4 min

Vakantie Gambia: Wat te doen?

Tussen al die alom bekende vakantiebestemmingen als Spanje, Turkije en Griekenland, prijkt Gambia ook steeds hoger op de SUNtip lijst.. Een vreemde eend in de bijt, maar wel één die zijn plekje nog steeds meer dan verdient. Want waar een vakantie naar Afrika best spannend kan zijn, is Gambia een enorm gastvrij land. Een land dat niet voor niets ‘The smiling coast of Africa’ genoemd wordt. Laat jij je ook verwelkomen tijdens een vakantie in Gambia?

De gastvrijheid van Gambia

Gambia is een land waar men op elk moment van de dag wel met een glimlach lijken rond te lopen. Er woont hier een gemoedelijke en bovenal vriendelijke bevolking. Je zal je hier dan ook al gauw op je gemak voelen onder de Afrikaanse zon… én op die heerlijk Gambiaanse stranden.

Onze SUNtip: Wil je kunnen genieten van de Gambiaanse zon? Houdt er dan rekening mee dat vanaf de tweede helft van juni tot en met de tweede helft van oktober het regen seizoen plaatsvindt en je dit seizoen beter kunt vermijden.

De mooiste stranden van Gambia

Met temperaturen die nooit onder de 30 graden komen, is het eigenlijk altijd heel goed vertoeven aan het strand (mits je het regenseizoen vermijdt). Gelukkig dan maar dat de kust van Gambia gezegend is met prachtige gouden stranden. Het beroemdste strand van Gambia is Kololi. Dit is vlakbij het dorp gelegen, eveneens Kololi genaamd. Er zijn hier veel accommodaties en het is dan ook de plek waar de meeste toeristen verblijven. Hier geniet je van een prachtig goud zandstrand, waar vrouwen en mannen vrolijk rond paraderen met vers fruit en souvenirs. Op een steenworp afstand ligt de Strip. Dit is de grootste straat van Kololi vol met winkels, restaurants en bars. Het is tevens de plek waar het nachtleven plaatsvindt.

Het parelwitte Kotu Beach is een eveneens geliefd strand. Het is er wonderschoon en ook hier zijn veel accommodaties te vinden. Er zijn veel rieten hutjes met restaurants en barretjes op dit strand aanwezig die bijdrage aan de Afrikaanse sfeer. Naast deze twee meest bekende stranden, zijn er echter nog veel meer stranden te vinden aan de Gambiaanse kust. Het Brufut strand en Cape Point.

strand gambia

Nog een leuk rieten mandje?

Er is veel meer dan alleen strand

Met zulke goede temperaturen en zulke mooie stranden, is het misschien lastig je ertoe aan te zetten van het strand af te komen. Toch is dit wel aan te raden, want Gambia heeft nog zoveel meer te bieden! Wij zetten de leukste bezienswaardigheden van Gambia voor je op een rijtje, zodat jij volop kennis maakt met dit bijzondere land en de bijbehorende cultuur, flora en fauna.

Bijilo Forest Park

Vanaf het strand zo de rimboe in lopen. In Gambia kan het! Je vertrekt vanaf het strand Kololi richting Bijilo Forest Park. Dit is een park met een groene omgeving, waar je onder begeleiding van een gids doorheen mag lopen. Er zijn veel mooie vogelsoorten, maar het hoogtepunt zijn de aapjes. Als je wilt, kun je ze zelfs voeren! Ze zijn gek op pinda’s. Het park kun je in een uur gezien hebben, maar het is een erg leuke tijdsbesteding en zeker aan te raden als je hier bent.

Bijilo park

Spot jij de aap of spot hij jou?

De pracht en praal van de Gambiaanse natuur

Het natuurschoon van Gambia wordt vooral gekenmerkt door de Gambia rivier, waar het land zijn naam aan te danken heeft. En vergeet de Mangrove bossen niet. In deze bossen kun je maar liefst 500 vogelsoorten spotten. Wie echter de big five wil, spotten kan beter een safaritocht maken naar buurland Senegal. Vanuit Gambia kun je een georganiseerde safaritocht maken.

Onze SUNtip: Wil je kennis maken met alle prachtige natuur van Gambia? Dan kun je dat het beste doen rond zonsopgang. De vogels laten zich dan het beste zien.

boottocht over de gambia rivier

De Gambia rivier

De mysterieuze Wassau steencirkels

De steencirkels aan de noordelijke oever van Gambia zijn zondermeer de meest bijzondere bezienswaardigheid van Gambia. Wanneer ze geplaatst zijn en waar ze voor gediend hebben, weet niemand zeker. De lokale bevolking gelooft dat, wanneer je een klein steentje op een grote steen legt, je een wens mag doen. Mysterieus allemaal hè? Denk je dat jouw wens zal uitkomen?

wassu stenen cirkels

Mysterieus hé?

De Albert markt in Banjul

Wil je echt proeven van de typische Afrikaanse sfeer en hectiek, dan moet je zeker de Albert markt in hoofdstad Banjul bezoeken! Een markt precies zoals je die in Afrika zou verwachten. Het is een chaotische mix van geuren, kleuren, geluiden, mensen en dieren die alle zintuigen prikkelen. De Gambianen spreken vrij goed Engels, dus een gesprek aanknopen op de markt is zeker een aanrader.

banjul markt

De Banjul markt is een vrolijke bedoeling

Gambia een top vakantiebestemming voor 2019!

Na het lezen over al die mooie stranden, die natuurpracht, het klimaat en bovenal de gastvrijheid van dit land, ben je het vast wel met me eens: Gambia behoort gewoon thuis in het rijtje van de beste vakantiebestemmingen voor 2019. Maar eigenlijk moet je dat voor jezelf ervaren, met jouw eigen vakantie naar Gambia. Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Kevin
Contentspecialist
Meer van Kevin