4 minuten

Deze Curaçao bezienswaardigheden moet je zien!

Schitterende stranden, een heerlijk klimaat en eten waarvan het water je in de mond loopt. Dit klinkt toch als muziek in de oren?! Een vakantie naar Curaçao biedt dit allemaal én meer. Huur een auto en cross het eiland over opzoek naar deze bezienswaardigheden Curaçao.

Handelskade Willemstad

Samen met de stranden, is de handelskade van Willemstad misschien wel een van de meest bekende bezienswaardigheden van Curaçao. Vroeger was dit het bruisende hart van het eiland, omdat vele handelslieden en winkeliers hier hun panden, kantoren en pakhuizen hadden. Tegenwoordig vind je in de statige panden vooral horecagelegenheden en winkeltjes, maar het is nog steeds net zo mooi als toen!

Curacao bezienswaardigheden

De Nederlandse invloeden zijn hier nog duidelijk aanwezig

Klein Curaçao

Aanmeren op een onbewoond eiland? Tijdens je vakantie op Curaçao kan het! Dit kleine bounty eilandje ligt ongeveer 25 kilometer van de kust van Curaçao en is met een boottrip van ongeveer anderhalf uur te bereiken. Wanneer je voet zet op het hagelwitte zand, wordt het je meteen duidelijk: ik ben hier in een paradijs! Hoewel dit eiland maar klein is, is er voor een dag genoeg te doen. Zo maak je bijvoorbeeld een wandeling naar de oude vuurtoren, spot je tijdens het snorkelen schildpadden en de mooiste vissen, en kun je genieten van een echte Caribische barbecue. Of Klein Curaçao een van de Curaçao bezienswaardigheden is? Wij zeggen volmondig ja!

Onze SUNtip: Last van reisziekte? Vergeet je dan niet voor te bereiden met bijvoorbeeld tabletten tegen zeeziekte, of kies voor overtocht met de powerboat. Deze boot vliegt met hoge snelheid over de golven, waardoor kans op zeeziekte nihil is. Stoere kids vanaf 6 jaar mogen met deze boot mee!

Curacao bezienswaardigheden

Op een onbewoond eiland…

Landhuizen op oude plantages

Hoewel Curaçao tegenwoordig als geweldig vakantie-eiland bekend staat, is dat vroeger anders geweest. Curaçao was een Nederlandse kolonie, met vele plantages en slavernij. Het middelpunt van deze plantages waren de gekleurde landhuizen, met de herkenbare Nederlandse daken. Van de honderd landhuizen zijn er tegenwoordig nog ongeveer 55 over, waarvan er een deel te bezoeken is. De landhuizen horen niet alleen door hun mooie uiterlijk op het lijstje van Curaçao bezienswaardigheden, maar ook door de geschiedenis die hierbij komt kijken. Breng een bezoekje aan een van de landhuizen en leer meer over de indrukwekkende geschiedenis van Curaçao.

Onze SUNtip: Landhuis Brakkeput Mei Mei is omgetoverd tot tropisch restaurant, waar de kinderen zich van woensdag tot en met zondag kunnen vermaken in de speeltuin of op de midgetgolfbaan!

Curacao bezienswaardigheden

In Landhuis Knip is tegenwoordig een indrukwekkend museum gevestigd, dat je meer over slavernij in en rondom het huis vertelt

Christoffelberg

Zin in een beetje beweging na de heerlijke cocktails en luieren op het strand? De Christoffelberg behoort tot de bezienswaardigheden Curaçao, en mag niet overgeslagen worden wanneer je het eiland eens van grote hoogte wilt aanschouwen. Om de Christoffelberg te bereiken, moet je een toegangskaartje kopen voor het Christoffelpark. Het geld dat je hiervoor betaalt, wordt gebruikt om de natuur in dit park te behouden. Wanneer je het eerste stukje met de auto hebt afgelegd, kan de klim naar boven beginnen. Vergis je niet, het is pittig! Begin zo vroeg mogelijk, want hoe warmer het wordt, des te zwaarder de tocht naar boven. Wanneer je de laatste meters naar boven hebt geklauterd, word je rijkelijk beloond met een schitterend uitzicht over het hele eiland. Letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt van Curaçao!

