4 minuten

All Inclusive naar Mexico: Angelo neemt je mee

Wuivende palmbomen, hagelwitte zandstranden, eeuwenoude cultuur en schitterende bezienswaardigheden. Mexico heeft het allemaal! Collega Angelo heeft het geluk gehad dat hij op studiereis mocht om de beste All Inclusive hotels in Mexico te bezoeken. Angelo vertelt je graag over zijn ervaring met dit prachtige land.

Een droom die uitkomt…

Viva Mexico! Mexico is een land waar ik altijd naartoe heb gewild, maar helaas nog nooit was    geweest. Het land dat bekend staat om tequila, sombrero’s en taco’s heeft namelijk veel meer te bieden. Vooral de mix van cultuur, natuur en historie waren dé redenen waarom dit land mij zo fascineert. Tijdens mijn studie heb ik stage gelopen op One Happy Island Aruba en heb ik al een heel klein stukje mogen proeven van het Caribische gebied. Daarom wilde ik graag de andere kant van het Caribische deel ontdekken. Lezen jullie mee over mijn ervaringen?

Hoi!

Hier ben ik geweest

Mexico is natuurlijk een heel groot land, zo’n 47 keer groter dan Nederland, en daarom kon ik niet elk gebied bezoeken. Ik ben in de streken Quintana Roo en Yucatan geweest. En dan specifiek de plaatsen Playa del Carmen, Cancun (Costa Mujeres) en Valladolid. Hier heb ik in enkele RIU hotels overnacht, en heb ik 8 hotels van dezelfde keten bezocht. Al deze hotels in Mexico zijn op basis van All Inclusive, dus je hoeft je geen moment te vervelen!

Yucatan

De kust van Yucatan is magisch!

All Inclusive hotels in Mexico: uitermate geschikt voor gezinnen

De Mexicaanse All Inclusive hotels van RIU zijn uitermate geschikt voor ouders met kinderen. Ondanks dat het een lange vlucht is, kunnen zij eenmaal aangekomen op bestemming zorgeloos genieten. Het All Inclusive concept neemt de zorgen van de ouders weg, en er is altijd wel iets te eten wat de kinderen ook lusten. De kinderen kunnen zich vermaken in het waterpark of bij de RIU kids club, terwijl de ouders genieten van een cocktail aan het zwembad of het strand. Klinkt goed, toch? Ook heb je bij veel RIU hotels adults only gedeeltes, zodat je lekker even kunt uitrusten. Maar welke All Inclusive hotels in Mexico zijn mijn favoriet?

RIU Palace Costa Mujeres

Gelegen op een soort schiereilandje vind je RIU Palace Costa Mujeres. Dit vijfsterren All Inclusive hotel in Mexico is een echte parel. Direct aan het strand gelegen, alles binnen handbereik, maar liefst vijf zwembaden, cocktails en natuurlijk zorgeloos genieten. Aan excursies is hier ook geen gebrek, want je kan een duikles volgen of gaan kajakken in de Caribische Zee. Maar natuurlijk hoef je ook niet het hotel uit om je te kunnen vermaken. Ook al is het nabijgelegen Splash Water World heel verleidelijk om niet naartoe te gaan. Ik zou ’t doen!

all-inclusive-mexico_RIU-Palace-Costa-Mujeres-standaard-kamer

Hier zul je zeker goed slapen!

RIU Palace Mexico

RIU Palace Mexico ligt op het schiereiland Yucatan, zo’n 3 kilometer van Playa del Carmen vandaan. Ook dit All Inclusive hotel ligt pal aan het strand, waardoor je de Caribische vibes goed op je in kan laten werken. En voor liefhebbers van eten is dit hotel een droom. Met zes internationale restaurants kom je niets tekort! En al helemaal niet als je de perfecte service hier ervaart. Ik ben echt gastvrij ontvangen en het personeel is erop gebrand je een onbezorgd verblijf te bezorgen. En de kamers? Ronduit geweldig. Ik heb heerlijk geslapen!

