3 minuten

Ver reizen met kinderen: 9 tips

Op vakantie gaan met kinderen is ontzettend leuk. Draaien jullie je hand niet om voor een tropische bestemming inclusief lange vlucht? Wat ons betreft is dat helemaal terecht, lekker doen! Dankzij deze 9 tips wordt ver reizen met kinderen nóg relaxter.

9. Voorpret-tijd

Er wordt niet voor niets vaak gezegd: voorpret is de leukste pret! Door de kinderen hierbij te betrekken, worden ze meteen goed voorbereid. Laat ze foto’s zien, filmpjes zien of speel spelletjes in het thema van het land waar je heen gaat.

Onze SUNtips: De Dominicaanse Republiek, en Curaçao!

8. Lievelings mee in de tas

Een Indische rijsttafel is ontzettend lekker, maar de overgang van een AGV’tje (aardappels, groenten, vlees) is voor een kind best wel groot. Tip: neem iets vertrouwds mee voor de kinderen. Zijn ze dol op appelmoes? Neem dan een potje mee, zodat elke maaltijd iets eigens heeft. Na verloop van tijd kun je dat langzaam afbouwen en zijn ze ook meer gewend aan de lokale gerechten.

7. Neem extra vitaminen mee

Aansluitend op het bovenstaande: eten volgens de schijf van vijf kan op vakantie best een uitdaging zijn, zeker als je ver weg bent. Een pot multivitaminen is dan een welkome aanvulling op je nieuwe dieet. Wel fijn: op veel verre bestemmingen hebben ze heerlijk exotisch fruit. Smullen geblazen!

6. Knuffelen maar

We blijven nog even bij de lievelings, want het favoriete speelgoed van je kind móet natuurlijk mee. Kan een knuffel zijn of iets anders vertrouwds. Kies één ding, want anders reis je weer met te veel bagage. Iets leuks kopen op de plek van bestemming kan ook!

5. Boek een nachtvlucht

Als je dan toch lang gaat vliegen (hier vind je nog meer tips om te vliegen met kinderen), doe het ’s nachts. De kans is groot dat de kids lekker kunnen slapen door het ritme waar zij inzitten, en dat betekent uitgerust aankomen op je lievelingsplek!

4. Kom bij van de jetlag

Het is verleidelijk om meteen in de startblokken te schieten en op pad te gaan om al het moois te gaan ontdekken van je verre bestemming. Tip: niet doen. Geef jezelf en de kinderen de tijd om bij te komen. Waarschijnlijk heb je een jetlag door het tijdsverschil.

3. Reis relaxed

En dan bedoelen we eigenlijk vooral: neem de tijd om een plek te kunnen zien. Je kunt elke nacht ergens anders gaan slapen, maar wij raden aan in ieder geval een x aantal dagen in dezelfde accommodatie te blijven. Zo kunnen de kinderen zich ook thuis gaan voelen in een ‘nieuw’ bedje.

2. Wees voorbereid

Vermoed je dat je kind koorts heeft, maar ben je even niet dichtbij een supermarkt voor paracetamol of bij een dokter om de temperatuur te meten? Zorg dat er altijd pijnstilling en een thermometer in je tas zit.

1. Lekker ontspannen

De beste tip die we je kunnen geven is: ontspan! Je bent op vakantie en er is niets zo fijn voor de kids als blije, relaxte ouders om zich heen hebben. Dankzij deze 9 tips zal dat wel goedkomen, toch?

Waar gaat jouw verre reis naartoe?

Ben je na het lezen van de 9 tips overtuigd van een verre reis met de kinderen? Bekijk dan eens ons aanbod verre vakanties. Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Alicia
Contentspecialist
Meer van Alicia