1 minuut

Venetië vraagt entreegeld aan toeristen

In Venetië wonen circa 55.000 mensen, maar de stad telde afgelopen jaar zo’n 10 miljoen overnachtingen. Het aantal toeristen dat voor één dag de stad bezoekt, ligt nog eens dubbel zo hoog! Dat Venetië massaal bezocht wordt, is geen nieuws. Maar de stad moet hierdoor in de tussentijd wel steeds schoongehouden en gerestaureerd worden. Daarom ga je als toerist waarschijnlijk een entreeprijs betalen om de stad in te kunnen.

Zoals in veel landen al het geval is, betaal je ook in Venetië per nacht een kleine toeristenbelasting. Dit zorgt echter niet voor genoeg inkomsten, omdat veel mensen die Venetië bezoeken niet in de stad slapen. Denk hierbij aan dagjesmensen, mensen die buiten de stad verblijven of mensen die met een cruise rondvaren. De stad voert de maatregel voornamelijk voor deze groep in.

Wat ga je betalen?

Bezoek je Venetië in het laagseizoen, dan betaal je straks zo’n € 2,50 per persoon. Maar ben je in deze parel van Italië in het hoogseizoen, reken dan gerust op € 10,- per persoon. Dit moet de stad zo’n 50 miljoen euro per jaar gaan opbrengen. Hoe de heffing precies wordt geïnd, is nog niet helemaal duidelijk. Zakenreizigers, forenzen en studenten hoeven in ieder geval niet te betalen.

Naar verwachting gaat de maatregel in de zomer van 2019 van kracht. Laat jij je er van weerhouden om je vakantie naar Venetië te boeken? Ik zou ’t niet doen! 😉

Geschreven door: Alicia
Contentspecialist
Meer van Alicia