4 minuten

Tips: vakanties voor stellen

In elke relatie komt het moment dat je samen op vakantie wilt. Even samen weg en alle tijd voor elkaar. Heerlijk toch? Lekker samen genieten kan veel goeds doen voor je relatie. Maar samen een bestemming kiezen (zeker de eerste keer op vakantie), kan lastig zijn. Geen nood, want hier zijn de beste bestemmingen om als stel je vakantie tot een groot succes te maken!

Leuke vakantiebestemmingen voor stelletjes

Zijn jullie er aan uit wat voor vakantie jullie willen? Mooi, dan heb ik voor elk type vakantie een aantal vakantiebestemmingen voor stellen. Wie weet zit jullie droombestemming hier ook tussen. De Mediterranée biedt maar genoeg leuke vakanties voor stellen, zoals romantische stranden en steden, pittoreske dorpen en zwoele zomeravonden. In de Méditerranée wordt de liefde gevierd en dat zul je ongetwijfeld ervaren met de volgende bestemmingen:

 Op-en-top romantiek in Venetië

De pleintjes en bruggetjes, de waterkades en natuurlijk een romantische tocht in de gondola. Ik hoef eigenlijk niks over Venetië te zeggen toch? Maar een romantischere bestemming kan ik me niet indenken. Denk er ook zeker eens aan om wanneer je in Venetië bent een oversteek te maken naar Burano. Langs alle felgekleurde huisjes maak je daar de meest romantische wandelingen.

vakantie voor stellen

Venetië kent zoveel romantische plekjes

Het verborgen juweeltje Tavira

Tavira wordt ook wel het Venetië van Portugal genoemd. Eén van de mooiste plaatsjes van de Algarve en een thuis voor vele kunstenaars die eveneens betoverd raakten door de charme. Een plaatsje dat door de Gilbao rivier in tweeën wordt gedeeld. Hier dwaal je samen langs de traditionele, witte huisjes met puntdaken of het achterliggende natuurgebied, relax je aan het strand en geniet je van diners in de openlucht. En dat alles zonder hordes toeristen om je heen, want deze bestemming is nog vrij onontdekt. Echt even rustig tot elkaar komen dus.

vakantie voor stelletjes naar tavira

Oever van rivier de Gilão

Griekse romantiek in Parga

Een stad met fraai gekleurde huisjes met rode daken die afsteken tegen de berghelling. De stad is gevuld met leuke winkeltjes en restaurants en wordt omringd door een bergachtige omgeving die prachtig is om te verkennen. Tevens kun je hier prima snorkelen en samen de onderwaterwereld ontdekken. Dat Parga een leuke vakantie voor stellen biedt, zal mijn collega Niels zeker kunnen beamen. Hij vroeg zijn vriendin hier ten huwelijk!

vakantie voor stellen in parga

Kijk ze eens gelukkig zijn samen!

Het middeleeuwse Dubrovnik

Menig stelletje spendeert graag een avondje aan het streamen van een serietje. Grote kans wellicht, dat Game of thrones ooit het scherm gepasseerd heeft. Dan is het des te leuker om Dubrovnik te ontdekken. De set van de stad Kingslanding. Daarnaast is het ook gewoon een heerlijke bestemming, dankzij de prachtige kust, het historisch centrum, de talloze bezienswaardigheden en de culinaire keuken. Fan van Game of thrones of niet, het is hier uitstekend vertoeven.

vakantie voor stelletjes naar Dubrovnik

Stradum straat in Dubrovnik

Een oog voor romantiek in Napels

Napels is echt op-en-top Italiaans. En laten de Italianen nou net een groot oog voor romantiek hebben. En dat zie je hier terug in de charme van de stad en de nabijheid van een prachtige baai en vulkaan. Een echt stukje hemel op aarde en daarom een leuke vakantiebestemming voor stelletjes.

vakantie voor stelletjes naar Napels

Uitzicht op Vesuvius vanaf Napels

De nummer 1 vakantie voor stellen: de Malediven

En voor wie de liefde nog grootser wilt vieren (een huwelijksreis wie weet), is er maar een bestemming die met stip op 1 staat: de Malediven. Als er één bestemming is waar elk stel weleens bij heeft weggedroomd dan zijn het de Malediven wel. De nummer 1 huwelijksreisbestemming. Voor iedereen die actief is op social media, is het haast onmogelijk om nog nooit een video of foto over het eiland voorbij te hebben zien komen. Het is het toonbeeld van het paradijs, vanwege de vele bounty-eilanden en luxe accommodaties, vanuit waar je zo het kristalheldere inspringt om meteen oog in oog te staan met tropische vissen en kleurrijk koraal. Een ware droombestemming, maar zeker één om ooit waar te maken.

Wie droomt er niet van een vakantie op de Malediven?

Last but not least: kies samen

“Zoek jij de vakantie maar uit schat, ik vind alles toch wel prima!” Vervolgens lig je een week alleen maar aan het zwembad, terwijl je dat mooie Romeinse bouwwerk boven op de heuvel had willen bezichtigen en je jezelf eigenlijk verveelt aan het zwembad. Andersom kan ook natuurlijk, had je gewoon rustig aan het strand willen liggen, word je constant overal mee naartoe gesleurd. Zoek uit wat jullie graag doen op vakantie en stem daar de vakantie op af. Houden jullie van stappen? Dan is een bruisende bestemming als Marbella of Ibiza ideaal. Houd je van luxe resorts en lekker luieren in de zon? Dan heten Turkije, Egypte of de Canarische eilanden je graag welkom. Houd je van romantiek? Zoek dan een rustiger, pittoresk, wit dorpje in Spanje of Portugal en slenter hand in hand door de sierlijke straatjes. Zijn jullie een avontuurlijk stel? Kies dan voor een vakantie, waar jullie avontuurlijke activiteiten kunnen beoefen. Ga duiken, surfen of hike door het ruige landschap. Er zijn ook bestemmingen waar het allemaal kan. Kortom: ga opzoek naar gedeelde interesses. Communiceren over wat je leuk vindt is key.

Alle tips op een rijtje:

  • Houd rekening met elkaars interesses.
  • Kies samen jullie droomvakantie uit.
  • En bovenal communiceer altijd goed met elkaar!
Geschreven door: Kevin
Contentspecialist
Meer van Kevin