3 minuten

De 7 mooiste bezienswaardigheden van Yucatan

Het prachtige schiereiland Yucatan in Mexico staat bekend om de parelwitte stranden en heerlijke temperaturen. Naast zon, zee en strand vind je hier ook een bijzondere, oude cultuur en gezellige steden. Benieuwd naar wat er in dit bijzondere gebied nog meer te ontdekken valt? Ik heb de zeven mooiste bezienswaardigheden van Yucatan voor je verzameld!

1. Bewonder de eeuwenoude Maya geschiedenis

Chichén Itzá is één van de best bewaarde Mayasteden. De Mayabevolking woonde hier ongeveer vanaf het jaar 750 tot het jaar 1200. Hierna is de bevolkingsgroep plots verdwenen, de reden hiervan blijft een mysterie… Het gebouw wat er echt uit springt is de piramide van Kukulcán. Deze indrukwekkende tempel is gebouwd voor de gelijknamige god, Kukulcán. In de avond word hier een kleurrijke lichtshow gegeven, Noches de Kukulkan. Voor deze show heb je een apart ticket nodig, maar dit is het zeker waard!

Bezienswaardigheden-yucatan_kukulcan

2. Spring in de Ik-Kil Cenote

Een paar kilometer vanaf Chichén Itzá is de Ik-Kil Cenote gelegen. Het natuurbad bereik je met een trap. Hou je wel van wat adrenaline? Je kunt ook vanaf te tientallen meters hoge rand het water inspringen. Wanneer je tijdens het zwemmen om je heen kijkt, geniet je van de groene natuur en kun je door de opening van de grot de blauwe lucht zien.

Bezienswaardigheden-yucatan_ik-kil-cenote

3. Ontdek de Caribische kust in Tulum

Cultuur, strand en een gezellig centrum. Tulum heeft het allemaal! De stad is opgedeeld in twee delen: Tulum Beach en Tulum Pueblo. De stranden van Tulum lijken door het witte zand en de azuurblauwe zee zo uit een reisbrochure te komen! Naast dat de stranden erg mooi zijn, is het er ook nog eens hartstikke gezellig. Aan de kust liggen namelijk veel leuke beachclubs en restaurants, waar je een heerlijke cocktail kunt bestellen. Maar naast prachtige stranden heeft Tulum ook nog een sfeervol centrum. Hier kun je vanaf het strand in één rechte weg naar toe lopen. In de avond geniet je in de straat Calle Centauro Sur van livemuziek en heerlijk lokaal eten.

Bezienswaardigheden-yucatan_tulum

4. Bezoek de kleurrijke stad Mérida

Wanneer je in Yucatan verblijft, wil je een bezoek aan Mérida zeker niet overslaan! Deze stad wordt door velen gezien als de leukste van het gebied. Er is dan ook veel te zien en te beleven. De meeste bezienswaardigheden liggen rond het plein de Plaza Grande. Hier staat bijvoorbeeld de Cathedral de Mérida. Deze kathedraal is gebouwd op dezelfde plek waar vroeger een Maya tempel stond. Ook zijn de stenen van deze tempel hier weer in verwerkt. Verder zijn er rondom het plein veel barretjes en restaurants in kleurrijke gebouwen.

Onze SUNtip: Lees alles over Angelo’s reis naar Mexico

Bezienswaardigheden-yucatan_merida

5. Zwem in Laguna Bacalar

La Laguna de los Siete Colores, het meer met zeven kleuren. Zo wordt dit natuurwonder ook wel genoemd. Door de vele verschillende dieptes in het meer lijkt het water de hele dag door van kleur te veranderen, maar in de ochtend is het water het mooist. Het leukste is natuurlijk om het meer te ontdekken op een bootje! Wanneer je een bootje of kajak huurt, kun je hier wel uren blijven drijven en genieten van deze bezienswaardigheid in Yucatan.

Bezienswaardigheden-yucatan_laguna-bacalar

6. Wandel over de boulevard van Playa del Carmen

Eén van de populairdere bestemmingen van Mexico is Playa del Carmen. Wij snappen wel waarom! Deze populaire badplaats is ten zuiden van Cancun gelegen en is uitgegroeid tot een vakantieparadijs. In het oude vissersdorpje heerst een authentieke Mexicaanse sfeer. Wanneer je over de Fifth avenue boulevard loopt, is het onmogelijk om niet in de vakantiestemming te komen! Er zijn hier veel plekjes waar jij de échte Mexicaanse tequila kunt proberen. Verder kun je in Playa del Carmen ook goed shoppen. In het winkelcentrum Paseo del Carmen vind je zowel grote winkels als kleine boetiekjes.

Onze SUNtip: Bekijk hier tips voor een onvergetelijke reis naar Mexico

Bezienswaardigheden-yucatan_playa-del-carmen

7. Duik in de onderwaterwereld van Cozumel

In de Caribische zee, vlak voor de kust van Mexico ligt het eiland Cozumel. Hoewel het eiland niet héél groot is, is er veel te doen. Zo is snorkelen en- of duiken hier een echte aanrader. De kleurrijke koraalriffen, vele vissen en het warme water maken dit een geweldige ervaring! Wist je dat er zelfs een onderwaterbar is? Bij de Clear Lounge Underwater Oxygen Bar kun je onderwater van een verfrissend drankje genieten.

Bezienswaardigheden-yucatan_cozumel

Welke bezienswaardigheden in Yucatan wil jij niet missen?

Cultuur, natuur, steden en strand… je kunt het maar bedenken of Yucatan heeft het! In dit Mexicaanse gebied is zo veel te zien en te doen dat het lastig is om een keuze te maken uit deze bezienswaardigheden. Onze tip? Bezoek ze gewoon allemaal! Bekijk al onze zonvakanties naar Yucatan.

Geschreven door: Sanne van der Stelt
Reisspecialist
Meer van Sanne van der Stelt