5 min

De meest romantische vakantiebestemmingen op een rijtje

Zijn jullie op zoek naar een vakantiebestemming waar de romantiek vanaf spat (misschien wel voor Valentijn?), maar heb je geen inspiratie? Ik help jullie tortelduifjes graag uit de brand met een lijst van de meest romantische plekken. Lees je mee?

De meest romantische stedentrips

Er zijn drie dingen die het hart sneller doen kloppen: je partner, te veel koffie en natuurlijk stedentrips! Samen op ontdekking in een nieuwe stad vol bezienswaardigheden, heerlijk eten en mooie hotelkamers met grote bedden zijn de perfecte manier om even helemaal tot elkaar te komen. Geen wonder dus dat stedentrips zo populair zijn onder stelletjes. En met deze lijst stedentrips zit je altijd goed:

Venetië en zijn kanaaltjes

Zelf werd ik onlangs verrast met een stedentrip naar Venetië. Zeker een geslaagde verassing, want wat is er nu romantischer dan de talloze kanaaltjes die door deze stad slingeren en de ontelbare bruggetjes en gondels waarmee je deze oversteekt? Van het imposante San Marco plein tot de kleinste steegjes. In Venetië proef je een sfeer zoals je die nergens anders proeft en dat doe je het beste met zijn tweeën. Over proeven gesproken: de Italiaanse keuken blijft ook altijd een pluspunt.

Onze SUNtip: Bezoek ook het nabijgelegen Burano. Een klein eilandje vol met prachtig felgekleurde huisjes.

Burano

Maak samen een kleurrijke wandeling langs de gekleurde huisjes van Burano

Barcelona: een stad vol kunst

Barcelona is een wereldstad vol met kunst en architectonische hoogstandjes om je samen aan te vergapen, tapas om samen van te proeven en winkels waar vrouwlief kan shoppen terwijl de man plaatsneemt op een bankje naast een oude man die een onverstaanbaar levensverhaal ophangt. Vervolgens wordt je als vrouwlief meegesleurd naar het FC Barcelona stadion om een potje voetbal te bekijken, want dat wilt manlief zo graag. Tsja, je moet wat voor elkaar over hebben… Zonder grappen: Barcelona behoort tot een van de meest populaire stedentrip bestemmingen van Europa, want nergens anders combineer je zoveel culturele hoogtepunten met een romantische avondwandeling over het strand. Sagrada Família, Parc Guell en La Rambla zijn slechts een paar van de hoogtepunten die ervoor zorgen dat je stapelverliefd wordt op deze stad. Als je partner maar niet jaloers wordt. 😉

Romantische stedentrip Barcelona

Een romantisch uitzicht op de Sagrada Familia

De eeuwige stad Rome

Als er een stad is die tot de verbeelding spreekt, is het wel de eeuwige stad Rome. Laat jullie fantasie daarom uitkomen en bezoek de stad gewoon! Van een bezoek aan Rome heeft niemand ooit spijt gehad. Het kolossale Colosseum, de romantische pleinen, de kerken, de kunst, de sfeer: Rome heeft een totaalplaatje voor een geslaagde stedentrip. Oja, heb ik al gezegd dat de Italiaanse keuken een groot pluspunt is?

Onze SUNtip: Bezoek de Engelenburcht wanneer je in Rome bent. Op het dak van de Engelenburcht kun je genieten van een hapje en een drankje met een uitzicht over héél Rome!

romantische vakantie rome

Genieten in Rome

Praag: de Gouden stad

Praag is als stad helemaal anders dan bijvoorbeeld een Spaanse of Italiaanse stad, maar romantiek valt hier zeker te beleven. Praag wordt ook wel de ‘Gouden stad’ genoemd en zal zeker een gouden randje aan jullie relatie geven. Een romantische wandeling over de Karelsbrug, een bezichtiging van de Praagse burcht of de spectaculaire astronomische klok, en samen genieten van goed en vooral goedkoop bier. Mits jullie hier beiden van houden natuurlijk! Anders valt er alsnog meer dan genoeg te beleven en drinken samen in deze ‘Gouden Stad’.

