1 minuut

Turkije schaft verplicht visum voor Nederlanders en Belgen af

Turkije schaft vanaf 2 maart 2020 het verplichte visum voor Nederlandse en Belgische reizigers af. Dat heeft het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken 20 februari bekend gemaakt. Ook reizigers vanuit Spanje, Polen, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk hoeven geen visum meer aan te schaffen.

Reden voor afschaffing visum

Met het afschaffen van het verplichte visum wil Turkije het toerisme een boost geven. Ook wil Turkije hiermee de handelsrelaties en de culturele verhouding met deze zes landen ontwikkelen. De nieuwe regeling biedt Nederlanders en Belgen voor 90 dagen toegang tot Turkije, binnen een periode van 180 dagen.

Reizen naar Turkije vóór 2 maart

Reis je vóór 2 maart 2020 nog naar Turkije, dan heb je nog wel een visum nodig. Hiervoor ontvang je van SUNtip enkele dagen na jouw boeking, een mail met instructies.

Heb jij al een visum gekocht, voor jouw vakantie ná 2 maart? Neem dan contact op met de organisatie waarbij jij je visum hebt aangeschaft.

Vorig jaar werd de prijs nog verhoogd

In oktober 2019 verhoogde Turkije de prijzen van het visum nog. De prijs werd toen van €25,00 verhoogd naar €40,00. Wat destijds de reden voor de verhoging was, is niet bekend.

Een vakantie naar Turkije wordt hiermee dus nog voordeliger! Iets voor jou? SUNtip heeft een ruim aanbod aan vakanties naar Turkije. Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Nadine
Contentspecialist
Meer van Nadine