

Hoe warm is het in oktober op de Cuba?

  • Minimale temperatuur: 22 °C
  • Maximale temperatuur: 31 °C
  • Temperatuur zeewater: 27 °C

Bekijk hier alle vakanties naar Cuba

Waar is het warm in oktober - Cuba

Alles klopt in Cuba: Van de vrolijke kleuren tot aan de prachtige architectuur

Marokko

Of je nu fan bent van de heerlijke kruidige keuken, architectonische hoogstandjes of het liefst een zonvakantie en stedentrip combineert: Marokko heeft voor iedere reiziger veel te bieden. En zodra je het vliegtuig uitstapt, heb je het gevoel in een echt sprookje te stappen. Het is een prachtige bestemming. Denk bijvoorbeeld aan geurige muntthee, aan kleurrijke souks, majestueuze moskeeën, uitgestrekte valleien en enorme zandvlaktes. Wedden dat je niet kan stoppen met foto’s schieten?

Hoe warm is het in oktober in Marokko?

  • Minimale temperatuur: 19 °C
  • Maximale temperatuur: 26 °C
  • Temperatuur zeewater: 22 °C

Bekijk alle vakanties naar Marokko

Waar is het warm in oktober - Marokko

De souks (markten) zijn een ware sensatie voor de neus

Egypte

Het intrigerende en eeuwenoude Egypte, ook wel het land van de farao’s genoemd, is nog een perfecte bestemming voor jouw zonvakantie in oktober. De cultuurschatten uit het verleden zijn vandaag de dag nog steeds goed zichtbaar. Maar Egypte is ook het land van de Rode Zee, de warme stranden, relaxte badplaatsen, gezellige stadjes met marktkraampjes en een betoverende onderwaterwereld. Als ze ergens de behoefte van de toerist goed begrijpen is het hier wel. Het bieden van de perfecte All Inclusive formule hebben ze bijna tot kunst verheven.

Hoe warm is het in oktober in Egypte?

  • Minimale temperatuur: 22 °C
  • Maximale temperatuur: 31 °C
  • Temperatuur zeewater: 27 °C

Bekijk alle vakanties naar Egypte

Waar is het warm in oktober - Egypte

Duik in de Rode Zee

Kaapverdische Eilanden

De Kaapverdische Eilanden, ook wel Kaapverdië genoemd, is zo’n heerlijke tropische bestemming waar jij geniet van de prachtige bountystranden en de fijne cultuur. Op zeven uur vliegen vanuit Nederland dompel je jezelf onder in de morabeza. ‘De wat…?’, horen we je nu denken. Het is de relaxte, gezellige en ongedwongen leefstijl van de Kaapverdianen. Op bijna ieder eiland kun je volop genieten van het zeeleven. Duiken, snorkelen, wind- en kitesurfen, diepzeevissen en zeilen. Op de Kaapverdische Eilanden kan het allemaal!

Hoe warm is het in oktober op de Kaapverdische Eilanden?

  • Minimale temperatuur: 26 °C
  • Maximale temperatuur: 28 °C
  • Temperatuur zeewater: 27 °C

Bekijk alle vakanties naar de Kaapverdische Eilanden

Santa Maria strand - Sal

Het Santa Maria strand is een van de meest iconische stranden van Kaapverdië

Waar is het warm in oktober? Hier dus!

Oktober is een perfecte maand om op vakantie te gaan naar een zonnige en warme bestemming, zonder dat je hiervoor per se lang hoeft vliegen. Ook in Europa zijn er in oktober genoeg bestemmingen waar jij Vitamine D kan opdoen! Welke bestemming kies jij? Bekijk nu alle zonvakantiebestemmingen voor oktober.

Geschreven door: Niels van Rijsbergen
Contentspecialist
Meer van Niels van Rijsbergen