romantische bestemming praag

Romantisch aan de oever bij de Karelsbrug

Het verrassende Reykjavik

Naar IJsland voor een romantische stedentrip? Je leest het goed. Samen kun je erg romantisch maken in Reykjavik. Het jonge stadscentrum heeft met gebouwen als het Nationaal Theater, de Domkerk en een heleboel hippe koffietentjes meer dan genoeg te bieden. Daarnaast kun je er ook nog schattige eeuwen oude huisjes bezichtigen. Buiten de stad bevindt zich de Blue Lagoon. Een groot blauw meer met reinigende modder en mineralen. Hoe heerlijk is het om samen met je partner een middagje hier te relaxen? De kers op de taart echter is het spotten van het noorderlicht. Een wonderlijk moment met zijn tweeën. In de winter heb je de meeste kans deze te spotten. Kort gezegd is Reykjavik een heerlijk romantische en bijzondere stedentrip bestemming.

Reykjavik blue lagoon

Hmmm… modder!

De meest romantische vakantiebestemmingen

Voor alle stelletjes die een stedentripje niet lang genoeg vinden duren en liever een hele zomervakantie samen vieren of misschien wel op zoek zijn naar een huwelijksreis, zijn er meer dan genoeg romantische vakantiebestemmingen om uit te kiezen. Wederom heb ik een selectie voor je, waarmee je helemaal goed zit!

De meest romantische bestemming ter wereld: Mauritius

In 2018 werd Mauritius bij de World Travel Awards uitgeroepen tot de meest romantische bestemming ter wereld. Geheel terecht, want Mauritius is een vakantieparadijs om van te dromen. Een bestemming vol idyllische bountystranden, verbluffende koraalriffen, vriendelijk glimlachende inwoners en prachtige wandelroutes. Zet Mauritius maar bovenaan jullie bucketlist!

romantische vakantie maurtitius

Het uitzicht op de ber Le Morne Brabant op het tropische Mauritius

Huwelijksreisbestemming nummer 1: De Malediven

De Malediven zijn de ideale plek om de liefde te vieren. Niet gek dat dit de nummer 1 bestemming is voor een huwelijksreis. Een bestemming waar ieder stelletje ooit wel over gedroomd heeft. Prachtige bounty eilanden en extreem luxe accommodaties op het kristalheldere water waar je zo in plonst om meteen oog in oog te staan met tropische vissen en kleurrijk koraal. Wie denkt aan het paradijs, denkt aan de Malediven. Geen wonder dat het behoort tot een van de meest romantische bestemmingen ter wereld.

Huwelijksreis Malediven

Huwelijksreis op de Malediven

Al eens aan Montenegro gedacht?

Waarschijnlijk is het antwoord op bovenstaande vraag nee, want Montenegro is een vakantiebestemming die nog maar door weinig toeristen ontdekt is. Voor jullie biedt dat de kans samen in alle rust te genieten van de charmante dorpen en steden die te vinden zijn in dit land, evenals van de mooie stranden en de imposante baai van Kotor. Een mooie omschrijving van Montenegro luidt, dat Montenegro het Italië van de Balkan is. Italië, maar dan niet toeristisch? Ik zou ’t doen!

romantishce bestemming montenegro

Dit uitzicht hebben jullie misschien wel voor jullie zelf bij de Crnojevica rivier

Het wonderschone Santorini

Het vulkanische eilandje Santorini staat vol met witte huisjes met blauwe daken die zorgen voor een schilderachtig plaatje. Hier slenter je hand in hand door steegjes en straatjes van de plaatsen als Oia en Fira, die de typische Griekse sferen ademen. In de avond neem je plaats op een van de gezellige terrasjes, met uitzicht op een van de mooiste zonsondergangen ter wereld. Is dat niet even romantisch?
Onze SUNtip: Verblijf in Apartotel Agean View. De naam verraadt het al: elke kamer heeft een eigen balkon met uitzicht op de Egeïsche zee en… die prachtige zonsondergang!

Dit zijn de meest romantische stedentrips en vakantiebestemmingen ter wereld!

In dit lijstje staan zoveel mooie en bovenal romantische bestemmingen om uit te kiezen, maar welke je ook kiest: je zal altijd goed zitten. En? Weet je al waar jullie saampjes de liefde gaan vieren? Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Kevin
Contentspecialist
Meer van Kevin