6 min

Waar is het warm in februari?

Wanneer februari aanbreekt, hebben we al enkele koude maanden achter de rug en kijken we reikhalzend uit naar het aanbreken van het voorjaar. Echter laat het voorjaar nog even op zich wachten en kun je dus beter zélf op zoek naar de zon. Maar dan natuurlijk de vraag: waar is het warm in februari? Geen zorgen, het antwoord vind je hier!

De Dominicaanse Republiek

Op het tropische paradijs, de Dominicaanse Republiek, is het lekker warm in februari. Het is er namelijk het hele jaar tussen de 28 en 33 °C. Met de temperatuur zit het dus altijd wel goed. Daarnaast zijn de maanden februari en maart de maanden met de minste neerslag op dit eiland. Februari is dan ook de ideale maand om de Dominicaanse Republiek van de wensenlijst te strepen. Nadat je gewend bent aan het temperatuurverschil (aangezien het in Nederland kan vriezen in februari, kan het verschil zomaar 30 °C zijn), kan de vakantiepret beginnen!

Die vakantiepret begint natuurlijk met een bezoek aan een van de hagelwitte stranden. Strijk neer met je badlaken of maak een mooie wandeling over het 10 kilometer lange strand van Punta Cana. Je kunt ook zeker zelf op zoek naar mooi afgelegen baaitjes. Nog een tip: neem een snorkelsetje mee, want snorkelen kan hier uitstekend.

De natuurpracht houdt niet op bij de mooie stranden. In het binnenland vind je schitterende valleien met watervallen, regenwouden en woestijngronden. Ga dus zeker op ontdekking. Ook in de steden en dorpen, waar je naast de felgekleurde huisjes ook meer kunt leren over de koloniale geschiedenis van het eiland. Een vakantie in de Dominicaanse Republiek heeft veel te bieden!

 • Temperatuur: In februari is het lekker warm, met zo’n 28 °C.
 • Zonuren: Je geniet van zo’n 8 uren zon per dag.
 • Neerslag: In februari kan er een kleine hoeveelheid neerslag vallen, maar dit is minder dan in de rest van het jaar.

Waar is het warm in februari dominicaanse republiek

Yucatan in Mexico

We blijven nog even in Zuid-Amerika hangen, want Yucatan is de meest geschikte streek voor een vakantie in Mexico. Hier staan je dezelfde fijne weersomstandigheden te wachten als op de Dominicaanse Republiek! Evenals paradijselijke stranden. Maar wat een vakantie naar Yucatan zo uniek maakt, zijn de overblijfselen van de Mayacultuur. Een bezoek aan het strand is zo af te wisselen met een bezoek aan een tempel, zoals het beroemde Chichén Itzá. Dat is overigens niet de enige unieke activiteit die je in Yucatan kunt doen. De streek heeft veel meer bijzondere vakantie ervaringen te bieden. Zo kun je er duiken in de cenotes die nergens anders voorkomen. Een cenote is een water bevattende grot en biedt zo een zeer unieke duiklocatie. Of ga op avontuur in een van de avonturenparken die de streek rijk is.

Ontspan vervolgens lichaam en geest met een traditionele Temazcal behandeling: een soort stoombad gecreëerd met lavagesteente. Ten slotte vind je, in bijvoorbeeld de badplaats Cancun, superluxe hotels waar je volledig in de watten wordt gelegd. Het wordt een vakantie om nooit meer te vergeten.

 • Temperatuur: In februari geniet je van de warme temperaturen van zo’n 29 °C.
 • Zonuren: In februari schijnt de zon 7 uur per dag.
 • Neerslag: In februari kan er een kleine hoeveelheid neerslag vallen, maar dit is minder dan in de rest van het jaar.

Waar is het warm in februari malediven

De Malediven

Ook aan de andere kant van de wereld vind je een bestemming met als beste reistijd februari. Namelijk de Malediven: ook wel bekend als huwelijksreisbestemming nummer 1. Bountystranden worden vaak in één adem genoemd met de Malediven en dat is ook niet gek, want de stranden hier vormen het toonbeeld van het paradijs. Je zou kunnen grappen dat de stranden hier zo wit zijn dat je niet alleen een zonnebril nodig hebt tegen de zon. De omliggende koraalriffen matchen de schoonheid van de stranden en nodigen dan ook uit tot een duiktocht.

Verder draait een vakantie op de Malediven vooral om ontspanning, luxe en fine-dining. In de uitstekende resorts op de Malediven gaat dat dan ook zeker lukken, dankzij de uitstekende verzorging en bijzondere restaurants. Zo kun je bij het restaurant Ithaa zelfs onderwater dineren met uitzicht op het koraal en de vissen die om je heen zwemmen.

 • Temperatuur: In februari wordt de 30 °C met grote regelmaat aangetikt.
 • Zonuren: In februari geniet je 9 uur per dag van volop zon.
 • Neerslag: In februari kan een tropische bui vallen, maar het is de maand met de minste regen.

Waar is het warm in februari malediven

Egypte

Het eeuwenoude Egypte intrigeert alle bezoekers met al zijn cultuurschatten, maar ook het goede klimaat biedt reden genoeg om er op vakantie te gaan. Ook in februari is het er heerlijk warm met zo’n 22 °C en amper neerslag. De Rode Zee heeft een gelijkwaardige temperatuur en is daarom nog steeds geschikt om te duiken en al het prachtige koraal te ontdekken.

Daarnaast biedt de afwezigheid van extreme hitte de perfecte gelegenheid om tochten te maken door de woestijn en de piramides en tempels van de farao’s te verkennen. Breng eens een bezoek aan de oude stad Luxor, vol met tempels en koningsgraven, of bezichtig de piramides in de buurt van Caïro.

Egypte wordt geroemd om de uitstekende resorts en hier kun je ook in februari volop van genieten.

 • Temperatuur: In februari is het een heerlijke 22 °C gemiddeld.
 • Zonuren: In februari kun je maar liefst 10 uur van de zon genieten.
 • Neerslag: In februari valt er slechts met grote zeldzaamheid een buitje.

Waar is het warm in februari dominicaanse republiek

De Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden zijn een fijne winterzonbestemming, waar het altijd behaaglijk warm is. Dus ook in februari! Door het uitstekende klimaat heerst er een eeuwige lente. Dat maakt van de Canarische Eilanden het hele jaar rond een fantastische vakantiebestemming. Er is dan ook volop vakantiepret te beleven. Je vindt er langgerekte stranden en bruisende badplaatsen, maar ook pittoreske dorpen en prachtige landschappen. Een veelzijdige vakantiebestemming, die voor ieder wat wils biedt.

 • Temperatuur: In februari cirkelt de temperatuur rond een fijne 20 °C .
 • Zonuren: Zonnestralen vang je ongeveer 7 uur per dag.
 • Neerslag: De kans op neerslag is zeer klein.

Waar is het warm in februari canarische eilanden

Waar is het nog meer warm in februari?

In dit artikel worden 5 bestemmingen uitgelicht, maar natuurlijk zijn er nog veel meer bestemmingen waar het in februari lekker warm is. Daarom nog enkele aanbevelingen:

Bekijk ons gehele aanbod op SUNtip.nl en vind alleen reizen die wij zelf ook zouden boeken. Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Kevin
Contentspecialist
Meer van Kevin