5 minuten

6x waarom je Bonaire écht eens moet bezoeken!

Zeggen wij de Nederlandse Antillen, dan denk jij waarschijnlijk direct aan Aruba of Curaçao. Dit zijn tevens de meestbezochte eilanden van het ‘andere stukje Nederland’. Maar vergeet het paradijs Bonaire niet! Dit fantastische eiland is een perfecte plek om jouw volgende vakantie te vieren. Hier heb je namelijk nog echt het idee dat je jouw vakantiebestemming deelt met maar een paar mensen! Dit eiland is in tegenstelling tot de andere Antilliaanse eilanden geen apart land, maar een bijzondere gemeente van Nederland. In dit blog nemen we je mee waarom Bonaire zo’n bijzonder plekje is en waarom Bonaire echt een plek op jouw bucketlist verdient.

Duikparadijs

Bonaire is vooral bekend onder duikers. En ja, dit is ook zeker de reden waarom toeristen dit eiland bezoeken. Het is natuurlijk niet voor niets dat je op iedere kentekenplaat ’diver’s paradise’ ziet staan. De onderwaterwereld van Bonaire is bijzonder met prachtige en ongerepte koraalriffen, zeedieren en helderblauw water. Duiken is hier mogelijk voor alle type duikers, ff je nu beginner bent of al heel ervaren. Zo goed als ieder hotel beschikt dan ook over een afspoelbak voor je kleding en materialen voor het duiken. Blijf je liever dichterbij het oppervlak? Dan is snorkelen een echte aanrader. Ook dan krijg je een goed beeld van deze prachtige onderwaterwereld. Dieren die je hier als duiker of snorkelaar ongetwijfeld tegenkomt zijn zeeschildpadden. Er zijn meerdere soorten die je hier tussen de tropische vissen kunt spotten. Duiken of snorkelen op Bonaire? Ik zou ’t doen!

Duiken op Bonaire? Ik zou 't doen

Duiken op Bonaire? Ik zou ’t doen

Washington Slagbaai Nationaal Park

Een must om te bezoeken tijdens je vakantie naar Bonaire is het Washington Slagbaai Nationaal Park. Dit voor Bonaire belangrijke, bergachtige gebied vol met cactuswouden, rotsformaties, aloëvelden, zoutmeren, stranden en blowholes, bedekt het noorden van het eiland. Er komen in het park meer dan vijfhonderd verschillende dier- en plantensoorten voor. Het park kun je per jeep, paard, quad, op de mountainbike of wandelend afleggen en is erg indrukwekkend. In het regenseizoen (oktober – december) staan de meest kleurige planten en vruchten volop in bloei! Dit trekt ook weer volop dieren aan.

De grootste berg van Bonaire is ook te vinden in Washington Slagbaai Nationaal Park. De berg Brandaris is maar liefst 241 meter hoog! Door deze berg te beklimmen heb je een geweldig uitzicht over het eiland. En wist je dat De Brandaris berg vroeger werd gebruikt om Curaçao te waarschuwen met rooksignalen voor dreigend gevaar?
Als je in Washington Slagbaai Nationaal Park komt, sta je versteld hoe schoon dit gebied is! En gelukkig maar, want het gebied heeft een belangrijke functie. Zo zorgen de zoutmeren dat er geen zand de zee in stroomt, waardoor het koraal beschadigd raakt en is dit de broedplek voor de beschermde flamingo’s.

Washington Slagbaai Nationaal Park

Bezoekerscentrum van het Nationaal Park omgeven door strand en de prachtige natuur

Strand, strand en nog eens strand.

Wist je dat Bonaire ongeveer 22 stranden heeft? En ze zijn allemaal even adembenemend. Op Bonaire vind je prachtige witte stranden, met wuivende palmbomen en water dat echtblauwer dan blauw is. Hier krijg je onmiddellijk het echte bounty-gevoel van. Omdat Bonaire ongeveer de helft kleiner is qua oppervlak als ons eilandje Texel zou je bij wijze van spreken alle stranden kunnen bezoeken tijdens je vakantie. Welke je echt gezien moet hebben? Dit zijn wat ons betreft de mooiste stranden van Bonaire:

 1. 1000 steps beach

  Voor de ultieme snorkelervaring, moet je zeker dit strand bezoeken. Het koraal is goed zichtbaar en de schilpadden zijn hier vaak te vinden vanwege het diepe water. Al kan niemand deze garantie geven. Ondanks dat de naam anders doet vermoeden, hoef je geen 1000 treden te lopen om hier te komen. Sterker nog: het zijn er ‘maar’ 67, maar na een heerlijke duiksessie kan het voelen alsof het er 1000 zijn! Hier ga je zeker genieten.

