2 minuten

Transavia vraagt geld voor gegarandeerde handbagage

Per 30 maart 2020 hanteert Transavia een nieuwe regeling met betrekking tot het meenemen van handbagage. Wil je zeker weten dat je trolley in de cabine mee kan, dan betaal je tussen de € 5,- en de € 15,- per ticket.

De reden van de regeling

Transavia deed onderzoek bij hun passagiers, waaruit blijkt dat zij de behoefte hebben om zeker te weten dat hun trolley mee kan in de cabine. Nu is er aan boord van een vliegtuig vaak maar plaats voor circa 70 trolleys, waardoor sommige trolleys alsnog in het ruim geplaatst moeten worden. Dit leidt tot irritatie bij de passagiers die de handbagage bij zich willen houden. Bovendien kan het zorgen voor fikse vertragingen op het moment van boarden.

Hoe zit het precies?

Je kunt bij Transavia nog altijd gratis je handbagage meenemen. Wel loop je dan het risico dat het niet past en je koffertje alsnog kosteloos in het ruim vervoerd wordt. Als passagier mag je één accessoire meenemen naast de rugzak of trolley. Ook is er de priority boarding, waarbij de passagier als eerst aan boord kan gaan en de trolley sowieso in het bagagevak boven hun stoel past.

  • Je mag één stuk handbagage meenemen van maximaal 55x35x25 centimeter, zoals een trolley, meenemen. Deze kan gegarandeerd mee indien je kiest voor de betaalde optie. Kies je niet voor de betaalde optie, dan loop je het risico dat dit stuk handbagage alsnog kosteloos in het ruim wordt vervoerd.
  • Je mag één aanvullende accessoire, zoals een kleine handtas of een laptoptas, van maximaal 40x30x20 centimeter meenemen. Deze kan altijd gratis mee in de cabine.
  • Beide stuks handbagage mogen samen maximaal 10 kilogram wegen.

SUNtip en Transavia

SUNtip werkt samen met Transavia. Begin maart komt Transavia met meer informatie en hopen wij alle klanten die met Transavia naar de zon vliegen, te kunnen voorzien van alle ins en outs.

Geschreven door: Alicia
Contentspecialist
Meer van Alicia