4 minuten

Vakantie Aruba: De Caribische droom

Een vakantie naar Aruba, dat klinkt als muziek in de oren! De vriendelijke mensen en het relaxte sfeertje zorgen ervoor dat Aruba niet alleen om zijn schitterende stranden een droombestemming wordt genoemd. We geven je alvast een idee van hoe jouw vakantie op Aruba eruit kan zien. Laat de voorpret beginnen!

Verblijf in een van de vele mooie hotels

Wanneer je het vliegtuig uitstapt voel je het al: dit wordt genieten! Het was tijdens het boeken moeilijk een keuze te maken tussen de vele mooie hotels op Aruba, maar het is gelukt. Vandaag word je vanaf het vliegveld naar Divi Dutch Village Beach Resort gereden. Het hotel grenst aan het parelwitte zand van Druif Beach. Wanneer de koffers zijn uitgepakt, wandel je zo het strand op. Jouw vakantie vakantie Aruba is begonnen!

Divi Dutch Village Aruba

Je loopt uit je kamer zo het strand op!

Deze restaurants kun je bezoeken

De maag begint te knorren en je gaat op zoek naar een leuk restaurantje. Hoewel je heerlijk kunt genieten van All Inclusive op het hotel, is het ook leuk om de vele restaurantjes in de omgeving te gaan ontdekken. Om helemaal in de Caribische sferen te blijven, kies je voor Barefoot Restaurant of voor Flying Fishbone. Beide restaurants hebben tafeltjes direct op het strand. Zo zit je dus met je tenen in het zand, of zelfs in het verkoelende water. Lekker!

Aruba 2019

Dineren bij zonsondergang met de blote voetjes in het zand

De mooiste stranden van Aruba

Na een goede nacht op de fijne bedden van het hotel, doe je uitgerust de gordijnen open. Daar is hij al! De opkomende zon straalt je tegemoet. Een heerlijk begin van een nieuwe dag op Aruba! Je hebt veel goede verhalen gehoord over de mooie stranden op dit eiland en hebt alvast een lijstje gemaakt van stranden die je zeker niet mag missen.

Eagle Beach – Dit strand ademt Aruba! Een uitgestrekt wit zandstrand, een kraakheldere zee en Divi Divi bomen om je te beschermen tegen de zon.

Boca Catalina – Een local die je op gister bent tegengekomen heeft je deze tip gegeven. Dit strandje is nog niet zo bekend onder de toeristen, waardoor het hier nog lekker rustig is. Vergeet je snorkelset niet mee te nemen. Hier spot je namelijk de mooiste vissen!

Mangel Halto – Een perfecte plek om te zonnen en snorkelen. Met een goed gevulde tas ga je op pad, want door de vele schaduwplekjes kun je hier prima picknicken. Mangel Halto is een echt mangrove paradijs!

Baby Beach – voor een rustige dag aan het strand ga je naar Baby Beach. Doordat dit strand in een kalme lagune ligt, kunnen de kinderen ongestoord in het rustige water spelen terwijl je zelf lekker op je strandbedje ligt.

Aruba 2019

De stranden op Aruba zijn paradijselijk!

Je hoeft hier niet stil te zitten

Je bent inmiddels helemaal uitgerust en het is tijd voor een beetje actie! Stap in je gehuurde auto en cross het eiland over.

Eerste stop: Oranjestad. Oranjestad is de hoofdstad van Aruba, en het koloniale verleden is hier duidelijk zichtbaar. De herenhuizen hebben hier alle kleuren van de regenboog en zijn te herkennen aan de typisch Hollandse geveltjes. Je kijkt je ogen uit wanneer je hier rondwandelt. Ook als je wilt shoppen kan je in Oranjestad terecht. Vanuit het ene winkelcentrum, wandel je zo het andere in.

Tweede stop: Arikok Nationaal Park. Rondom de berg Arikok in het midden van het eiland vind je het beschermde natuurgebied Arikok Nationaal Park. Je wandelt hier langs de mooiste tropische planten en als je goed kijkt spot je ook nog een van de zeldzame holenuiltjes. Deze kleine uiltjes vormen ook het nationale symbool voor Aruba.

Nu je er toch bent, ga je ook nog even langs de zogenaamde ‘blowholes’. Dit zijn gaten in de rotsen langs de zee, waarin de druk van het water zo oploopt, dat eens in de zoveel tijd het water meters omhoog spuit. Een echt spektakel! Op dit park zijn ook schitterende natural pools te vinden, maar deze zijn vaak erg druk met toeristen.

Onze SUNtip: Ga voor een andere natural pool eens naar de Bushiribana Goudmijn en vraag de verkopers rondom de mijn je de weg te wijzen naar deze verborgen schat. Een stuk rustiger en op zijn minst even mooi!

Aruba 2019

De gekleurde Hollandse gevels in Oranjestad

Flamingo Beach afvinken!

Vandaag ga je een activiteit van je bucketlist afstrepen: op een schitterend strand liggen terwijl de flamingo’s vrolijk voorbijwandelen. Tropischer ga je het niet krijgen! Om dit mee te maken, ga je naar Renaissance Island, beter bekend als Flamingo Beach. Wanneer je in Renaissance Wind Creek Aruba Resort verblijft, word je gratis naar dit eiland gebracht. Slaap je toch ergens anders? Koop dan een ticket bij Renaissance Hotel en vaar met een bootje naar dit eiland. Een lunch, cocktail en een badlaken worden ook voor je geregeld. Zo hoef jij hier alleen nog maar te genieten!

Aruba 2019

Deze roze vogels wandelen vrolijk over het strand van Renaissance Island

Kindvriendelijke hotspots op Aruba

Je weet dat je kinderen niet heel veel meer nodig hebben dan een lekker strand, een rustige zee en een lekker zonnetje. Gegarandeerd vermaak dus! Toch wil je niets aan het toeval overlaten en heb je alvast wat kindvriendelijke hotspots bekeken.

Butterfly farm – Kijk je ogen uit in deze tropische tuin. Ga op zoek naar de mooiste vlinders en misschien landt er wel één op je schouder! Fijne bijkomstigheid: toegang voor kinderen is gratis!

De Palm Island – Een dagje De Palm Island staat ook op jullie planning. Hier kun je namelijk de hele dag lekker zwemmen, snorkelen en van de glijbanen roetsjen!

Philips Animal Garden – Als je kinderen echte dierenvrienden zijn, kan een bezoekje aan de Philips Animal Garden niet overgeslagen worden. Het is een klein dierentuintje dat mishandelde en in de steek gelaten dieren adopteert. Je vindt hier van alles! Van geiten tot biggetjes en van slangen tot aapjes.

Surfles – Voor een actieve dag gaan jullie naar Palm Beach. Hier boek je een surfles voor het hele gezin (vanaf 7 jaar). Wie van jullie blijft het beste staan?!

Aruba 2019

Genoeg activiteiten voor het hele gezin!

Vakantie Aruba

Wat klinkt zo’n vakantie naar Aruba verleidelijk hè? Het zal een ervaring worden om nooit meer te vergeten! Bekijk hier het aanbod van SUNtip voor jouw Aruba vakantie. Ik zou ’t doen!

Heb je nog niet genoeg inspiratie gehad over Aruba? Lees dan ons blog: wat te doen op Aruba – tips van een local

Geschreven door: Nadine
Contentspecialist
Meer van Nadine