 2. Te Amo Beach

  Vlakbij ’het vliegveld van Bonaire vind je dit mooie, witte strand. Ook hier is het aan te raden om je snorkelset mee te nemen. De onderwaterwereld is werkelijk prachtig. Er vliegen hier regelmatig vliegtuigen over, wat zorgt voor een spectaculair uitzicht. Met een sfeervol muziekje op de achtergrond kom jij hier je dag wel door.

 3. Pink Beach

  Roze? Ja zeker! Het zand heeft een lichte roze gloed, dankzij de kleurige schelpen die hier in de loop der jaren zijn aangespoeld. Door een storm in 1999 is een gedeelte van het roze zand wel verdwenen maar het is nog steeds zichtbaar. Op Pink Beach heb je een idyllisch uitzicht. Het is een populaire plek om te relaxen, picknicken maar ook om te duiken en te snorkelen.

 4. Sorobon Beach

  Dit fijne strand ligt aan de oostkant van het eiland (vlakbij Lac Bay). Sorobon Beach heeft fantastische witte zandstranden met meerdere strandtentjes en heeft in tegenstelling tot de andere stranden op Bonaire ondiep helderblauw water. Perfect voor gezinnen dus! Het is een populaire plek onder toeristen vanwege de fijne sfeer, het ondiepe water en de faciliteiten. Omdat de wind hier gunstig is en het zeewater heerlijk warm, is dit ook een favoriete spot voor windsurfers.

Mooiste_stranden_van_Bonaire

Te Amo Beach – wat een plaatje!

Mangrove bossen

Vlakbij Lac Bay vind je ook de mangrove bossen. Dit beschermde gebied is ontzettend belangrijk voor het oceaanleven en wordt ook wel de ’kraamkamer van de oceaan’ genoemd. Hier leggen de meest tropische vissen dan ook hun eitjes. Wanneer deze zijn uitgekomen trekken de vissen naar het koraal. Extra belangrijk dus dat dit gebied goed beschermd wordt. Dit is dan ook te merken wanneer je hier naartoe gaat. Het gebied is opgedeeld in zones, zodat de balans tussen recreatie en het onderwaterleven goed blijft! Je kunt de Mangrove alleen bezoeken door deel te nemen aan een begeleide tour. Zo kun je bijvoorbeeld met de kayak door de bossen peddelen, meevaren met de fluisterboot (deze is elektrisch en heeft dus weinig impact op het onderwaterleven) en krijg je tijdens deze tours de kans om te zwemmen of te snorkelen. Met alle unieke plantensoorten en bijzondere vissen zijn de Mangrove bossen een echte eye-catcher van Bonaire.

Mangrove Bos Bonaire

Het Mangrove-bos op Bonaire, wat een magische plek!

Het hele jaar door fantastisch weer

Uiteraard heeft Bonaire nog een belangrijk pluspunt. Op 11 uur vliegen van Nederland vind je dit fantastische eiland, waarbij het hele jaar heerlijk zomerweer is (gemiddeld 30 graden). Samen met de stevige bries die over het eiland waait, blijft het lekker aangenaam. Zo ook het zeewater, want deze is gemiddeld ook rond de 28 graden. Bonaire kan dus met recht zonzeker genoemd worden. Het Caribisch gebied kent wel een orkaanseizoen (juni t/m november), maar gelukkig doen deze stormen Bonaire eigenlijk zelden aan. Lekker genieten dus!

Klimaat_bonaire

Hele fijne hotels

Buiten alle leuke dingen die je op Bonaire kunt doen, is het ook van belang dat je een fijne plek hebt om te overnachten en waar je gedachten aan het einde van de dag kan laten bezinken. Die fijne plekjes heb je op Bonaire maar genoeg! De meeste hotels vind je in de directe omgeving van de hoofdstad Kralendijk. Wij geven je 3 van onze best geboekte hotels:

Hotel Divi Flamingo Beach Resort En Casino

Hotel Divi Flamingo beach. Zie jij jezelf hier al liggen?

Waarom naar Bonaire? Daarom dus!

Bonaire is een fijn eiland voor jouw volgende vakantie. Ondanks dat het eiland bij het overgrote deel van de toeristen bekend staat om het duikersparadijs, wat het zeker is, is er nog zoveel meer te beleven! Op Bonaire lopen ze echt voorop op het gebied van duurzaamheid, is er meer dan voldoende te doen en beleef je hier het ultieme eilandgevoel! Zet je verstand maar op nul, want hier ga je echt helemaal tot rust komen. Zie jij een vakantie naar Bonaire wel zitten? Bekijk dan onze vakanties naar Bonaire.

Geschreven door: Niels van Rijsbergen
Contentspecialist
Meer van Niels van Rijsbergen