Curacao bezienswaardigheden

Sta jij straks op de top van de Christoffelberg?

Struisvogelboerderij

Plezier voor het hele gezin! Wanneer het tijd is om het strand even in te wisselen voor wat anders, kun je een bezoekje brengen aan de struisvogelboerderij. Hier leven honderden struisvogels en andere dieren, zoals aapjes en krokodillen. De dieren van dichtbij zien en de struisvogels voeren? Kies dan voor een Safaritour. Met een gids rijd je over de boerderij, die je voorziet van allerlei leuke weetjes en informatie. Zo wordt dit een van de Curaçao bezienswaardigheden die je nooit zult vergeten!

Westpunt

Voor het gemak noemen we Westpunt nu even een van de bezienswaardigheden Curaçao, maar de weg er naartoe is eigenlijk net zo bijzonder. Er bestaan georganiseerde tours naar Westpunt, maar leuker is om met je gehuurde auto op pad te gaan. Zo bepaal je zelf waar en hoe lang je ergens stopt. Zo rijd je op weg naar Westpunt door het Christoffelpark, dorpjes Grote berg en Barber, waar je het authentieke Curaçao kunt zien. Stop zeker even bij Shete Boka. Bij dit stukje prachtige natuur slaat de zee ruig tegen de rotsen. Geen bestemming om even te zwemmen dus, maar wel om even uit te rusten en te genieten van de veelzijdigheid van dit eiland. Wanneer je Westpunt eenmaal bereikt, kun je stoppen bij Jaanchies voor een lokaal gerecht kunt kiezen: leguaan! Zou jij het doen?

Curacao bezienswaardigheden

Sluit je trip naar Westpunt af met een duik in het verkoelende water

Stranden

De laatste in het rijtje Curaçao bezienswaardigheden is een inkoppertje. Grote kans dat jij naar Curaçao afreist om de mooie stranden te bezoeken. Van brede tot smalle stranden, van wilde tot rustige zee, Curaçao heeft het allemaal! Een ding hebben ze gemeen: ze zijn allemaal paradijselijk! Met de 37 stranden op dit eiland is er altijd wel een waar jij ultiem kunt genieten. Dit zijn onze 3 favorieten

  • Porto Marie

Mooi, mooier, mooist! Een kleinschalig strandje op een half uur rijden van Willemstad. Plons het water in vanaf de pier, snorkel langs de rotsen voor de mooiste vissen of doe natuurlijk lekker helemaal niks 😉. Heerlijk!

  • Cas Abou

Een prachtig breed strand met langzaam aflopende zee. Dit strand heeft voldoende faciliteiten om er een hele dag te vertoeven, maar ook voldoende ruimte om je eigen parasolletje in het zand te steken. Boek je accommodatie in Sint Willibrordus en je zit dichtbij Cas Abou én Porto Marie.

  • Jan Thiel

Als je ergens goed kunt relaxen, is het wel op het strand van Jan Thiel. Je vindt hier verschillende restaurantjes, de zee is rustig en loopt langzaam af, in het hoogseizoen zijn hier vele activiteiten op het water, winkeltjes en natuurlijk de gezellige evenementen. Jong en oud vermaakt zich hier gegarandeerd!

Curacao bezienswaardigheden

Paradijselijker dan Porto Marie wordt het haast niet!

Welke bezienswaardigheden Curaçao ga jij met eigen ogen bekijken?

Zitten er bezienswaardigheden tussen die jij niet wilt missen? Zoals je ziet is Curaçao een heerlijk vakantielanden en maakt deel uit van de ABC-eilanden. Lees hier over een ABC’tje met de kids of bekijk alle Curacao vakanties het aanbod van SUNtip naar Curaçao. Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Nadine
Contentspecialist
Meer van Nadine