all-inclusive-mexico__RIU-Place-Mexico

Eén van de binnentuinen van RIU Palace Mexico

Deze Mexicaanse All Inclusive hotels heb ik ook bezocht

  • Dunamar: uitgebreid entertainmentprogramma voor kinderen en volwassenen
  • Lupita: een leuke beach club om te relaxen
  • Palace Riviera Maya: smaakvolle themarestaurants
  • Playacar: 3 zwembaden en kinderzwembad met glijbaan
  • Tequila: 4 zwembaden en een fitnessruimte
  • Yucatan: uitgebreid entertainmentprogramma en een jacuzzi met swim-up bar
  • Mahekal Beach Resort: tropisch ingericht resort in het centrum van Playa del Carmen

Het maakt eigenlijk niet uit in welk All Inclusive hotel je zit, want elk hotel voelt weer heel anders, ondanks dat het soms naast of tegenover elkaar gelegen is. Bij de keuze van een vakantie naar Yucatan of Quintana Roo kies je dus naast een hotel aan het strand ook voor de faciliteiten en service van een specifiek hotel.

all-inclusive-mexico_Mahekal-Beach-Resort

Een echt tropisch gevoel krijg je in de tuinen van Mahekal Beach Resort

Dit moet je echt doen in de omgeving

Natuurlijk hoef je bij een All Inclusive vakantie in Mexico niet van het terrein af, maar ik raad je aan dat wel te doen. Mexico is zo’n bijzonder mooi land. Het leent zich perfect om strand, natuur en cultuur te combineren. Dit zijn mijn tips om in de omgeving te doen!

Zwemmen in een cenote

Dit is een absolute must-do, echt een unieke ervaring die je nooit meer zult vergeten. Het Mexicaanse schiereiland Yucatan telt meer dan 6000 verschillende cenotes waarvan er veel toegankelijk zijn om in te mogen zwemmen.

all-inclusive-mexico_cenote-mexico

Durf jij hier een duik te wagen?

Authentieke restaurants uitproberen

Ik heb heerlijk gegeten in restaurant Los Tapetas in Playa del Carmen. Dit typisch Mexicaanse restaurant was onlangs pas 3 maanden geleden geopend en heeft een leuk weetje. In het restaurant bevinden zich stoffen poppen van bekende Mexicaanse personen, die je op aanvraag aan je tafel kunt laten aanschuiven. Zo hoef je nooit in je eentje te dineren.

Mijn SUNtip: Bestel Fajitas de pollo (kleine tortilla’s met kip) met huisgemaakte guacamole die aan tafel wordt bereid.

all-inclusive-mexico_Restaurant-Play-del-Carmen

De typische sfeer in het Mexicaanse restaurant

Markten en de tempels van Ek Balam bezoeken

Mexico heeft veel lokale markten waar je van alles kunt kopen. Maar wanneer je iets koopt op zo’n markt, vraag het dan in het Spaans (als je de taal machtig bent). Vaak krijg je dan een goedkopere prijs, dan wanneer je in het Engels communiceert. Wat zeker ook het bezoeken waard is, zijn de tempels van Ek Balam. Maar ook hier weer een tip: raak de omringende bomen niet aan, want je kan daar hevige pijn en uitslag van krijgen.

all-inclusive-mexico_ek-balam

De tempels van Ek Balam zijn echt indrukwekkend!

All Inclusive vakantie Mexico: Ik zou ‘t doen!

Na deze onvergetelijke studiereis heb ik een goede indruk gekregen van Cancun en Playa del Carmen en de verschillende hotels. De locals in deze badplaatsen zijn heel vriendelijk, gastvrij en niet lui, net zoals het personeel van de hotels. Een All Inclusive vakantie naar Mexico betekent ook zorgeloos genieten en sowieso garantie op het Caribische vakantiegevoel. De volgende keer zou ik nog iets meer van de prachtige omgeving willen ontdekken. Lees hier wat je nog meer kunt doen in dit prachtige land. Wanneer vertrek jij?

Geschreven door: Emiel Priem
Contentspecialist
Meer van Emiel Priem